در بسیاری از کشورهای اطراف ایران می توانید انواع غذاهای عربی را امتحان کنید ولی حتی اگر نتوانید به این کشورهای عربی سفر کنید باز هم می توانید با فرهنگ و آشپزی آنها آشنا شوید و خودتان غذاهای عربی را در خانه تهیه کنید که لازمه آن آشنایی با مواد لازم برای تهیه غذاهای عربی و مطالعه طرز تهیه غذاهای عربی میباشد.ممکن است غذایی که شما تهیه میکنید با غذایی که خود عرب ها در کشورشان تهیه میکنند تفاوتهایی داشته باشد و یک مزه یکسان ندهد و این کاملاً طبیعی است.حتی بعضی از غذاهای ایرانی را هم شما در شهرهای مختلف میل می کنید و متوجه تفاوت طعم آن خواهید شد، زیرا ذائقه ها را در قسمت های مختلف متفاوت است و در بعضی از شهرها از ادویه ها و مواد متفاوتی برای تهیه یک غذای مشابه استفاده میشود.
فهرست مطالب
معرفی و طرز تهیه معروف ترین غذاهای عربی
سالاد تبوله
یکی از غذاهای عربی سالاد تبوله می باشد که افرادی که رژیم گیاهخواری را انتخاب کرده اند میتوانند آن را در برنامه غذایی خود قرار دهند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای لبنانی رابخوانید.برای تهیه این سالاد نیاز به گوجه فرنگی، سبزی جعفری، نعنا، بلغور و پیاز دارید که همه آنها را باید به صورت ریز خورد کرده و برای طعم دار شدن از نمک، آبلیمو و روغن زیتون استفاده کنید.
سالاد فتوش
از دیگر غذاهای عربی می توان به سالاد فتوش اشاره کرد که جزو سالادهای خوشمزه لبنان است که برای تهیه آن نان عربی به صورت سرخ شده و تنوری استفاده می شود.برای تهیه این سالاد خوشمزه نیاز به کاهو، ترب، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، سماق، نعنا، خرفه، آبلیمو و روغن زیتون دارید و بعضی از افراد با توجه به سلیقه ی خود جعفری، پنیر و سیر هم در این غذا استفاده میکنند.
حمص هم جزو غذاهای عربی خوشمزه است و در زبان عربی به نخود گفته میشود و یکی از غذاهای خوشمزه و اشتها آور است که از نخود تهیه شده است که معمولاً آن را به عنوان پیش غذا سرو میکنند. برای تهیه این غذا نیاز به پوره نخود پخته شده، ارده، روغن زیتون، سیر، آبلیمو، نمک و فلفل دارید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پرطرفدارو خوشمزه دنیا را بخوانید.
باباغنوش
از دیگر غذاهای عربی میتوان به باباغنوش، شش طاووق، شیش کباب و کنافه اشاره کرد.
غذای عربی با باقلا (باقالی روغن)
یکی از بهترین غذاهای عربی که جزو غذاهای سنتی آن محسوب میشود باقالی روغن است که معمولاً به عنوان صبحانه آن را تهیه میکنند که طعم بسیار بی نظیری دارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معروف ترین پیتزاهای دنیا را بخوانید.در ادامه مواد لازم برای تهیه باقالی روغن را مشاهده می کنید و سپس طرز تهیه باقالی روغن را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه باقالی روغن:
- باقالی پوست گرفته : 500 گرم
- نان سنگک : یک عدد
- تخم مرغ : 3عدد (برای هر نفر یک عدد)
- روغن حیوانی یا کره : سه قاشق سوپخوری
- نمک نعنا خشک و سرکه : به میزان لازم
طرز تهیه باقالی روغن:
- برای تهیه این غذا باید باقالی ها را با مقداری آب داخل قابلمه ریخته و روی شعله گاز بگذارید تا بپزد و در نهایت باید باز هم به آن آب اضافه کنید.
- پس از اینکه باقلا پخت باید آنها را از آب بیرون بیاورید و وقتی که پخت پوست دوم را هم جدا کنید.
- سپس نان را به قسمت های کوچک تر تقسیم کرده و داخل ظرف دلخواه بریزید تا آب باقالی ها را روی آنها بریزید و نان ها نرم تر شود. سپس باقالی ها را به آن اضافه کنید.
- حالا در یک ظرف جدا تخم مرغ ها را بشکنید و هم بزنید و به شکل نیمرو داخل روغن بپزید. هنگامی که تخم مرغ پخته شد آنها را روی نان و باقالی ها گذاشته و روی آن مقداری کره ذوب شده یا روغن حیوانی گرم شده بریزید. برای سرخ کردن کمی نمک و نعنا خشک به آن اضافه کنید. حالا غذای شما آماده شده و می توانید آن را نوش جان کنید.
غذای عربی مفتح
یکی از غذاهای عربی که معمولاً بیشتر کشورهای عربی و همچنین در استان خوزستان تهیه میشود مفتح عربی می باشد که در مجالس و مهمانی های بزرگ آن را تهیه میکنند. مواد لازم برای تهیه آن را مشاهده خواهید کرد و سپس به شما طرز تهیه مفتح عربی را آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه مفتح عربی:
- برنج : سه پیمانه
- کشمش پلویی : 300 گرم
- لپه : 300 گرم
- گردو : به مقدار دلخواه
- پیاز (بسته به میزان گوشت) : 3 عدد بزرگ
- گوشت گوسفندی با استخوان (ران، گردن و یا گوشت دنده) : 5 تکه بزرگ
- گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین : به مقدار لازم
- زعفران دم کرده : به مقدارلازم
طرز تهیه مفتح عربی:
- به منظور تهیه این غذا باید اول گوشت ها را از شب قبل داخل مقداری روغن زیتون و زردچوبه، گلپر و چوب دارچین قرار دهید تا طعم بگیرد و فردای آن روز گوشت ها را شسته و داخل قابلمه بگذارید و یک پیاز متوسط را روی آن خود کنید و آب زیادی بریزید تا روی گوشت را بگیرد.
- سپس لپه ها را هم که از شب قبل خیس کرده بودید به آن اضافه کنید و کمی زعفران، زردچوبه و چند قطعه چوب دارچین به آن اضافه کنید.
- هنگامی که آب به جوش آمد شعله را کمتر کرده و بگذارید که حدود سه ساعت با شعله کم گوشت کاملاً بپزد.
- هنگامی که گوشت پخت کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید و بعد از مدت 10 دقیقه آن را خاموش کنید و با کمک کفگیر لپه ها را از آب گوشت جدا کرده و اجازه بدهید که تا زمان سرو کردن گوشتها داخل آب بماند.
- حدود نیم ساعت هم کشمش ها را بخیسانید و سپس آبکش کرده و کمی داخل مقداری روغن تفت دهید هنگامی که تفت خوردند، گردو را به آنها اضافه کنید و مجدداً تفت بدهید.
- سپس برنج را به صورت کته یا آبکش بپزید و داخل ظرف بکشید و گوشتی که پخته شد به همراه مواد کشمش در کنار آن قرار دهید و غذا را سرو کنید.
- برنج این غذا هم میتواند به صورت ساده و هم شوید پلو باشد و در کنار آن می توانید آب گوشت را هم در ظرف جدا سرو کنید.
غذای عربی مجبوس
به علت نزدیکی به کشورهای عربی بسیاری از غذاهای عربی در ایران تهیه می شود و در صورتی که شما هم به غذاهای عربی علاقمند باشید میتوانید طرز تهیه آن را آموزش ببینید و آنها را در خانه تهیه کنید.یکی از این غذاهای عربی که بسیار هم طرفدار دارد مجبوس می باشد که برای تهیه آن از ترکیب پلو با ادویه های مختلف در کنار مرغ استفاده می شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سوشی بدون جلبک رابخوانید.هنگامی که این غذا را امتحان کنید یک تجربه خاص را مشاهده میکنید که در ادامه مواد لازم برای تهیه مجبوس را مشاهده می کنید و پس از آن طرز تهیه مجبوس را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه مجبوس:
- برنج : 4 پیمانه
- مرغ : 4 تکه
- پیاز : 1 عدد، نگینی ریز شده
- گوجه فرنگی : 5 تا 4 عدد رنده شده
- تخم گشنیز : 1 قاشق چایخوری
- رازیانه : 1/2 قاشق چایخوری
- زیره سبز : 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه نکوبیده : 1 قاشق مرباخوری
- میخک درسته : 3 تا 5 عدد
- چوب دارچین : 2 عدد
- هل درسته : 5 دانه
- زردچوبه : 1 قاشق چایخوری
- نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه مجبوس:
- در اولین مرحله برای تهیه این غذای عربی باید تکه های مرغ را با کمی دارچین، میخک، فلفل سیاه نکوبیده، گوجه فرنگی رنده شده روی شعله گاز بگذارید و با حرارت متوسط گرم کنید و منتظر بمانید که بپزد تا جایی که آب آن تمام نشود.
- در مرحله بعدی وقتی که مرغ ها پختند باید آنها را از آب بیرون آورده و بقیه را برای تهیه برنج کنار بگذارید.
- در مرحله بعدی باید میخک، رازیانه، تخم گشنیز و زیره سبز را آسیاب کرده و مخلوط کنید.
- برنج را که از قبل خیسانده بودید با آب مرغی که باقی مانده بود بپزید و کته تهیه کنید تا آب مرغ به خورد مرغ ها برود.
- پس از آن باید مرغ ها را با یک قاشق چای خوری از ادویه آسیاب شده لابلای برنج قرار دهید و بگذارید کمی دم بکشد و بعد باید آن را در ظرف دلخواه سرو کرده و نوش جان کنید.
غذای عربی با برنج (ته چین عراقی)
ته چین عراقی یکی از غذاهای عربی خوشمزه است که در ادامه مواد لازم برای تهیه ته چین عراقی را مشاهده میکنید و سپس طرز تهیه ته چین عراقی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه ته چین عراقی:
- پیاز درشت : 3 عدد
- گوشت : 500 گرم
- لیموعمانی کوبیده : 2 قاشق سوپخوری
- برنج : 1 کیلو
- فلفل سیاه و نمک: به مقدار لازم
- هل و میخک : به مقدار لازم
طرز تهیه ته چین عراقی:
- برای درست کردن ته چین عراقی در مرحله اول باید برنج را بشویید و کنار بگذارید و یک قابلمه مناسب را انتخاب کرده و تا نصفه پر از آب کنید و روی شعله گاز بگذارید تا بجوشد.
- سپس کمی نمک داخل آن بریزید و منتظر بمانید که بجوشند و نرم شوند. در همین مدت گوشت و پیاز را هم خورد کرده و لیمو عمانی ها را هم بکوبید و داخل یک کاسه با یکدیگر ترکیب کنید و کمی هم هل و میخک به آن اضافه کنید و در گوشهای بگذارید.
- وقتی که برنج نیمه پز شد آن را آبکش کنید و بگذارید که آب اضافه بیرون برود.
- ته قابلمه را با کمی روغن چرب کنید و نصف برنج را داخل آن بریزید و مخلوط گوشتی را که تهیه کرده بودید روی برنج بریزید و با قاشق صاف کنید و بقیه برنج را هم روی آن بریزید.
- در انتهای زمان پخت مقداری روغن داغ و آب روی برنج خود بریزید و منتظر بمانید تا دم بکشد.
- هنگامی که برنج دم کشید آن را داخل یک دیس ریخته و با خلال پسته، زرشک و غیره تزیین کرده و نوش جان کنید.
غذای عربی با بادمجان (متبل بادمجان)
یکی از غذاهای خوش طعم عربی که خاص مردم لبنان است و بسیار هم سریع تهیه می شود متبل بادمجان است که خواص بسیاری دارد و به عنوان پیش غذا معمولاً آن را تهیه میکنند.در ادامه مواد لازم برای تهیه متبل بادمجان را مشاهده می کنید و پس از آن طرز تهیه متبل بادمجان را به شما آموزش می دهیم
مواد لازم برای تهیه متبل بادمجان:
- بادمجان: 3 عدد تنوری شده
- ارده کنجد: 4 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- ماست سفت (چکیده): 2 قاشق غذاخوری
- سیر: 2 حبه
- مغز گردو و نمک و فلفل : به مقدار کافی
طرز تهیه متبل بادمجان:
- ابتدا باید بادمجانها را تنوری کنید و با کمک گوشت کوب آنها را له کنید. پس از آن سیر را له کرده و یا رنده کنید و به بادمجان های کوبیده شده خود اضافه کنید و بعد ماست را داخل آن بریزید و کمی هم ارده کنجد به آن اضافه کنید و در نهایت روغن زیتون داخل آن بریزید.
- بعد از اینکه محتویات را باهم مخلوط کردید مغزگردو را هم به آن اضافه کنید و کمی نمک و فلفل بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست و یکنواخت شود.
- حالا پیش غذای عربی شما آماده شده و می توانید آن را به دلخواه تزئین کرده و نوش جان کنید.
غذای عربی کبه
یکی از معروف ترین و خوش طعم ترین غذاهای عربی کبه عربی می باشد که شباهت زیادی به کوفته دارد. در ادامه مواد لازم برای تهیه کبه عربی را مشاهده می کنید و سپس طرز تهیه کبه عربی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه کبه عربی:
- گوشت گوساله چرخ شده : 200 گرم
- پیاز :1 عدد خرد شده
- برنج:200 گرم
- عدس دال :150 گرم
- جعفری خرد شده :50 گرم
- روغن و زعفران : به میزان لازم
- نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه کاری: به میزان لازم
طرز تهیه کبه عربی:
شما می توانید با استفاده از دو روش آن را تهیه کنید. یکی کبه خشک است که با استفاده از مخلوط برنج و عدس تهیه میشود و روش دوم تهیه کبه با استفاده از بلغور گندم است.
برای تهیه کبه با ترکیب برنج و عدس باید برنج و عدس را با هم ترکیب کنید و بگذارید خیس بخورد. بعد از اینکه دو ساعت گذشت آنها را بپزید تا مغز آنها پخته شود.هنگامی که پخته شد آنها از روی شعله برداشته و منتظر بمانید تا نرم شود و بعد آنها را چرخ نمایید.برای درست کردن کبه با استفاده از بلغور گندم باید بلغور ها را حدود پنج ساعت داخل آب ولرم بخیسانید و سپس آنرا خارج کنید و داخل غذاساز بریزید تا له شود.
طرز تهیه کبه:
بعد یک ماهیتابه روی شعله گاز بگذارید وقتی که داغ شد پیاز را داخل آن تفت دهید و هنگامی که نرم شد کمی روغن اضافه کرده و منتظر بمانید که سرخ شود و گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید و با پشت قاشق صاف کنید تا همه قسمت های آن صاف شود و خوب بپزد و در نهایت کمی ادویه اضافه کرده و جعفری را هم مخلوط کنید و آنها از روی شعله گاز بردارید تا خنک شود.
حالا باید برنج و عدسی را که پخته بودید به شکل خمیری در بیاورید و وسط آن را کمی گود کنید و بین آن مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه بریزید. اگر خواستید کمی هم زعفران حل شده داخل آن بریزید و بعد دست را نم دار کنید و خمیر را ورز دهید و کمی از خمیر برداشته و کف دست صاف کنید و مقداری مایه گوشت داخل آن بگذارید و تا کنید و ببندید و آن را به شکل یک خمیر صاف و بدون ترک با کمک دست در بیاورید و داخل روغن سرخ کنید. ولی نباید بیش از حد سرخ شود و حتماً باید تناسب بین عدس و برنج به حدی باشد که گفته شد تا طعم غذا همانی باشد که انتظارش را داریم.
سخن پایانی
شما دراینن مقاله با معروف ترین غذاهای عربی آشنا شدید.همچنین از طرز تهیه ی آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را رد کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
پاسخ به این سوال سلیقهای است. هر کس با توجه به طبع و سلیقه خود میتواند مناسبترین نوشیدنی برای خودش را انتخاب کند.
در تهیه قهوه عربی از مواد معطر دیگری مثل هل، زیره، گل میخک و زعفران نیز استفاده میشود. این افزودنیها باعث ایجاد طعم و عطر بینظیری در قهوه میشود.