وقتی صحبت از غذا میشود، ناخودآگاه طعمها و مزههای مختلف و غذاهایی که برای ما لذیذ است در ذهن ما تداعی میشود. در دنیا غذاهای گوناگونی وجود دارد که بسیاری از آنها شهرت جهانی دارند و در کشورهای مختلف نیز تهیه میشوند. مردم هر کشوری بهتبع عادات غذایی خود، از یک یا دو غذا بهعنوان بهترین غذای دنیا نام میبرند. ما در این مقاله قصد داریم لیست غذاهای بینالمللی را به شما معرفی کنیم که در فهرست خوشمزه ترین غذاهای دنیا قرار دارند و از پرطرفدارترین غذاهای دنیا به شمار میآیند .شما میتوانید با دستور پخت و طرز تهیه معروف ترین غذاهای دنیا، این طعمهای منحصربهفرد را در خانه خود خلق کنید و سفری هیجانانگیز را به کشور موردعلاقهتان تجسم کنید. اگر به پختن غذای جدید و خوشمزه، غذای خارجی ساده، غذاهای داخل فر و غذای مدرن علاقهمند هستید، با طرز تهیه خوشمزه ترین غذاهای دنیا همراه ما باشید.
فهرست متداول
معرفی پرطرفدار ترین و خوشمزه ترین غذاهای دنیا + دستور پخت آنها
۱. دوبلین کادل؛ غذای ملی ایرلند
دوبلین کادل (Dublin Coddle) را میتوان مشهورترین غذای ایرلند و غذای ملی این کشور دانست. این غذا که با نام خوراک ایرلندی (Irish stew) نیز شناخته میشود غذای موردعلاقه نویسندگان سرشناسی چون جاناتان سوییفت و شان اوکیسی نیز بوده است و در آثار جیمز جویس، نویسنده مشهور ایرلندی، به آن اشاره بسیاری شده است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای لبنانی را بخوانید.این خوراک لذیذ، ارتباط نزدیکی با دوبلین، پایتخت کشور ایرلند، دارد.
غذاهای ایرلندی ریشه در تاریخ و سنتهای دیرینه این کشور دارد که تلفیقی از آشپزی انگلیسی و اسکاتلندی است. دوبلین کادل، یک خوراک آرامپز و متشکل از سوسیس، کالباس بیکن و سیبزمینی است. ترکیب این مواد اولیه ساده در قابلمه، در نهایت به خوراکی بینظیر و منحصربهفرد منجر خواهند شد. یک کاسه خوراک کادل، مانند یک آغوش گرم است، وقتی در عصری سرد، خیس از باران به خانه باز میشد. این غذای لذیذ، سرما را از تن شما میگیرد، همان سرما و لرزی که شاید نشستن کنار آتش یا بخاری هم نمیتواند آن را گرم کند.
2. بورک؛غذای خیابانی مشهور منطقه بالکان
بورک با بافتی برشته اما نرم، یکی از غذاهای خیابانی لذیذ و خوشمزه است. بورک، متشکل از یک نوع خمیر نان یا شیرینی به نام خمیر فیلو است و داخل آن با مواد گوناگونی مانند پیاز، گوشت گاو، گوسفند، مرغ یا ماهی، تخممرغ، انواع ادویه و سبزیجات دیگر پر میشود. بورک گوشت از معروفترین انواع بورک به شمار میآید که یک غذای مدرن با گوشت است. از دیگر انواع معروف بورک میتوان به بورک اسفناج و بورک پنیر اشاره کرد.
این غذا، بسیار خوشطعم و سیرکننده است و آن را میتوان بهصورت سرد یا گرم سرو کرد، بهترین حالت خوردن آن، درست همان زمانی است که از فر بیرون میآید. بورک از غذاهای مشترک در میان کشورهای منطقه بالکان یعنی یونان، رومانی، بوسنی و هرزگوین، صربستان، بخش اروپایی ترکیه، مونتهنگرو، اسلوونی، کرواسی، بلغارستان و آلبانی به شمار میآید. بورک در کشور بوسنی و هرزگوین بهشکل مارپیچ در سینیهای بزرگ، تهیه میشود.
3. کاری ویندالو؛ خورش کاری محبوب هند
انواع «کاری» هند را میتوان از محبوبترین و شناختهشدهترین غذاهای هندی به شمار آورد. کاری را در غذای هندی میتوان مشابه خورش در غذای ایرانی در نظر گرفت که با طعمها و مواد اولیه مختلف، همراه با انواع برنج یا با نان خورده میشوند.در این میان ویندالو، یک نوع کاری محبوب در منطقه گوا و بسیاری از سایر نقاط کشور هند است.
خورش کاری ویندالو از اصلیترین غذاها در منوی رستورانهای هندی است و اغلب از آن، بهعنوان یک غذای تند و آتشین یاد میشود اما این غذا آنچنان هم تند نیست.کاری ویندالو از انواع خورش کاری با گوشت است که از گوشت خواباندهشده در سیر و سرکه خرما، پیاز، انواع ادویه (ماسالا) و شکر تهیه میشود و معمولا با نان گرم یا برنج به سر میز آورده میشود.
4. بوریتو؛ صبحانه مشهور مکزیک
بوریتو، نوعی غذای مکزیکی است که بهعنوان صبحانه در این کشور سرو میشود. هرچند که بهدلیل محبوبیت زیاد، بوریتو به فرهنگ غذایی بسیاری از دیگر کشورهای جهان نیز راه یافته است و گاهی بهعنوان میان وعده نیز صرف میشود.
بوریتو با نان تورتیلای گندم درست میشود و با مواد مختلفی پر میشود. از معروفترین انواع بوریتو میتوان به بوریتو گوشت و بوریتو مرغ اشاره کرد. بوریتو گیاهی نیز حاوی سبزیجاتی چون سیبزمینی، کاهو، گوجه، پنیر و سسهای تند و خوشطعم است. داخل بوریتو را میتوان با تخممرغ نیمرو، سوسیس و کالباس و مقدار زیادی فلفل چیلی هم پر کرد.
5. لاهماجون؛ پیتزای مشهور ترکیه
لاهماجون، ریشه در کلمه عربی «لحم عجین» دارد و به معنای «گوشت و خمیر» است و در سراسر دنیا بهعنوان پیتزای ترکی شناخته میشود. لاهماجون، یک پیتزای نازک برشته است که با طعم شیرین گوشت چرخکرده بره و فلفلهای چیلی تند و آتشین، هر سلیقهای را راضی میکند. این غذا از خمیر گرد و نازکی تشکیل میشود که روی آن گوشت چرخکرده و سبزیجات خردشده مانند پیاز، گوجه و جعفری میریزند.
اولین گاز از این پیتزای نازک، تند و برشته با طعمی منحصربهفرد، اشتهای شما را حسابی باز خواهد کرد. مواد روی لاهماجون با بوی وسوسهکننده گوشت، شیرینی سس سالسای گوجهفرنگی، فلفل چیلی دودی و لیموی ترش، شما را مستقیما به خیابانهای شهر جادویی استانبول خواهند برد.
6. سوپ نودل فو؛ غذای ملی ویتنام
سوپ فو از آب گوشت که در آن گوشت گوساله یا مرغ بههمراه نودل پخته میشود، تشکیل میشود و روی آن را با سبزیجات معطری چون گشنیز، ریحان یا نعنا و جوانه گندم، پیاز، و برشی از لیمو تزئین میکنند. معمولا برای قویتر کردن طعم این سوپ به آن، هویج، پیازچه، سیر تازه، مارچوبه، قارچ، نمک و فلفل تند اضافه کرده و همراه با سس چیلی یا سس ماهی، آن را سرو میکنند. سوپ نودل فو، معطر است و طعمی پرادویه دارد.
7. سوسیس کاری؛ غذای خیابانی مشهور آلمان
سوسیس کاری، غذایی متشکل از سوسیسهای خردشده در یک سس گوجهفرنگی تند است که سوسیس معمولی را تبدیل به یک وعده لذیذ شبانه کرده است. این غذا در کنار یک نوشیدنی خنک، یک میانوعده محبوب آلمانی به شمار میآید. سوسیس گوشت را میتوان بخارپز یا سرخ کرده و با سس کچاپ معمولی، کچاپ کاری یا رب گوجهفرنگی و ادویه کاری، سرو کرد.
8. کاری کاتسو؛ غذای مشهور ژاپن
کاری کاتسو، وعدهای مقوی است و از کتلتهای گوشت مزهدارشده در سس کاری تشکیل میشود و آن را با برنج پخته و کلم خردشده سرو میکنند. این غذا را با مرغ و همچنین سبزیجات سرخشده با آرد سوخاری نیز میتوان درست کرد. کتلتهای گوشت سرخشده ترد و برشته با سس کاری غلیظ با طعم نسبتا شیرین اما تند در کنار برنج نرمی که با سس کاری سرو میشود، واقعا لذیذ و دلچسب هستند. کلم خردشده نیز طعم تازگی را برای این غذا به ارمغان میآورد.
9. پائیا، غذای ملی اسپانیا
پائیا یکی از لذیذترین غذاهای ملی اسپانیا است که در فارسی به اشتباه با نام «پائلا» خوانده میشود. ماده اصلی تشکیلدهنده این غذا، برنج است و تنوع زیادی دارد. پائیا را با انواع گوشت مانند مرغ، مرغابی، حلزون، ماهی مرکب، میگو و صدف یا انواع سبزیجات از قبیل لوبیا سبز، گوجهفرنگی، زیتون، زعفران، کنگر فرنگی و سیر درست میکنند. گیاهخواران میتوانند از نسخه پائیای سبزیجات با قارچ و زیتون لذت ببرند.
10 . پوتین؛ غذای محبوب کانادایی
پوتین، یکی از معروفترین غذاهای کانادایی با طرز تهیهای ساده است. این غذای خیابانی& در سال ۱۹۵۰ در کبک متولد شد و در واقع غذایی فرانسوی کانادایی به شمار میآید. سیبزمینی سرخشده بههمراه پنیر و سس عصاره گوشت از مواد تشکیلدهنده اصلی این غذا هستند.
11. تالیاتل با سس راگو؛ پاستای معروف به بلونز
تالیاتل بهنوعی خمیر پاستا گفته میشود که صافو مشابه فتوچینی است. راگو نیز سسی مشابه سس بلونز است که در بسیاری از کشورهای دنیا همراه با اسپاگتی (پاستای رشتهای) خورده میشود و در ایران نیز غذایی که با عنوان «ماکارونی» شناخته میشود، ترکیب اسپاگتی با سس بلونز است.
اما اهالی خاستگاه این غذا، بلونیا در شمال ایتالیا، برخلاف آنچه در میان اغلب مردم دنیا مرسوم است، عقیده دارند سس بلونز یا «راگو» را نه با اسپاگتی، بلکه باید با تالیاتل یا فتوچینی همراه کرد. سس راگو نیز تفاوتهایی با سس شناختهشده بلونز دارد که در این دستور پخت، به آن پرداختهایم و با پخت آن میتوانید طعم اصیل این غذا را بچشید.
12 . اینجرا؛ نان ملی کشور اتیوپی
اینجرا در واقع پنکیک یا نان اسفنجی شکلی است که بههمراه خوراکهای مختلف اتیوپیایی خورده میشود. برای تهیه اینجرا، آرد حاصل از دانههای خاکشیر را با آب مخلوط کرده و بهمدت چند روز آن را رها میکنند تا فرآیند تخمیر انجام شود و سپس، آن را میپزند. این غذا، یکی از غذاهای بومی و ملی کشور اتیوپی و اریتره است.
اینجرا را میتوان به دو صورت با غذا همراه کرد: بهعنوان پنکیکی که بشقاب شما را پر کرده و با غذاهای اصلی موردعلاقه شما پر شده است یا بهعنوان یک نان، در یک بشقاب جداگانه.
13. خوراک بره تجین؛ یک طعم اصیل مراکشی
راس الحانوت، یک نوع ادویه مخلوط است که بیشتر در کشورهای شمال آفریقا مصرف میشود و گاهی اوقات برای مزهدار کردن گوشت و ماهی، یا مخلوط کردن با برنج به کار میرود. در هنگام خوردن خوراک بره تجین، استخوانها زیر دندانتان آب میشوند، زیرا این غذای مخصوص و بسیار لذیذ، ساعتها در یک قابلمه مخصوص مراکشی به نام «تجین» (tagine) با بوی معطر راس الحانوت میپزد؛ مخلوطی از ادویههای بیشمار که یکی از مشخصههای مشهور کشور مراکش به شمار میآید.
14. کوشاری، غذای ملی مصر
ترکیبی منحصربهفرد و لذیذ از برنج، پاستا و عدس بههمراه سس گوجهفرنگی، پیاز سرخشده، سرکه، سیر و نخود؛ «کوشاری» غذایی است که تمام مصریان بر سر طعم خارقالعاده آن اتفاقنظر دارند. این خوراک، محبوبترین و ارزانترین غذای خیابانی مصر هم به شمار میآید و امکان ندارد رستورانی در مصر پیدا کنید که کوشاری سرو نکند. کوشاری بسیار شبیه به غذاهای هندی و پاکستانی است که با برنج و عدس درست میشوند و گمان میرود که شاید دستور پخت این غذا توسط کارگران پاکستانی وارد مصر شده است.
15. اسپرینگ رول؛ غذای خیابانی محبوب چین
اسپرینگرول، یک سبک از غذاهای چینی است که در بیشتر مناطق شرق آسیا خورده میشود. این غذای بسیار لذیذ از یک خمیر نازک و برشته تشکیل میشود که به دور مواد خوشمزهای از هویج و جوانه لوبیا گرفته تا میگو، گوشت گوساله و اردک پیچیده میشود. برخی ممکن است اسپرینگ رول را با رول تخممرغ (Egg roll) اشتباه بگیرند؛ اما باید بدانید که خمیر استفادهشده در اسپرینگ رول از آرد برنج تهیه میشود و خمیر رول تخممرغ را با آرد گندم میپزند.
اسپرینگ رول با نام پنکیک لاغر نیز شناخته میشود. این غذا برای اولین بار در جنوب رودخانه یانگ تسه چین به شهرت جهانی دست پیدا کرد و علت انتخاب نام اسپرینگ رول یا رول بهاری برای این غذا، جشن بهار چینی است که این غذا در آن روز پخته میشد.
16. لازانیا؛ غذای مشهور و پرطرفدار ایتالیایی
لازانیا به احتمال زیاد، قدیمیترین نوع پاستا در جهان به شمار میآید. این غذای ایتالیایی از لایههای سهگانه پاستای ورقهای، سس مخصوص و پنیر موتزارلا تشکیل میشود. سس لازانیا بسته به سلیقه و مزاج هر فردی میتواند با گوشت قرمز، مرغ، تن ماهی و سبزیجات مختلف از جمله گوجهفرنگی، پیاز، فلفل سبز، فلفل دلمهای، سیر، ذرت، قارچ و غیره درست شود.
این غذای لذیذ را با ادویهجات مختلفی مانند پودر سیر، پونه کوهی و ریحان مزهدار شده، همراه با پنیز موتزارلای آبشده روی آن سرو میکنند. معمولا پاستای پختهشده با دیگر مواد در یک ظرف، ریخته میشود و سپس در داخل فر قرار میگیرد.
17. تست فرانسوی؛ صبحانهای به سبک هنگ کنگ
تست فرانسوی یا فرنچ تست، در نقاط مختلف دنیا با دستورالعملهای گوناگونی طبخ میشود. این صبحانه بینالمللی از نان تست آغشته به شیر، تخممرغ یا حتی آب پرتقال یا گلاب تشکیل میشود و با عنوانهای مختلفی مثل نان تخممرغی، تست آلمانی و… شناخته میشود. فرنچ تست یکی از لذیذترین گزینههایی است که میتوان برای صبحانه طبخ کرد.
تست فرانسوی را میتوان با طعم شیرین یا شور آماده کرد. در نسخه شیرین فرنچ تست، قبل از سرخ کردن نان تست آغشته به تخممرغ، به آن شیر، شکر، وانیل و دارچین اضافه میکنند و در نهایت روی آن، خاک قند، کره، تکههای میوه و شربت میریزند. نسخه شور تست فرانسوی با نمک و فلفل طبخ میشود و روی آن، سس کچاپ یا مایونز میریزند.
18. مارزیپان؛ شیرینی بادامی مشهور آلمانی
مارزیپان، نوعی شیرینی سیار خوشمزه متشکل از شکر یا عسل و بادام آسیابشده و گاهی روغن یا عصاره بادام یا گلاب است. مارزیپان را معمولا بهعنوان دسر سرو میکنند و از رایجترین انواع آن میتوان به مارزیپان با روکش شکلات و مارزیپانهای کوچک بهشکل میوه و سبزیجات اشاره کرد.
مارزیپان، مادهای نیمهجامد و قابل شکل گرفتن است و معمولا به آن، رنگهای خوراکی اضافه میکنند. نوع شیرین آن بهعنوان مارزیپان فرانسوی شناخته میشود و نوع کمشیرین آن بهعنوان مارزیپان آلمانی معروف است. در سفر به آلمان یا برخی از دیگر شهرهای اروپایی، بههیچوجه نباید مزه کردن آن را از دست بدهید. خبر خوب این است که مارزیپان را میتوان بهسادگی در منزل هم تهیه کرد.
19. موساکا؛ خوراک بادمجان به سبک یونانی
موساکا در یونان، درست شبیه به لازانیا در ایتالیا است. غذایی بر پایه بادمجان یا سیبزمینی که معمولا شامل گوشت چرخکرده نیز میشود. این غذا در خاورمیانه، شام، یونان و کشورهای حوزه بالکان از محبوبیت بسیاری برخوردار است و انواع مختلفی دارد.
برای طبخ موساکا، یک سس متشکل از گوشت و گوجهفرنگی با بادمجان بهصورت لایهای چیده میشوند و روی آن با سس سفید یا «بشامل» (béchamel) پوشانده میشود که طعمی فوقالعاده به این غذا اعطا میکند. شاید طبخ این غذای سنتی یونانی و چیدن لایههای آن، کاری زمانبر به نظر بیاید، اما مطمئن باشید که طعم و مزه آن بهقدری لذیذ است که بهمحض خوردن آن، پاداش زحمتی که کشیدهاید را خواهد گرفت.
20. سوپ برش؛ پیشغذای خوشمزه روسی
برش، یک سوپ رایج در اروپای شرقی و آسیای شمالی است که اصالت آن به کشور اوکراین و روسیه برمیگردد. سوپ برش معمولا از آب گوشت یا قلم، سبزیجات تفت دادهشده و چغندر ترش بهعنوان ماده اصلی، تشکیل میشود. بسته بهطرز تهیه، ممکن است برخی از این مواد اولیه حذف یا جایگزین شوند.
سوپ برش را بهصورت سرد یا گرم و با خامه ترش، تخممرغ پخته یا سیبزمینی سرو میکنند. این سوپ را میتوان هم بهعنوان یک غذای مقوی و پرملات و هم بهعنوان یک غذای سبک و رقیق درست کرد. سوپ برش گیاهی بهسادگی و در مدت زمان کم آماده میشود.
سخن پایانی
شما در این مقاله با غذاهای پرطرفدارو خوشمزه دنیا آشنا شدید.همچنین از طرز تهیه ی آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری داریدآن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
نمی توان به این سوال یک پاسخ قطعی داد اما از بین غذاهای پرطرفدار ایران، قرمه سبزی، قیمه و چلو مرغ شهرت زیادی دارند.
کوفته تبریزی، آبگوشت و دیزی