لبنان یکی از زیباترین کشورهای خاورمیانه است. اغلب گردشگران دوست دارند برای یک بار هم که شده به این کشور سفر کنند. بیشترین آمار فروش بلیط هواپیما گردشگران لبنان نیز مربوط به شهر بیروت است. در سفر بیروت اولین سوالی که در ذهن گردشگران نقش می بندد این است که از کدام جاذبه های بیروت دیدن کنیم؟ البته که بیروت شهر بسیار دیدنی است اما از خوراکی های آن نیز نباید غافل شد. غذاهای بیروتی یکی از مهم ترین جاذبه های فرهنگی این مردم است.غذاهای لبنانی عطر و بوی شگفت انگیزی دارند و نه تنها در لبنان، بلکه در بسیاری از رستوران های بین المللی، جزو پر طرفدارترین ها هستند. لبنانی ها علاقه زیادی به ادویه های معطر دارند. در غذاهایشان معمولا سیر و روغن زیتون فراوانی را به کار می برند. ترکیب غلات و میوه ها در کنار سبزیجات و چاشنی های ویژه ای که در غذاهای لبنانی به کار می رود، این غذاها را جزو غذاهای پرخاصیت و خوشمزه در جهان کرده است
فهرست مطالب
تاریخچه غذاهای لبنانی
لبنان در طول تاریخ تحت تاثیر عوامل بسیاری بوده و همین تاریخ فرهنگی منحصر به فرد باعث شده که غذاهای لبنانی به محبوب ترین غذاهای خاورمیانه معروف شوند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای پرطرفدارو خوشمزه دنیا را بخوانید. از سال 1516 تا 1918، ترک های عثمانی لبنان را تحت کنترل خود درآوردند و خوراکی های متنوعی مانند روغن زیتون، نان مخصوص، باقلوا، لبنه و انواع آجیل را به آن ها معرفی کردند.
پس از شکست عثمانی ها در جنگ این کشور تا مدتی تحت کنترل فرانسه بود، در این دوره فرانسوی ها نیز برخی از غذاهای خود را به آن ها معرفی نمودند. علاوه بر این در طول تاریخ کشورهایی نظیر سوریه، مصر و اردن نیز بر روی منوی غذایی این کشور بی تاثیر نبوده و این منوی غذایی مدیترانه ای را تبدیل به یک منوی متنوع و بین المللی کرده اند. به طوری که غذاهای لبنانی برای بیشتر سلیقه ها خوشایند بوده و بیشتر مردم مایل هستند بارها و بارها طعم خوش این غذاها را بچشند.
معرفی خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای لبنان
1. فلافل از غذاهای پر طرفدار لبنان است
ماهیتی عربی دارد و به نظر می رسد در مصر ساخته شده است. این غذا از نخود، لوبیا و ادویهها و گیاهان مختلف ساخته میشود. این غذا یکی از بهترین غذاهای گیاهی و بدون کلسترول است که نسبتا کم چربی و کم کالری است و همچنین منبع خوبی از پروتئین برای کسانی است که از خوردن گوشت گوشت خودداری می کنند.
2. بابا قانوش از غذاهای اصیل و سنتی لبنان می باشد.
باباقانوش که به صورت های دیگر مثل باباگانوش و باباغنوج هم خوانده می شود. این غذا کمی شبیه به حُمُص است و اگر طعم حمص را دوست دارید حتما عاشق این غذا هم می شوید. باباقانوش معمولا با نان پیتا و روغن زیتون خورده می شود و چون در ترکیباتش ارده استفاده شده طعمی مشابه حمص دارد. تفاوت عمده این دو غذا این است که باباقانوش به جای نخود از بادمجان تهیه می شود و گاهی برای تزئین روی آن دانه های انار می ریزند. باباقانوش یکی از مشهورترین و خوشمزه ترین غذاهای لبنانی است که طرفداران بسیار زیادی هم دارد.
3. کیبه از غذاهای محبوب لبنان است.
از گوشت گاو نر، گوسفند، بز و شتر و با ادویه جات مختلفی مانند دارچین و گل میخ، همراه با گندم، پیاز خرد شده، بلغور و…درست میشود. این غذا را میتوان هم تنها و هم در کنار سوپ بهصورت پخته و خام خورد.
4. شاورما یکی از خوشمزه ترین غذاهای لبنانی است.
از گوشت کبابی و خرد شده تهیه می شود. البته گاهی شاورما را با گوشت مرغ هم تهیه می کنند که به آن شاورمای مرغ می گویند. برای تهیه شاورما گوشت خرد شده را با سبزیجات و سس تاهینی ترکیب می کنند و داخل نان پیتا سرو می کنند. در رستوران های لبنانی معمولا شاورما را در کنار سالاد تبوله یا سالاد فاتوش سرو می کنند که ترکیبی بی نظیر و خوشمزه می شود.
کسانی که به لبنیات علاقه دارند حتما تاکنون نام لبنه را شنیدهاند یا از محصولات آن استفاده کردهاند. لبنه در واقع یک ماست چکیده لبنانی است. همان ماست چکیدهای که ما هم داریم با این تفاوت که لبنانیها در این ماست انواع سبزیهای معطر را نیز استفاده میکنند.
5. سالاد فاتوش به عنوان غذاهای لبنانی سرو میشود.
فاتوش نیز یکی دیگر از سالادهای خوشمزه لبنانی است که شهرتی جهانی پیدا کرده است. در این سالاد، ورقه های نازک نان (معمولا نان پیتا) را در روغن زیتون سرخ می کنند و وقتی ترد و برشته شد آن را خرد می کنند و به سالاد اضافه می کنند. در آخر نیز روغن زیتون، سیر رنده شده، آب لیموی تازه و نمک به ترکیبات سالاد اضافه می کنند. سالادهای لبنانی بسیار سالم و سلامت هستند و به عنوان یک غذای لبنانی رژیمی هم می تواند در نظرگرفته شود.
6. غذای لبنانی محشی کوسا
این غذای لبنانی در واقع یک نوع دلمه است. مواد دلمه را داخل کدویی که آن را خالی کردهاند میریزند. در واقع، یک نوع خاص از کدو سبز به نام “اسطوخودوس لبنان برای این غذا استفاده میشود. در مواد این غذا باید از گوشت بسیار تند استفاده میشود.
7. کنافه نوعی شیرینی لبنانی
کنافه یک شیرینی بسیار خوشمزه و لذیذ است که علاوه بر لبنان در ترکیه و خوزستان هم رواج دارد. این نوع شیرینی تقریبا مثل زولبیا و بامیه است و اغلب در ماه رمضان طبخ و مصرف می شود. کنافه یک نوع شیرینی پنیری است که از رشته هایی به نام کنافه تهیه می شود و روی آن را با پسته و شهد غلیظ و شیرین می پوشانند. کنافه را هم هنگام صبحانه و هم به عنوان دسر سرو می کنند. کنافه را گاهی روی نان قرار می دهند و به صورت لقمه می خورند که غذای لبنانی بسیار خوشمزه می شود.
8. غذای لبنانی کافا
کافا کباب لبنانی است که میتوان آن را نماینده غذاهای این کشور دانست. این غذا را میتوان با گوشت قرمز مانند شتر، بره یا گوشت گاو همراه با مقدار زیادی ادویه و ترشیجات تهیه کرد. سعی کنید در سفر به لبنان حتما یک بار این غذا را امتحان کنید.
9. غذای لبنانی مناقیش
مناقیش یکی دیگر از غذاهای لبنانی است که گاهی آن را پیتزای لبنانی هم می نامند. مواد مختلف را روی خمیری گرد می ریزند و بعد در روش سنتی آن را داخل تنور و در روش مدرن داخل فر قرار می دهند و می پزند. البته روی مناقیش نباید خیلی شلوغ باشد و از این جهت بیشتر به یک نان طعم دار شبیه است. در لبنان اغلب روی نان مناقیش را با آویشن، دانه کنجد، سماق و روغن زیتون می پوشانند. البته ممکن است در برخی رستوران های لبنانی ببینید که از گوشت، پنیر و … هم استفاده شده است. مناقیش را اغلب همراه با گوجه، خیار، برگ نعنا تازه و زیتون و به عنوان صبحانه می خورند.
10.ازغذاهای لبنانی فاروج مشوی را میتوان نام برد
در غذاهای لبنانی نوعی خوراک مرغ به نام فاروج مشوی وجود دارد که در نحوه ی پخت این غذا است که باید زغال پخته شود و کمی هم آبدار باشد. فارج مشوی را با سماق طعم دار می کنند و با لیمو می خورند.
11. ماهی آجیل یکی از غذاهای لبنانی لذیذ
یک نوع غذای لبنانی وجود دارد که با ماهی تازه درست می شود اما ماهی جزئی از مواد اصلی این غذاست، این غذا با برنج خرد شده درست می شود ، برنج این غذا با خلال بادام و انواع آجیل پخته می شود و روی آن با قطعات ماهی تزیین می گردد.این غذاهای لبنانی بسیار لذیذهستند و محبوب توریستان خارجی که به لبنان می آیند شده اند.
12. غذای خورش لوبیا سبز لبنانی
خورش باقلا سبز یا خورش لوبیا سبز و زیتون نوعی غذای لبنانی مخصوص است که لوبیا های درشت سبز و یا حتی باقالا های با قلاف در آن ریخته می شود، از دیگر مواد تشکیل دهنده ی این خوراک خوشمزه گوجه فرنگی و پیازهای حلقه حلقه شده ی درشت است.
13.لحم بعجین | Lahm bi ajeen
لحم بعجین یا پای گوشت لبنانی ترکیبی از گوشت و یک خمیر گرد و نازک است. این گوشت در ابتدا با پیاز، نعناع و سپس با تاهینی، جعفری و رب انار پخته می شود و در نهایت روی خمیر پخش شده و پخته می شود. این غذا را معمولا به عنوان پیش غذا سرو می کنند اما گاهی اوقات به عنوان غذای کامل نیز قابل خوردن است.
14 . مناقیش | Manakish
این پیتزا لبنانی یک غذای محبوب برای صبحانه است که هر روز و هر روز می توانید از آن لذت ببرید، مناقیش نانی است که روی آن را با آویشن، دانه های کنجد، سماق و روغن زیتون می پوشانند و آن را در داخل تنور قرار می دهند. در برخی رستوران ها هنگام طبخ آن گوشت و پنیر هم به آن اضافه می کنند.
سخن پایانی
شما در این مقاله با غذاهای لبنانی آشنا شدید.همچنین از تاریخچه ی غذای لبنانی و معروف ترین آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح نمایید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
هزینه دقیق سفر به لبنان بستگی به عوامل مختلفی از جمله زمان سفر – نرخ دلار و لیر لبنان- نوع سفر زیمینی یا هوایی – کیفیت هتل و … دارد بنابرین امکان بیان قیمت دقیق وجود ندارد .
البته قیمت تقریبی بلیط – هتل – غذا – حمل و نقل – ورودی مکان های تاریخی و … در قاره پیما برای شما آورده شده است لطفا برای آگاهی وارد سایت شوید .
در حال حاضر امکان سفر هوایی با پروازهای مستقیم به لبنان از ایران وجود دارد .