غذای محلی آذربایجانی

اکثر شهرهای ایران غذاهای محلی مربوط به خود را دارند و گاهی اوقات این غذاها به قدری متنوع هستند و برای افرادی که آن را میل می کنند جذابیت دارد که غذای محلی آن شهر به عنوان یکی از جاذبه های آن شهر به حساب می آید.به همین دلیل آشنایی با غذاهای محلی شهرهای مختلف اهمیت زیادی پیدا می کند. شما می توانید ضمن آشنایی با انواع غذای محلی، روش تهیه آنها را هم آموزش ببینید.به همین منظور در این مطلب انواع غذای محلی آذربایجانی را به شما آموزش می دهیم که این غذاها مربوط به شمال غربی کشور هستند و اکثر آنها طعم لذیذ و عطر بی نظیری دارند که می‌توانند سفره مهمانی های شما را رنگین‌تر کنند.

غذای آذربایجانی خنگر

یکی از غذاهای سنتی عشایر اردبیل که معمولاً هم در دشت مغان زندگی می کنند خینگل یا خنگر می باشد که جزو غذاهای محلی آذربایجان محسوب می‌شود و از گوشت چرخ کرده، آرد و ماست تهیه شده است. همچنین از انواع ادویه ها و گوجه در آن استفاده می شود و در بعضی از معروفترین رستوران های اردبیل این غذا را می توانید پیدا کنید. یا اگر سری به چادرهای عشایر در دشت مغان بزنید می توانید این غذا را در بهترین نوع خود تجربه کنید.

مواد لازم برای تهیه غذای آذربایجانی خنگر

  • آرد : دو پیمانه سرخالی
  • آب : مقداری
  • گوشت چرخ کرده : 150 گرم
  • پیاز متوسط : یک عدد
  • ماست : دو پیمانه
  • سیر : 3الی4 حبه
  • رب گوجه فرنگی : 2قاشق سوپ خوری
  • نمک ، زردچوبه ، زعفران : به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه غذای آذربایجانی خنگر

طرز تهیه غذای آذربایجانی خینگل

برای تهیه این غذا باید ابتدا آرد را داخل یک ظرف مناسب بریزید و یک قاشق مرباخوری نمک به آن اضافه کنید و به تدریج آب را داخل آن ریخته تا یک خمیر سفت حاصل شود و روی خمیر را نهایتاً با یک نایلون بپوشانید و یک ساعت به آن استراحت بدهید تا در دمای آشپزخانه بماند.

این غذا رو هم بپزید!  معرفی۱۲ مورد از خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی که حتما باید امتحان‌شان کنید + بررسی خواص آنها

پس از آن باید روی یک سطح صاف آرد بپاشید و خمیر را روی آن با کمک وردنه پخش کنید تا به ضخامت 2 تا 3 میلی متر برسد و به اندازه مربع های 3 در 3 آنها را برش دهید و خمیر را حدود نیم ساعت در هوای اتاق قرار دهید تا خشک شود.

حالا داخل یک قابلمه بزرگ آب جوش بریزید وقتی که جوش آمد، روغن مایع، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و خمیر های خشک را داخل آبی که در حال جوشیدن است بریزید و آنقدر آنها را بپذیرید که حالت خامی خمیر گرفته شود و بعد آنها را آبکش کنید و مقداری آب سرد روی آنها بریزید و بعد داخل ظرف های مناسب جهت سرو کردن قرار دهید و برای تزئین روی آن سیر، ماست و گوشت چرخ کرده تفت داده شده بریزید.

غذای معروف تبریز

تبریز علاوه بر اینکه یکی از شهرهای بسیار زیبا و دیدنی و با تمدن دیرین است، غذاهای خوشمزه ای هم دارد که تنوع آنها آنقدر زیاد است که سلیقه های مختلف را پوشش می‌دهد.

از دیگر غذاهای معروف تبریزی می‌توان به کوکوی لوبیا سبز، آش میوه، آش ماست، آبگوشت دیزی سنگی، دویماج، دلمه‌برگ‌ مو، خورشت‌هویج و آش اوماج اشاره کرد.

غذای دویماج تبریز

یکی از معروف ترین غذاهای تبریزی دویماج تبریز می باشد که در شهرهای دیگر هم پخته می‌شود که برای تهیه آن نان خشک تبریزی، گردو، کره، سبزی خوردن و پنیر محلی نیاز است.

مواد لازم برای تهیه دویماج

  • گردوی خرد شده : 100 گرم
  • نان لواش خشک : 4 عدد
  • پیازچه : 5 عدد
  • سبزی خوردن : 1 کیلو گرم
  • خامه : 1 بسته
  • خیار : 5 عدد متوسط
  • پنیر :100 گرم
  • دوغ :1 لیوان
این غذا رو هم بپزید!  غذا های سنتی ایران
غذای دویماج

طرز تهیه دویماج

برای تهیه این غذای محلی آذربایجانی باید داخل یک کاسه بزرگ نان خشک خورد کرده و مقداری دوغ به آن اضافه کنید و هم بزنید و منتظر بمانید که نان ها حسابی خیس بخورند.

پس از آن گردوی خرد شده، پیازچه، پنیر و خیار خرد شده را هم به آن اضافه کنید و هم بزنید و در آخر کار خامه را هم مخلوط کرده و به آن ها اضافه کنید.

سپس موادی را که با هم ترکیب شده به شکل دایره یا بیضی در بیاورید و در ظرف دلخواه سرو کنید و برای تزیین از گوجه فرنگی و زیتون استفاده کنید.

این غذا علاوه بر اینکه می‌تواند وعده صبحانه شما باشد ، بعنوان پیش غذا یا میان وعده هم سرو می‌شود. حتی می‌توانید بر سر سفره افطار هم آن را قرار دهید

غذای آذربایجان شرقی

غذاهای آذربایجان آنقدر خوشمزه و پر رنگ و لعاب و خوش عطر هستند که حتی اگر شما خیلی اهل خوردن غذاهای مختلف نباشید باز هم شما را به هوس می اندازند که خوردن آن ها را امتحان کنید.

این شهر غذاهای سنتی و معروفی دارد که از معروف ترین آنها می‌توان به قرابیه تبریز، کوفته تبریزی، نان اهری، نان اسکو، سیب زنوز و کباب بناب همچنین باسلوق مراغه اشاره کرد.

به طور کلی غذاهای سنتی تبریز و غذاهای محلی آذربایجان شامل کوفته تبریزی، آبگوشت دیزی سنگی، آش دندونی تبریز یا به گفته مردمان محلی آنها دیشلیق و همچنین آش گوشواره، قارنی یاریخ یا همان بادمجان‌شکم‌پر و خورشت هویج و خورش بامیه و آش ماست، آش آبغوره، آش شیله عدس و آش کلم قمری جزو غذاهای معروف محلی آذربایجان شرقی است که بسیاری از آنها طعم بسیار لذیذی دارند و طوری تهیه می‌شوند که هر نوع ذائقه ای میل به خوردن این غذاها را در خود احساس می‌کند.

این غذا رو هم بپزید!  انواع غذاهای سنتی و بدون گوشت از شهرهای مختلف ایرانی

مواد لازم برای تهیه دیشلیق

  • گندم: یک کیلو
  • نخود آبگوشتی : نیم کیلو
  • شیر : یک لیتر
  • مغز گردو: نیم کیلو
  • خلال پسته: نصف لیوان
  • خلال بادام: نصف لیوان
  • کشمش پلوئی: نیم کیلو
  • پیازداغ : مقداری
  • کره یا روغن حیوانی: 300 گرم
مواد لازم برای تهیه دیشلیق

طرز تهیه دیشلیق غذای آذربایجان

به منظور تهیه دیشلیق باید در اولین مرحله گندم ها را خوب شسته و حدود 3 روز بخیسانید و در همین مدت چند مرتبه آب آن را عوض کنید تا آبی که در نهایت روی گندم ها می ماند بی رنگ باشد.

پس از آن که سه روز گذشت یک روز هم آن را با شیر بخیسانید و بعد شیر را دور بریزید.

سپس گندم ها را درون قابلمه گذاشته و روی شعله گاز بگذارید تا بپزد و لعاب بیندازد. بطوری که به هیچ عنوان آبکی نباشد.

پس از آن نخود را که از قبل پخته‌اید به آن اضافه کرده و اجازه بدهید که با هم جوش بخورند و لعاب دار شوند. سپس کره را به آن اضافه کنید و از روی گاز برداشته و کشمشی را هم که از چند ساعت قبل خیسانده بودید به آنها اضافه کنید.

غذاهای محلی آذربایجان غربی

غذاهایی که در آذربایجان غربی تهیه می شوند طرفداران زیادی دارند و اگر سری به این شهرها بزنید و یا به عنوان مهمان به خانه مردم محلی آنجا بروید بهترین کیفیت غذاها را تجربه می کنید.

غذای شورجه ارومیه

یکی از غذاهای محلی آذربایجان غربی که مربوط به شهر ارومیه می‌باشد شورجه است که یکی از خوراک های بسیار لذیذ و خوشمزه آن هاست.

این غذا رو هم بپزید!  آموزش طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی با مرغ و طعمی بی نظیر با 3 روش + فوت و فن های روغن افتادن خورشت فسنجان مجلسی

مواد لازم برای تهیه شورجه ارومیه

  • ماست سفت : 1 کیلو
  • تخم مرغ : 1 عدد
  • زعفران خشک : به مقدار لازم
  • پیاز داغ : 1 پیمانه
  • گوشت قیمه پخته : 500 گرم
  • آب گوشت : 1 استکان
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • نشاسته ذرت : 2 قاشق سوپخوری
 شورجه ارومیه

طرز تهیه شورجه ارومیه

برای درست کردن این غذای محلی باید ابتدا زرده تخم مرغ و ماست و زعفران را با یکدیگر ترکیب کنید.

غذای مجلسی تبریز

در خلال مطلب به چند نمونه از غذاهای محلی و سنتی تبریز اشاره شد که معمولاً تبریزی ها برای مجالس و مهمانی های خود در کنار انواع غذاهایی که تهیه می کنند کوفته تبریزی یا دلمه برگ مو هم می پزند.

غذای مجلسی تبریزی خورشت هویج

یکی دیگر از غذاهای مجلسی آذربایجان غربی که بسیار خوشرنگ و بو است و به آن خورشت زرده، خورشت‌هویج یا خورشت زردک می‌گویند هم جزو غذاهای مجلسی آنها محسوب می‌شود.

برای طعم بیشتر آن از آبلیمو و زعفران و آلو استفاده می شود و با توجه به ذائقه افرادی که آن را میل می کنند این خورش می تواند طعم شیرین یا ترشی داشته باشد.

مواد لازم برای تهیه خورشت هویج

  • پیاز بزرگ : 1 عدد
  • آلو خورشتی : 100 گرم
  • هویج یا زردک : 400 گرم
  • روغن مایع : به اندازه کافی
  • گوشت خورشتی : 400 گرم
  • زعفران دم کرده : به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه : به اندازه کافی
 تهیه خورشت هویج

طرز تهیه خورشت هویج

اول پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خورد کنیدو تفت دهید.

وقتی که کمی نرم شد زردچوبه را اضافه کردهو پس از آن گوشت های خورشتی را شسته و داخل پیاز ها ریخته و با هم تفت بدهید تا وقتی که گوشت تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود.

این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه غذاهای محلی شیرازی خوشمزه برای شما

هرچه هویج ها بیشتر سرخ شوند خورشت شما زیباتر میشود ولی خاصیت هویج از بین می‌رود.

هویج و آلو خورشتی را به قابلمه اضافه کرده و کمی نمک و فلفل سیاه داخل آن بریزید و روی شعله گاز گذاشته و حرارت را کم کنید تا غذای شما به آرامی بپزد و جا بیفتد.

در مرحله آخر و برای تزیین :

در نیم ساعت پایانی پختن خورشت مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کنید و طعم آن را بچشید. اگر خواستید خورشت ترش باشد مقداری آب لیموترش به آن اضافه کنید.برای تزیین خورشت هویج می توانید از زرشک و خلال پسته استفاده کنید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با غذاهای محلی آذربایجان آشنا شدید.همچنین از مواد لازم و طرز تهیه ی آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

پیشنهاد ما به شما

غذاهای محلی کهگیلویه وبویراحمد برآمده از دل طبیعت

غذاهای سنتی کهگیلویه و بویراحمد غذاهای ساده‌ای هستند که سال‌ها در نواحی مختلف، بخصوص توسط …

دیدگاهتان را بنویسید