کوفته ماهی یکی از متفاوت ترین کوفته ها می باشد که در سراسر دنیا نیز تهیه می شود و بسیار خوشمزه و مقوی است شما با تهیه انواع ماهی می توانید خوردن آن را برای خانواده بخصوص کودکان لذت بخش کنید. فرقی ندارد شما از ماهی سالمون یا ماهی سفید استفاده کنید ولی باید در نظر داشته باشید هر چقدر استخوان ماهی کمتر باشد پاک کردن آن راحتر می باشد ولی بهترین گزینه برای دسترس بودن و قیمت مناسب استفاده از تن ماهی می باشد. شما می توانید این کوفته های خوشمزه را برای کنار غذاهای خود و یا یک وعده اصلی غذا تهیه کنید.این غذا جز دلمه ها و کوفته ها می شه.و برای کسایی که نمی خوان از کوفته های با گوشت قرمز استفاده کنن خیلی مناسبه. به دلیل بافت گوشت ماهی که نازکه جز پروتیین هاییه که سریع ترین پخت رو داره.درواقع یک کتلت دریاییه ولی بهش کوفته هم می گن.شنبلیله نقش مهمی درعطراین غذا داره. یک غذای خوشمزه و مناسب برای کودکان و سالمندان وخلاصه همه گروه های سنی هست.
فهرست مطالب
- دستور پخت کوفته ماهی اصیل جنوبی
- فوت و فنهای طلایی پخت کوفته ماهی بندری چیست؟
- طرز تهیه سس کوفته ماهی چگونه است؟
- نکات پخت کوفته ماهی چیست؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
دستور پخت کوفته ماهی اصیل جنوبی
مواد لازم :
- ماهی 500 گرم
- سیب زمینی 1 عدد آب پز
- تخم مرغ 1 عدد
- گشنیز 1 پیمانه
- شنبلیله ½ پیمانه
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- پیاز 1 عدد کوچک
- سیر 4 حبه
- فلفل سبز 2-1 عدد
- آرد 1 قاشق سوپخوری
- زردچوبه 1 قاشق سوپخوری
- روغن مایع به مقدار لازم
- ادویه بندری 1 قاشق غذاخوری سرپر
- دستور پخت کوفته ماهی هرمزی
طرز تهیه کوفته ماهی اصیل جنوبی به سبک ماهی مشتا:
مرحله اول
ابتدا باید ماهی رو خوب پاک کنی یعنی باید پوست، استخون و تیغ ماهی رو جدا کنی و اون رو به شکل فیله در بیاری.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله قورمه سبزی با مرغ را بخوانید.
مرحله دوم:
ماهیهای فیله بدون استخون رو بزار داخل قابلمه و ماهیها رو با کمی آب، نمک و زردچوبه آب پز کن. ادویه بندری رو هم بهش اضاف کن. برای اینکه بوی زهم ماهی هم کمتر بشه میتونی برگ بو هم تو قابلمه بزاری و یا آبلیموی تازه هم بهش بزنی.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی محلی گیلان برای عید را بخوانید.یه بوته سیر رو به شکل افقی برش بزن (یعنی بوته سیر رو به حالت افقی و خوابیده قرار بده و با کارد از وسط دو نیمش کن) و توی قابلمه بزار.وقتی ماهیها پخته شد میذاریم تا سرد بشه.
مرحله سوم:
حالا ماهی آب پز، سیب زمینی پخته شده، گشنیز، شنبلیله، سیر، پیاز رو با هم چرخ کن. فلفل سبز یا قرمز رو برش بده و ریز کن و به ماهی چرخ شده زردچوبه، ادویه، آرد، تخم مرغ، نمک و فلفل اضافه کن. مواد رو ورز بده تا حالت چسبندگی پیدا کنه. حالا روغن رو روی حرارت داغ کن و از مواد به اندازه یه تخم مرغ بردار و گرد کن و داخل روغن سرخ کن.
فوت و فنهای طلایی پخت کوفته ماهی بندری چیست؟
- برای تهیه این غذا، بهتره از ماهی بدون استخون یا فیله ماهی استفاده کنی. شما میتونین از هر فیله ماهی استفاده کنین. اما اگه به هر دلیلی در دسترست نبود، هر ماهی که خریداری کردی قبل از شروع به پخت، پوست، تیغ و استخون ماهی رو حتما جدا کن و اون رو به شکل فیله دربیار.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانیدمقاله آبگوشت های ایرانی را بخوانید.
- با توجه به این که ماهی شیر بدون تیغه برای این غذا انتخاب خوبیه، اگر ماهی شیر پیدا نکردی از ماهی تیلاپیلا هم میتونی استفاده کنی. البته دیگه این کوفته، اصیل نیست. ولی یک وعده شام خوشمزه است.
- در صورت تمایل، از مقداری پودر موسیر هم داخل كوفته استفاده كن.
- در روش سنتی جنوبی بندری سبزيهای شنبلیله و گشنیز رو اول ساطوری میکنن و بعد در هاون میکوبن تا عصاره
- سبزیها کامل بیرون بیاد. اما میتونین چرخش هم بکنین.
- شنبلیله نباید زیاد له یا کوبیده بشه چون تلخ میشه.
- حواست باشه که به هیچ وجه آب ماهی به مواد داخل ظرف نره چون باعث وا رفتن میشه.
- سیب زمینی آب پز شده یا پخته شده رو از دنده درشتش رنده کن.
- و اینکه ماهیهای پخته شده باید سرد شده باشن و اون موقع با تخم مرغ مخلوط بشن وگرنه باعث بریدن تخم مرغ میشه.
- اگر مایه کوفته شل بود میتونی یک تا دو قاشق آرد به اون اضافه کنی.
- اگر از سبزی فریز شده استفاده کردی، سبزی رو توی آبکش بریز تا آب اضافی اون خارج بشه.
- مایه کوفته رو خوب ورز بده تا حالت چسبندگی پیدا کنه؛ در غیر این صورت، کوفته در روغن وا میره.
- با مایه بالا میشه انواع کوفته درست کرد. کوفته عنکاس (ماهی مرکب)، کوفته ملوک (نوعی صدف خوراکی) ،کوفته میگو، کوفته کولی (کوسه ماهی)، کوفته سینگو (خرچنگ) و…
انواع کوفته:
- کوفته عنکاس (ماهی مرکب)
- کوفته ملوک (نوعی صدف خوراکی)
- کوفته میگو
- کوفته کولی (کوسه ماهی)
- کوفته سینگو (خرچنگ) و…
با این روش همیشه تو فریزر سبزی ماهی آماده داشته باش.
گشنیز و شنبلیله رو بعد از تمیز کردن بشور و بعدش تو آبکش بریز. پیاز رو پوست بگیر و چهار قاچ برش کن. سیرها رو هم پوست بکن و با فلفلها بشور. گشنیز، شنبلیله، پیاز، سیر همه رو با هم مخلوط و چرخ کن.سبزی چرخ شده رو در ظرف سر بسته در فریزر بزار. میتونی به مدت یک سال هم نگهداری کنی و هر بار که خواستی به مقدار غذایی که لازم داری ازش برداری.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای محلی مشهدرا بخوانید. سبزی ماهی رو توی انواع غذاها مانند قلیه، پودینی، ماهی شکم پر، کوفته و هواری میتونی استفاده کنی.
طرز تهیه سس کوفته ماهی چگونه است؟
حالا اگه دوست داری که سس رو هم براش آماده كنی. باید همه مواد سس که شامل پوره گوجه فرنگی، پیاز خردشده، زردچوبه و نمك و فلفل هست رو در قابلمهای بزرگ بریزی.فلفلهای سبز تند رو هم در مخلوطكن بریز تا له بشن. بعد به مواد سس اضافه کن.. آب لیموترشها رو هم بگیر و به قابلمه سس اضافه كن.
- در صورت تمایل از مقداری پودر موسیر هم داخل كوفته استفاده كن.
- در روش سنتی جنوبی بندری سبزی های شنبلیله و گشنیز رو اول ساطوری می کنن و بعد درهاون می کوبند تا عصاره سبزی ها کامل بیرون بیاد.اما می تونین چرخش هم کنین.
- همیشه مقدار گشنیز باید بیشتر از شنبلیله باشه و شنبلیله نباید زیاد له یا کوبیده بشه چون تلخ می شه.
- حواست باشه که به هیچ وجه آب ماهی به مواد داخل ظرف نره چون باعث وا رفتن می شه.
- سیب زمینی آب پز شده یا پخته شده رو از دنده درشتش رنده کن.
- اینکه ماهی های پخته شده باید سرد شده باشن واون موقع با تخم مرغ مخلوط بشن وگرنه باعث بریدن تخم مرغ می شه.
- اگر مایه کوفته شل بود می تونی یک تا دو قاشق آرد به اون اضافه کنی.
- اگر از سبزی فریز شده استفاده کردی سبزی رو توی آبکش بریز تا آب اضافی اون خارج بشه.
- مایه کوفته را خوب ورز بده تا حالت چسبندگی پیدا کنه درغیر این صورت کوفته درروغن وا می ره.
- با مایه بالا می شه انواع کوفته درست کرد.کوفته عنکاس ( ماهی مرکب)، کوفته ملوک (نوعی صدف خوراکی) ، کوفته میگو ، کوفته کولی ( کوسه ماهی ) ، کوفته سینگو ( خرچنگ )و…
نکات پخت کوفته ماهی چیست؟
- تهیه سس برای این نوع کوفته اختیاری است.
- برخی طبق سلیقه خود از سیب زمینی در تهیه این کوفته استفاده می کنند.
- اگر کوفته ماهی به سبک جنوبی ها و پرادویه دوست دارید می توانید یک قاشق غذاخوری ادویه بندری به مواد آن اضافه کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای محلی بوشهر را بخوانید.
- می توانید علاوه بر جعفری، طبق ذائقه خود از گشنیز و شنبلیله نیز استفاده کنید.
سرو غذا: این غذا رو میتونی با برنج یا نون همراه با سس سرو کنی و برای تزئینش هم از سبزیجات و مخصوصا جعفری استفاده کن.
سخن پایانی
شما در مقاله با کوفته ماهی جنوبی آشنا شدید. همچنین از مواد لازم و طرز تهیه ی آن آشنا شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
از پوست ماهی به عنوان استفاده شود رویه ای برای سالاد، سوپ، برنج و موارد دیگر اگر می دانید چگونه آن را به درستی تهیه کنید. ممکن است تعجب کنید که آیا پوست ماهی برای شما خوب است و پاسخ کاملاً مثبت است. درست مانند ماهی، پوست مملو از امگا 3 و چربی های سالم است که گردش خون و سلامت قلب را از جمله فواید دیگر بهبود می بخشد.
راست – روش هوشمند برای تخلیه روغن اضافی غذاهای دریایی سرخ شده شما استفاده از آن است قفسه خنک کننده (همان چیزی که برای خنک کردن محصولات پخته استفاده می کنید). قفسه را روی یک ورق بیسکویت قرار دهید ، اجازه دهید روغن به ته آن چکه کند. ماهی ترد می ماند و مهمانان شما خوشحال می شوند.