کاکا کدوحلوایی

آموزش۳ روش فوق العاده جهت تهیه کاکا کدو حلوایی گیلانی برای شب یلدا + ویدیو

کاکا از جمله دسرهای گیلانی است که با طعم‌های مختلفی درست می‌شود. کاکای گیلانی را می‌توان هم به شکل معمولی و فقط با آرد تهیه کرد و هم می‌توانین با کدوحلوایی درست کنین.از آنجایی که در پاییز هستیم و فصل کدوحلوایی است، درست کردن این دسر را به شما پیشنهاد می‌کنم.مصرف این دسر همراه با چای در یک عصر پاییزی عالی می‌شود.


فهرست مطالب


آموزش3 روش تهیه کاکا کدو حلوایی گیلانی (با آرد برنج،آرد گندم و آرد سفید )

کاکا کدو حلوایی یک شیرینی سنتی گیلانی است که بسیار آسان و سریع تهیه می شود. مواد آن خمیری شکل بوده و مانند کوکو در روغن سرخ می کنند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی های استان گیلان را بخوانید.در صورت تمایل می توانید کمی گردوی خرد شده به مواد اضافه کنید.

روش اول جهت تهیه کاکا کدو با آرد گندم

مواد لازم:

  • آرد گندم 150 گرم (یک پیمانه)
  • کدو حلوایی: یک عدد متوسط
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • شکر: نصف پیمانه
  • بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
  • گلاب یا شیر: نصف پیمانه
  • گردو خرد شده: در صورت تمایل نصف پیمانه
  • دارچین، هل و روغن به میزان لازم

طرز تهیه :

  • اول از همه کدوهارو به صورت مربع های کوچولو کوچولو تقسیم میکنید بعدش توی یک قابلمه میریزیم یکم شکر روش میریزم.
  • درشو میبندیم میذاریم رو شعله متوسط تا بپزه. بعدش که پخت پوستشو جدا میکنیم و میریزیم دور.
  • خود کدو رو له میکنیم بعد باقیه مواد رو باهاش قاطی میکنیم بشکل یه خمیر در میاد میذاریم خمیرش یه نیم ساعت بمونه یکم خودشو بگیره .البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کوفته ماهی اصیل جنوبی را بخوانید.
  • بعدش به شکل های دلخواه اصولا دایره های کوچولو در میاریم و توی روغن سرخ میکنیم.
  • اگه کدو هم نبود میتونید بدون کدو درستش کنید ترد تر هم میشه خودم بیشتر اونو دوست دارم.
کاکا کدو حلوایی گیلانی

کاکا کدو حلوایی

  • از مغزهای دیگه هم میشه استفاده کرد تجریه شخصی خودم از فندوق گردو بادام درختی و مغز آفتابگردان استفاده کردم خوب بودن از بادام زمینی فعلا استفاده نکردم هیچ تجربه ای ندارم.
  • یه تجربه دیگه هم بجای شیر از آب میوه و هر چیز مایع دیگه هم میشه استفاده کرد.
  • هل و دارچین هم دوست ندارید نریزید خودم نمیریزم. بکینگ پودر هم نبود بیخیال اونم فقط پف میده بهشون.
  • عین کتلت شد ولی مزه اش خیلی خوب بود یعنی اصلا تصورشم نمیکردم که با کدو اینقدر خوب بشه شیرینی پخت. من نصف کدو نریختم. حدود یه لیوال شایدم کمی بیشتر. ارد هم حدود یک و نیم تا دو برابر .
  • شکر همون مقدار . شیر و گلاب هم با هم نصف لیوان . دارچین و هل سابیده و زنجبیل هم کمی ریختم ولی مغز نریختم توش . اگه کاکاتون زیاد شل شد میتونین بهش ارد اضافه کنین یا مثل کوکو توی قابلمه بریزین و یه دفعه سرخش کنین .
این غذا رو هم بپزید!  انواع غذاهای سنتی و بدون گوشت از شهرهای مختلف ایرانی

روش دوم جهت تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی با آرد برنج

مواد لازم:

  • آرد برنج یک و نیم پیمانه
  • کدو حلوایی پخته و له شده 1 پیمانه
  • شیر یک چهارم پیمانه
  • شکر یک دوم پیمانه
  • پودر هل و دارچین 1 قاشق چایخوری
  • گردو رنده شده 5 عدد
 کاکا کدو حلوایی با آرد برنج

طرز تهیه:

  • ابتدا کدو حلوائی را شسته و با پوست به قطعه های درشت خرد کنید و با کمی آب بپزید سپس با قاشق کدو حلوائی را از پوست آن جدا کرده و با قاشق له کنید.
  • شکر، کدو پخته، آرد، شیر، هل، دارچین و گردو را با هم مخلوط کرده و مایه کاکا کدو را به مدت یک ساعت بگذارید جا بیفتد.
  • روغن مایع را در تابه بریزید و داغ کنید.
  • سپس با ملاقه یا قالب از مواد تهیه شده به اندازه دلخواه یا یک کف دست کنار هم در روغن ریخته درب تابه را بگذارید تا با حرارت ملایم، کمی پف کرده و خوب مغز پخت شود.
  • مثل کوکو روی دیگر آن را هم سرخ کنید.

روش سوم جهت تهیه کاکا کدو حلوایی با آرد سفید

مواد لازم :

  • کدوحلوایی پخته و له شده: 1 لیوان
  • شیر: 1 لیوان
  • شکر: 1.2 لیوان
  • بکینگ‌پودر: 2 ق چ‌خوری
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • آرد سفید: 1 لیوان
  • زعفران: به مقدار لازم
  • هل: به مقدار لازم
  • دارچین: به مقدار لازم

طرز تهیه‌ی :

  • ابتدا کدو را پوست کنده و تمیز کنید. سپس داخل قابلمه ریخته و کمی آب به آن اضافه کرده و اجازه داده تا بپزد.
  • در انتهای زمان پخت کمی شکر به کدو اضافه کنید. پس از پخت کامل کدو آن را پوره کرده.
  • تخم‌مرغ را داخل ظرفی ریخته و خوب هم‌بزنید. سپس دارچین، هل و زعفران را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و بعد آرد سفید، شکر و شیر را هم به موادتان اضافه کرده و با همزن هم‌بزنید.
  • در انتها کدو پوره و له شده را به موادتان اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
  • مواد لازم برای تهیه‌ی کاکا کدوحلوایی آماده است و حالا نوبت این است که داخل ماهیتابه روغن ریخته و موادتان را به شکل‌های مختلف داخل آن ریخته و سرخ کنید.
این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه غذاهای محلی شیرازی خوشمزه برای شما

آموزش طرز تهیه شیرینی کاکا با کدوحلوایی و بدون کدو حلوایی

کی از انواع دسر ایرانی و شیرینی ساده خانگی با کدو حلوایی یا کدو تنبل کاکا کدو حلوایی است. اگر تا حالا شیرینی کاکا نخورده‌اید یا نپخته‌اید، همین حالا دست به کار شوید. مواد اولیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی و بدون کدو حلوایی که در واقع یک نوع شیرینی کوکی است، آنقدر ساده و دم دستی است که به راحتی می‌توانید برای پختن این شیرینی خوشمزه گیلانی به خصوص برای شب یلدا اقدام کنید. برای پختن آن، به فر هم نیاز ندارید. این کیک تابه‌ای گیلان، با طعم‌ها و مواد اولیه مختلفی تهیه می‌شود که از جمله آنها می‌توان به کاکا ساده با ماست، کاکا ساده با آرد گندم و کاکا ساده با آرد برنج اشاره کرد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ماهی شکم پر شمالی را بخوانید.

طرز تهیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی بدون فر

مواد لازم:

  • آرد گندم: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
  • کدو حلوایی: ۱ عدد متوسط
  • شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
  • گلاب یا شیر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
  • دارچین، هل، گردوی خرد شده: به مقدار دلخواه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
  • وانیل: ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه کاکا با کدو حلوایی:

مرحله اول

کدوها را بعد از شستن و بیرون آوردن تخمه‌ها، به شکل قطعات مربعی خرد می‌کنیم و در یک قابلمه با مقداری آب و کمی شکر می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم تا نرم شود. بعد از پختن، پوست آن را جدا می‌کنیم و کدو را به شکل پوره، له می‌کنیم و در یخچال می‌گذاریم تا کمی خودش را بگیرد.

طرز تهیه

مرحله دوم

این غذا رو هم بپزید!  غذا های سنتی ایران

تخم مرغ و وانیل را به هم می‌زنیم تا کرم رنگ شود و بافت پفکی بگیرد. بعد شکر و سپس گلاب را اضافه می‌کنیم. آرد را الک می‌کنیم تا کاملا نرم شده و به مخلوط اضافه می‌کنیم. گردو و پودر هل را به مواد می‌افزاییم. می‌‌توانید از کشمش هم در طرز تهیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی استفاده کنید.

مرحله سوم

در یک تابه تفلون، روغن را داغ می‌کنیم و مواد را به شکل دایره‌ای قرار می‌دهیم، البته اگر دوست دارید می‌توانید کل مواد را کف تابه بریزید تا سرخ شود. وقتی سطح شیرینی کاکا با کدو حلوایی حباب‌دار شد، طرف دیگر را سرخ کنید. به این ترتیب کاکا را به آسانی سرخ کنید و بعد از اینکه از حرارت افتاد، سرو کنید.

طرز تهیه کاکا بدون کدو حلوایی و بدون فر

مواد لازم:

  • آرد برنج: ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
  • شیر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
  • شکر: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
  • کشمش و گردو خرد شده: ۱/۴ لیوان دسته دار فرانسوی
  • پودر دارچین: ۱ قاشق چای خوری
  • پودر هل: ۱ قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر: ۱ قاشق چای خوری
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
 کاکا بدون کدو حلوایی و بدون فر

طرز تهیه:

مرحله اول

شیر را در یک ظرف بزرگ بریزید و آرد برنج را در چند مرحله به آن اضافه کنید و به هم بزنید. سپس بیکینگ پودر را اضافه کنید و همه مواد را آنقدر به هم بزنید تا آرد کاملا شکل خمیری به خودش بگیرد. در این مرحله شکر را اضافه کنید.

مرحله دوم

تخم مرغ را به مواد داخل ظرف اضافه کنید. حالا نوبت به زعفران دم کرده، کشمش و گردو است. میزان استفاده از آنها به سلیقه و ذائقه خودتان بستگی دارد و اگر هر یک از آنها را از دستور پخت حذف کردید، مشکلی پیش نخواهد آمد.

این غذا رو هم بپزید!  آموزش طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ برای چهار نفر+ بررسی نکات مهم برای خوشمزه کردن خورشت

مرحله سوم

ماهیتابه را روی حرارت بگذارید و روغن را در آن بریزید تا به اندازه کافی گرم شود. مواد را درون ماهیتابه سرخ کنید.

فوت و فن های طرز تهیه کاکا با کدو حلوایی و بدون کدو چیست؟

  • می‌‌توانید به جای شیر از هر آبمیوه‌ای که دوست دارید، استفاده کنید.
  • در طرز تهیه کاکا گیلانی با ماست، به جای شیر از ۲/۳ لیوان دسته ‌دار فرانسوی ماست استفاده کنید.
  • استفاده از پودر هل و دارچین به عنوان یک طعم‌دهنده، اختیاری است و می‌توانید آن را از دستور پخت حذف کنید.
  • هنگامی که شیرینی کاکا با کدو حلوایی و بدون کدو را در ماهیتابه سرخ می‌کنید، بهتر است روی ماهیتابه را به مدت ۵ دقیقه دم‌کنی بگذارید و حرارت را تا حد ممکن پایین بیاورید تا به قول معروف مغز پخت شود و بعد از سرخ شدن یک سمت، دم‌کنی را بردارید و اجازه بدهید طرف دیگر سرخ و برشته شود.
  • شما می توانید برای پف بیشتر شیرینی، سفیده تخم مرغ را جدا هم بزنید و به مواد بیفزایید.
  • فراموش نکنید که هر چه ضخامت شیرینی کاکا کمتر باشد، بهتر است.
  • برای دکور این شیرینی ها می توانید از قالب های مختلف شیرنی مانند قلب، ستاره و … هم استفاده کنید تا شیرینی کاکاهای شکیل تری داشته باشید.
فوت و فن های طرز تهیه

آیا کاکا کدو حلوایی برای سلامتی مفید است؟

این کیک خانگی از شیرینی‌های سنتی شمال کشور، استان‌های گیلان و مازندران است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتواننید مقاله غذاهای محلی مشهد را بخوانید. برای تهیه این شیرینی خوشمزه نیازی به فر ندارید و می‌توانید آن را به صورت عادی روی اجاق گاز‌های معمولی که در اکثر خانه‌ها قرار دارند داخل یک ماهیتابه معمولی تهیه کنید. این شیرینی از دیرباز در استان‌های شمالی کشور مورد استفاه قرار می‌گرفته و به دلیل داشتن انواع مختلفی از مواد مغذی می‌تواند در سلامت شما نقش بسزایی را داشته باشد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای محلی بوشهر را بخوانید. اگر مشکل دیابت دارید و نمی‌خواهید شکر مصرف کنید می‌توانید این کیک را با میزان شکر کمتری تهیه کنید.

این غذا رو هم بپزید!  دیگچه مشهدی چیست؟آموزش طرز تهیه دیگچه مشهدی مرحله به مرحله ساده و دو رنگ + نکات و فوت و فن های طرز تهیه دیگچه مشهدی

سخن پایانی

شما دراین مقاله با آموزش 3 روش تهیه کاکا کدو حلوایی گیلانی آشنا شدید.همچنین از طرز تهیه و فوت و فن آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا دراسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی گیلان برای عید چیست؟

شیرینی میان پر، کوکی گردویی، شیرینی نخودچی، حلوای ضیابری و بادام سوخته از معروف‌ترین شیرینی‌های مخصوص نوروز در گیلان هستند.

خرش حلوا چیست؟

خرش حلوا یک نوع حلوای مخصوص شمالی و اصالتا متعلق به شهر رشت است که برای عید نوروز آماده می‌شود. در این شیرینی نوعی سبزی مخصوص که شباهت زیادی به پونه وحشی دارد، استفاده می‌شود که در زبان محلی به آن خرش می‌گویند.

پیشنهاد ما به شما

غذای محلی آذربایجانی

اکثر شهرهای ایران غذاهای محلی مربوط به خود را دارند و گاهی اوقات این غذاها …

دیدگاهتان را بنویسید