کنافه

کنافه چیست؟ + آموزش طرز تهیه دسر کنافه پنیری ترکی با 2 روش + فوت و فن‌های طرز تهیه پنیری کنافه در فر و ماهیتابه

کنافه از خانواده دسر باقلوا عربی و باقلوای ترکی است. در ایران معمولا شیرینی کنافه در کافی‌شاپ‌ها سرو می‌شود، اما شما به راحتی می‌توانید این دسر عربی و ترکی بسیار لذیذ، سریع و کم هزینه را به عنوان شیرینی ماه رمضانی در منزل تهیه کنید. ۲ طرز تهیه آسان طرز تهیه کنوفه ترکی در فر یا بدون فر در ماهیتابه را دراین مقاله بخوانید.


فهرست مطالب


کنافه یا کونفه چیست؟

«کنافه» به عربی و «کونفی» یا «کونفه» به ترکی با کادایف پنیری یا رشته شعریه است که علیرغم ریشه عربی‌ و لبنانی اش بیشتر به عنوان یک دسر ترکی در کشور ترکیه و از زمان امپراطوری عثمانی برای سلاطین و پادشاهان آن دوره تهیه و سرو می‌شده است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی دانمارکی را بخوانید.

کنافه یا کونفه چیست؟

کنافه را در مراسم مذهبی مثل ماه رمضان و سایر ایام سال همراه سرشیر یا بستنی سنتی، تکه‌های موز و یک استکان شیر یا قهوه ترک و چای میل می‌کنند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بستنی خانگی رابخوانید.

طرز تهیه کنافه پنیری ترکی با رشته کادایف

مواد لازم:

  • رشته ترکی کادایف: ۳۰۰ گرم
  • پنیر ماسکارپونه یا پنیر لبنه: ۲۰۰ گرم
  • کره: ۱۵۰ گرم
  • خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
  • پنیر پیتزا: به مقدار لازم
  • کره برای چرب کردن ظرف: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر پسته یا پسته آسیاب شده: به مقدار دلخواه
این غذا رو هم بپزید!  معرفی و طرز تهیه معروف ترین انواع غذاهای عربی + بررسی مواد لازم آنها

مواد لازم برای شربت کنافه ترکی پنیری:

  • شکر: ۲ لیوان
  • آب: ۵ لیوان
  • زعفران دم کرده: به مقدار لازم
  • دارچین: به مقدار دلخواه در صورت تمایل
  • عرق بهار‌نارنج یا گلاب: به میزان دلخواه در صورت تمایل

مراحل طرز تهیه کنافه پنیری ترکی با کادایف خشک:

کنافه پنیری ترکی با کادایف خشک

مرحله اول؛ طرز تهیه شربت دسر ترکی کنوفه

  1. برای درست کردن دسر ترکی کنافه ابتدا شربت این دسر را آماده کنید. آب را در یک قابلمه مناسب بریزید و به دمای جوش برسانید.
  2. سپس شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود. حالا زعفران را اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط نگه دارید تا بجوشد و غلیظ شود.
  3. شربت کنوفه باید حالت شهد پیدا کند. وقتی که شربت به حالت شهد رسید شعله گاز را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا خنک شود.
  4. در صورت دلخواه کمی گلاب یا عرق بهارنارنج و مقدار کمی دارچین در انتهای آماده شده شربت به آن اضافه کنید تا شربت خوش عطر شود.

مرحله دوم؛ ریختن کره بن ماری شده روی رشته‌های کادایف

برای درست کردن شیرینی کنوفه ترکی، رشته‌های کادایف را با دست کمی باز و خرد کنید. کره را به روش بن‌ماری آب کنید و روی رشته‌های کادایف بریزید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله حلوای مجلسی را بخوانید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن زعفران به رشته‌های کادایف

دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده غلیظ به مواد اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. رشته‌های کادایف باید کاملا به کره اغشته شوند.

مرحله چهارم؛ ریختن رشته‌های کادایف آغشته به زعفران و کره در پیرکس

این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه حلوای هویج مجلسی زعفرانی مرحله به مرحله به ۲ روش +نکات و فوت و فن های طرز تهیه حلوای هویج

کف و دیواره‌های یک ظرف پیرکس یا نچسب را که می‌خواهید کنوفه را در آن درست کنید با کره چرب کنید و کمی زعفران دم‌کرده هم کف ظرف بریزید. نصف رشته‌های کادایف را ته ظرف بچینید. با دست یا کفگیر رشته‌ها را فشار دهید تا سطح رشته‌ها صاف و یکدست شود.

ریختن رشته‌های کادایف آغشته به زعفران و کره در پیرکس

مرحله پنجم؛ ریختن پنیر خامه‌ای و پنیر پیتزا روی رشته‌های کادایف

  1. در یک ظرف جداگانه پنیر خامه‌ای یا ماسکارپونه را با خامه مخلوط کنید. این کار را به آرامی و با حوصله انجام دهید. حالا ترکیب پنیر و خامه را روی رشته‌های کادایف بریزید و روی سطح پنیر و خامه، مقداری پنیر پیتزا بپاشید.
  2. باقی‌مانده رشته‌ها را روی مواد فوق بریزید و دوباره با کف دست فشار دهید تا سطح آن‌ها هموار و یکدست شود.

مرحله ششم؛ قرار دادن کنافه در فر

  1. فر را روی دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. بعد از ده دقیقه ظرف کنوفه را در طبقه وسط فر بگذارید. ۳۰ تا ۳۵ دقیقه زمان برای پخت کنافه کافی است.
  2. در ۵ دقیقه پایانی پخت شعله بالایی فر را هم روشن کنید تا سطح کنوفه طلایی شود. وقتی که سطح شیرینی طلایی مایل به کمی قرمز شده ظرف را از فر خارج کنید.

مرحله هفتم؛ ریختن شربت سرد شده روی کنافه

به محض این‌که ظرف کنافه ترکی را از فر خارج کردید، شربت سرد شده را روی آن بریزید. کمی صبر کنید تا شربت به خورد رشته‌ها و مواد داخل کنوفه برود سپس پودر پسته را به مقدار دلخواه روی کنافه ترکی بپاشید.البته برای کسب طالاعات بیشتر میتوانید مقاله  تارت میوه‌ای رابخوانید.

این غذا رو هم بپزید!  آموزش 2 روش طرز تهیه تارت میوه‌ای یخچالی خوشمزه ساده و بدون فر+ نکات مهم در طرز تهیه تارت میوه

مرحله آخر؛ سرو کردن کنوفه ترکی با بستنی یا سرشیر

این دسر را باید گرم سرو کنید، چون در صورت سرد شدن این دسر پنیر میان آن سفت شده و طعم لذیذش را از دست می‌دهد با این‌همه برخی این دسر را به صورت سرد می‌پسندند. کنوفه را در اصل با سرشیر، بستنی سنتی شیر و موز سرد می‌کنند.

طرز تهیه کنافه پنیری بدون فر در ماهیتابه

اگر فر ندارید طرز تهیه کنوفه ترکی بدون فر هم مرسوم است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله باقلوا استانبولی را بخوانید. برای این کار باید کنافه ترکی را در یک ماهیتابه روی حرارت ملایم گاز درست کنید. در این صورت زمان مخلوط کردن رشته‌های کادایف با کره ذوب شده آن‌ها را روی گاز کمی با هم تفت دهید (پنج دقیقه کافی است).

طرز تهیه کنافه پنیری بدون فر در ماهیتابه

بعد از چیدن کنوفه و مواد میانی آن در ظرف درست مثل مراحل درست کردن کنافه در فر، به جای فر ظرف را روی حرارت بسیار ملایم گاز بگذارید تا پنیر پیتزا میان آن آب شود. قسمت زیرین کنوفه که برشته شد به آرامی آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم برشته شود.

سپس شربت یا شیر‌عسل داغ را روی آن بریزید، با پودر پسته تزیین کنید و برش بزنید.

فوت و فن‌های طرز تهیه پنیری کنافه در فر و ماهیتابه چیست؟

  • می‌توانید برای شربت روی کنافه ترکی از شیر‌عسل استفاده کنید. در این صورت بهتر است از شیر عسل آماده استفاده کنید و قبل از استفاده آن را داغ کنید.
  • برای مواد میانی این دسر می‌توانید از مغز پسته، مغز گردو خرد شده هم استفاده کنید.
  • در صورت سرد شدن کنوفه می‌توانید یک بار دیگر آن را در فر یا یک ماهیتابه کمی گرم کنید.
  • در طرز تهیه کنافه پنیری با بستنی یا همان کنافه بستنی فقط کافی است بستنی آماده را همراه با کنوفه سرو کنید.
  • کنافه عربی به خصوص کنوفه لبنانی در اغلب شهرهای بزرگ ایران در شیرینی‌فروشی‌ها، مغازه‌های باقلوا فروشی و کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها سرو می‌شود. طرز تهیه کنافه لبنانی مانند همان کنوفه ترکی است.
این غذا رو هم بپزید!  بررسی چند مورد از طرز تهیه کوکی رژیمی بدون شکر +نکات و فوت و فن های کوکی رژیمی

سخن پایانی

شما در این مقاله با آموزش طرز تهیه دسر کنافه پنیری ترکی با 2 روش آشنا شدید.همچنین از فوت و فن های طرز تهیه پنیری کنافه در فر و ماهیتابه آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تادر اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

رشته کادایف را از کجا بخرم؟

از فروشگاه‌های زنجیره‌ای و هایپرمارکت‌ها و سوپرمارکت‌های بزرگ رشته کادایف را تهیه کنید.

در طرز تهیه کنافه با رشته شعریه مراحل درست کردن کنوفه به چه صورت است؟

کنافه با رشته شعریه همان باقلوا عربی است که همه مراحل آن مانند کنوفه ترکی است. به جای کادایف از رشته شعریه استفاده می‌شود.

پیشنهاد ما به شما

غذای عربی

معرفی و طرز تهیه معروف ترین انواع غذاهای عربی + بررسی مواد لازم آنها

در بسیاری از کشورهای اطراف ایران می توانید انواع غذاهای عربی را امتحان کنید ولی …

دیدگاهتان را بنویسید