دستور پخت راتاتویی فرانسوی خانگی بدون دردسر
بـه نقل از سایت تالاب : آموزشی جدید ؛ جذاب و راحت از غذایی فرانسوی کـه با ذائقه ایرانیان خوش و عالی بـه نظر میآید از راتاتویی یا راتاتویل آماده شده اسـت همچنین این غذای پرطرفدار تاریخچه کوتاهی را در بردارد همراه سایت تالاب باشید.
راتاتوی «راتاتویی» یک غذای گیاهی و سنتی فرانسویه کـه ریشه اش هم بـه شهر نیس برمیگرده. این غذای گیاهی کـه از سبزیجات مختلف درست میشه خیلی خوشمزه و خوش قیافس و مطمئن باشین حتی نظر کسایی کـه فقط غذا هاي گوشتی رو دوست دارن هم بـه خودش جلب میکنه … من هم تو این مطلب یه سری تغییرات کوچولو تو این غذا دادم، مثل اضافه کردن پیاز داغ کـه دیگه حسابی با ذائقه ما ایرانیا جوره جوره …
مواد مورد نیاز برای پخت راتاتویی :
پیاز ۱ شماره
سیر ۲ حبه
بادمجان ۳ شماره
تخم مرغ ۲ شماره
گوجه فرنگی ۲ شماره
فلفل دلمه اي ۱ شماره
روغن زیتون بـه اندازه کافی
پودر آویشن ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه بـه اندازه کافی
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
مواد مورد نیاز برای راتاتویی فرانسوی
طرز تهیه آسان و قدم به قدم راتاتویی
ابتدا بادمجان ها را پوست میگیریم و می شوییم و روی تخته بـه صورت مربع هاي بزرگ خرد میکنیم و کنار میگذاریم.بعد سیر را پوست میگیریم و می شوییم و پیاز را نیز پوست میگیریم و آب کش میکنیم و روی تخته نگینی خرد میکنیم
مراحل پخت و اماده کردن راتاتویی فرانسوی
و سیر را نیز همراه ان خرد میکنیم سپس کمی روغن زیتون دریک تابه بزرگ می ریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا روغن داغ شود و پیاز و سیر را در روغن تفت میدهیم تا نرم و سبک شود و بعد فلفل دلمه اي را می شوییم
چیدمان راتاتویی مرحله بـه مرحله
و بـه صورت مربع هاي کوچک برش میدهیم و داخل تابه می ریزیم و با پیاز و سیر تفت میدهیم تا فلفل ها نیز نرم شوند و بعد مواد داخل تابه را در بشقابی می ریزیم و تابه را مجددا روی حرارت میگذاریم و کمی روغن زیتون کف تابه می ریزیم
راتاتویی فرانسوی
و بادمجان ها را در تابه می ریزیم تا کمی سرخ شوند.گوجه فرنگی ها را می شوییم و بـه صورت مربع هاي درشت خرد میکنیم و بـه بادمجان اضافه میکنیم و مخلوط پیازو سیر و فلفل دلمه اي را بـه مواد داخل تابه اضافه میکنیم
و خوب تفت میدهیم و مواد را زیر و رو میکنیم و پودر آویشن را روی مواد می پاشیم و کمی مک و فلفل نیز روی مواد می ریزیم و مخلوط میکنیم تا طعم ادویه ها بـه خورد مواد برود. در تابه اي کوچک کمی روغن می ریزیم
طرز تهیه ي راتاتویی
و اجازه میدهیم تا کمی داغ شود و بعد رب گوجه فرنگی را در روغن تفت میدهیم تا رنگ روغن کاملا قرمز شود و رب بوی خامی ندهید سپس رب را بـه مواد اضافه میکنیم و نصف لیوان ان روی مایه راتاتویی می ریزیم و مواد را مخلوط میکنیم
دستور پخت راتاتویی
و حرارت را کم میکنیم و درب تابه را میگذاریم تا مواد کاملا پخته شوند و آب موجود در تابه کاملا تبخیر شود.سپس از تبخیر آب مواد و پخت راتاتویی تخم مرغ ها را روی مواد می شکنیم و صبر میکنیم تا کاملا پخته شوند ودر ظرف مورد نظر سرو کنید. نوش جان.
تاریخچه راتاتویی
مطلب پایانی و تاریخچه راتاتویی
راتاتوی «Ratatouille» یک غذای اصیل و سنتی کشور فرانسه اسـت. ریشه این غذا بـه نیس بر می گردد.در اغلب غذا هاي فرانسوی از سبزیجات استفاده می شود. راتاتوی هم غذای خوشمزهاي اسـت کـه با سبزیجات پخته میشود و طرفداران زیادی در میان گیاهخواران دارد. راتاتوی از مشهورترین غذا هاي فرانسه اسـت کـه شباهت زیادی بـه غذای ایرانی یتیمچه دارد.
راتاتوی طبق معمول بـه عنوان پیش غذا یا غذای اصلی و یا حتی درکنار غذا سرو میشود. نان تازه و نوشیدنی خنک درکنار این غذا لذت ان را دو چندان می کند.
راتاتوی از اواخر قرن هجدهم بـه صورت یک خورشت ساده پخت می شد اما حالا اجزای اصلی ان بادمجان، پیاز و گوجهفرنگی اسـت. این غذا در کشور های مختلف با نامهاي دیگری تهیه میشود.
راتاتوی بـه روشهاي متفاوتی توسط فرانسویها طبخ می شود اما اصلیترین مواد تشکیل دهنده ان گوجه فرنگی، بادمجان، کدو سبز، فلفل، هویج، سیر، پیاز، ریحان، آویشن اسـت.
پیشنهاد سایت تالاب این اسـت کـه حتی اگر جز افراد گیاهخوار هم نیستید حتماً این غذا را یکبار امتحان کنید.