حلوا یکی از قدیمی ترین دسرهای ایرانی است که نقش پررنگی در فرهنگ غذایی ما دارد و در مناسبت های مختلف تهیه می شود. انواع حلوا در سراسر ایران تهیه می شود و یکی از محبوب ترین آن ها حلوای هویج است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوای هویج خوشمزه را به شما آموزش دهیم. حلوای هویج از آن دسته دسرهای سنتی مقوی و خوشمزه است. اصالت دستور تهیه حلوای هویج به استان های آذربایجان غربی و شرقی برمی گردد. اهالی ارومیه این حلوای خوشمزه را به عنوان یک خوراکی ماه رمضانی و مناسبت هایی مثل شب یلدا و چهارشنبه سوری هم درست میکنند. طرز تهیه حلوای هویج مجلسی به ۲ روش و فوت و فن های آن را در مقاله بخوانید.
هویج میوه پرخاصیتی است که خوشبختانه در تمام فصول یافت می شود و در دسترس همگان است. حلوای هویج ارومیه یک حلوای بدون آرد است. این حلوای خوشمزه که بیشتر شبیه یک مربای فشرده و غلیظ است از جمله سوغاتیهای مشهور استان آذربایجان غربی محسوب میشود و به خصوص در سحر و افطارهای ماه رمضان با چای حسابی میچسبد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله حلوای مجلسی را بخوانید. اما در بسیاری از مناطق این حلوای لذیذ ظاهر و طعمی متفاوت دارد. برای مثال طرز تهیه حلوای هویج با آرد و شیر که بسیار لذیذ و محبوب است. اگر کودک شما هویج نمی خورد می توانید این حلوای خوشمزه و خوش ظاهر را تهیه کنید حتما از این حلوا استقبال می کند.
فهرست مطالب
- طرز تهیه حلوای هویج با آرد گندم و شیر
- طرز تهیه حلوای هویج ارومیه
- نکات و فوت و فن های طرز تهیه حلوای هویج چیست؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
طرز تهیه حلوای هویج با آرد گندم و شیر
مواد لازم برای ۲۰ نفر:
- هویج: نیم کیلوگرم
- آرد گندم: ۱ لیوان فرانسوی دسته دار
- شکر: ۱/۵ لیوان فرانسوی دسته دار
- گلاب: ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن مایع: ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته دار
- هل: ۱ قاشق مربا خوری
- شیر: ۲ لیوان فرانسوی دسته دار
طرز تهیه:
مرحله اول؛ پختن هویج با شیر
در اولین مرحله از دستور حلوای هویج با شیر باید هویج ها را پوست بگیرید. سپس قطعه قطعه کنید و به همراه شیر روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا هویج ها کاملاً نرم و پخته شوند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خوردنی های خوشمزه با کدوحلوایی را بخوانید. معمولاً این مرحله حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد. سپس هویج ها را با استفاده از میکسر یا گوشت کوب کاملاً پوره کنید.
مرحله دوم؛ تفت دادن آرد
در این مرحله از دستور حلوای هویج با شیر باید آرد را یک بار الک کنید. سپس یک ماهیتابه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید. آرد را داخل ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. مراقب باشید که رنگ آرد تغییر نکنید و تیره نشود. بعد از تفت دادن آرد دوباره آن را الک کنید تا آرد گلوله گلوله نشود. سپس آرد را به ماهیتابه منتقل کنید.
مرحله سوم؛ اضافه کردن کره یا روغن به آرد
در این مرحله از دستور حلوای هویج با شیر باید آردهای الک شده را دوباره کمی تفت دهید و سپس روغن را اضافه کنید و آرد و روغن را خوب ترکیب کنید و هم بزنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی زبان خوشمزه را بخوانید. اگر دوست داشته باشید می توانید به جای روغن مایع از کره نیز استفاده کنید. تنها موضوعی که باید بدانید این است که اگر به جای کره از روغن استفاده می کنید، حتماً ۲/۳ لیوان فرانسوی دسته دار کره آب شده به ماهیتابه اضافه کنید تا حلوای شما چسبنده نشود.
مرحله چهارم؛ اضافه کردن پوره هویج
در چهارمین مرحله از طرز تهیه حلوای هویج با شیر باید پوره هویج را در یک ماهیتابه دیگر بریزید. سپس شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید و شکر را نیز به پوره هویج اضافه کنید. مواد را خوب با هم ترکیب کنید و هم بزنید تا شکر آب شود و با هویج ترکیب شود.
مرحله پنجم؛ اضافه کردن گلاب و هل به حلوا
بعد از اضافه کردن شکر به پوره هویج، در این مرحله از طرز تهیه حلوا با شیر باید گلاب و هل را اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و مواد را به آرد و روغن تفت داده شده اضافه کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله دسر کنافه پنیری ترکی را بخوانید. مواد را روش شعله گاز مدام هم بزنید تا حلوا کمی جمع شود. زمانی که حلوای شما فرم گرفت و کمی سفت شد، یعنی آماده است. می توانید این حلوای خوشمزه را در ظرف مناسب سرو کنید و سپس آن را با خلال پسته و بادام تزئین نمایید.
طرز تهیه حلوای هویج ارومیه
مواد لازم:
- هویج: ۵۰۰ گرم
- شیره انگور: ۲ لیوان فرانسوی
- شکر: ۱ و ½ لیوان فرانسوی
- گردو ریز خرد شده: ۱ لیوان فرانسوی
- هل سابیده شده: ۱ قاشق مرباخوری
- گلوکز: ۱ قاشق مرباخوری
- گلاب: ۱ استکان
- زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری (اضافه کردن زعفران اختیاری است)
- پودر ژلاتین: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
مرحله اول؛ پخت هویج رنده شده
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوای ارومیه برای درست کردن حلوا هویج ارومیه ابتدا هویجها را بشورید، پوست بگیرید و سپس رنده کنید. هویجهای رنده شده را در یک قابلمه مناسب بریزید سپس شکر را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه شکر و هویج با هم بمانند تا کمی آب بیندازند. بعد از این مدت قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و به مدت یک ساعت بپزید.
مرحله دوم، اضافه کردن سایر مواد به حلوا
بعد از یک ساعت شیره انگور را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شیره انگور ته نگیرد. اجازه دهید حلوا ده دقیقه دیگر روی شعله ملایم گاز بپزد. بعد از این زمان زعفران، هل سابیده شده و گردوی خرد شده را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله سوم؛ اضافه کردن ژلاتین و گلاب به حلوا
ژلاتین را با دو قاشق آب سرد مخلوط کنید و به همراه گلوکز مایع به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب حلوا کشیده شود و حدود ۲ قاشق غذاخوری شیره انگور در قابلمه باقی مانده باشد. در مرحله آخر گلاب را اضافه کنید. برای این که عطر گلاب حفظ شود بعد از یک یا دو دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. روی حلوا هویج ارومیهای را با گردو یا پسته تزیین کنید. این حلوا را با چای میل کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه حلوای هویج چیست؟
- در دستور حلوا هویج لازم نیست آرد را همانند سایر انواع حلوا، خیلی تفت دهید. در واقع تفت دادن زیاد آرد موجب تیره شدن رنگ آن می شود؛ اما حلوا هویج نباید خیلی تیره شود.
- حلوای هویج معمولاً حالتی چسبناک دارد و به همین در طرز تهیه آن از روغن زیادی استفاده می شود.
- در صورت تمایل می توانید به جای هویج رنده شده، از تفاله هویجی که آب گرفته اید، برای تهیه این حلوای خوشمزه استفاده کنید.
- در طرز تهیه حلوای هویج با شیر می توانید به جای شیر از آب نیز استفاده کنید.
- در حلوا هویج هر چقدر مقدار هویج شما بیشتر باشد، حلوا خوشمزه تر خواهد شد.
- برای درست کردن هویج بهتر است هویج را کاملاً له و پوره کنید تا ذرات آن در حلوا مشخص نباشد.
- برای درست کردن حلوا با شیر به جای استفاده از آرد گندم می توانید از آرد سفید یا آرد برنج و حتی آرد نان باگت نیز استفاده کنید.
سخن پایانی
شما دراین مقاله با طرز تهیه حلوا هویج مجلسی زعفرانی مرحله به مرحله به ۲ روش آشنا شدید.همچنین از نکات و فوت و فن های آن آگاه شدید.اگرسوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا دراسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
مصرف کنجد و انواع محصولات بر پایه کنجد، به عنوان صبحانه و همچنین میانوعده، یکی از راههای تامین انرژی مورد نیاز بدن است. برای مثال کنجدبار و گروه کرم کنجد حلوای عقاب، جایگزینهای مناسبی برای انواع میانوعدههای ناسالم و غیرمغذی هستند. پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، ویتامین و مواد معدنی موجود در کنجدبار و همچنین کرم کنجد، این دو محصول را به منابعی برای تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن و در نتیجه جلوگیری از احساس خستگی مفرط بدل کرده اند.
کاهش اشتهای کاذب، متعادلسازی سطح فشار خون و قند خون، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه آن کاهش وزن، از مزایای قرار دادن میان وعدههای سالم در برنامه غذایی روزانه است.