تصور اکثر ما این است که معروف ترین و خوشمزه ترین انواع پیتزا تنها مربوط به کشور ایتالیا است. شاید تا حدودی این تصور درست باشد. بخشی از ایتالیاییها در دورهای از تاریخ به آمریکا مهاجرت کردند. مهاجران فرهنگ و غذا و تجارت خود را در ایالات متحده گسترش دادند. پیتزای ایتالیایی یکی از غذاهای مرسوم مردم این کشور بود که مورد استقبال مردم آمریکا قرار گرفت. حالا خوشمزه ترین و معروف ترین انواع پیتزاهای جهان بیشتر در ایتالیا و آمریکا پخته میشوند. گرچه پیتزاهای ترکی و حتی ژاپنی هم در دسته معروف ترینها قرار میگیرند. در این مقاله به معرفی انواع معروف ترین و خوشمزه ترین پیتزاهای دنیا میپردازیم.
فهرست مطالب
معرفی انواع معروف ترین و خوشمزه ترین پیتزاهای دنیا
پیتزای «کاپریسیوسا» یکی از خوشمزه ترین انواع پیتزاهای ایتالیایی
یکی از بهترین و خوشمزه ترین و معروف ترین پیتزاهای دنیا پیتزا «کاپریسیوسا» است. کاپریسیوسا به معنای دمدمی مزاج است. پیتزای کاپریسیوسا از محبوب ترین انواع پیتزا در دهه ۱۹۸۰ میلادی ایتالیا است و از آن زمان تاکنون همچنان طرفداران بسیاری داشته است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سوشی بدون جلبک را بخوانید. نام پیتزا کاپریسیوسا با ترکیب آن بسیار سازگار است. این پیتزا در حالتهای متفاوتی پخته میشود. ولی معمولاً ترکیبی از گوجهفرنگی ، پنیر موزارلا، قارچ، ژامبون، زیتون و گاهی تخم مرغ خرد شده است.
پیتزا فروشیهای مرکز و شمال ایتالیا اضافه بر این مواد، سوسیس و گاهی اوقات ژامبون هم به ترکیب آن اضافه میکنند. گاهی این پیتزا به صورت تند سرو میشود و فلفل نیز به آن افزوده میشود.
پیتزای معروف چهار پنیر یا «کوآتروفورماگی»
پیتزای چهار پنیر که یکی دیگر از انواع معروف و خوشمزه پیتزاهای کشور ایتالیا است، طرفداران بسیار زیادی دارد. این پیتزا همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از چهار نوع پنیر است و به طور سنتی پنیر موزارلا به همراه سه پنیر محلی دیگر در ترکیب آن استفاده میشود.
برخی از پیتزا فروشیها در ایتالیا ریحان و گوجهفرنگی نیز به این پیتزا اضافه میکنند. ترکیب پنیرها و عطر منحصر به فرد ریحان، «کوآتروفورماگی» را برای کسانی که عاشق انواع پنیر هستند، به یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین پیتزاها در جهان تبدیل کرده است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذای پرطرفدارو خوشمزه دنیا را بخوانید.
پیتزای ضخیم شیکاگو، سوغات معروف مهاجران ناپولی
یکی دیگر از بهترین و خوشمزه ترین پیتزاهای دنیا پیتزا شیکاگو است. در اواخر دهه ۱۸۰۰ میلادی بود که مهاجران ناپولی، برای شروع یک زندگی بهتر به ایالات متحده آمدند. مدتی بعد از آن در سال ۱۹۴۳ آنها پیتزا فروشی یونو را در شیکاگو افتتاح کردند. در این پیتزا فروشی انواع جدیدی از پیتزا پخته میشد. پیتزاها درون یک ظرف تقریباً عمیق با لایه های زیاد پنیر، گوشت و گوجهفرنگی طبخ میشدند.
این غذا به سبک شیکاگو به یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین انواع پیتزاها در ایالات متحده تبدیل شد. پیتزا آمریکایی شیکاگو اکنون نمادی از فرهنگ آشپزی در شیکاگو است. البته این غذا فقط در شیکاگو محبوب نیست و در نقاط بسیار زیادی از دنیا چنین پیتزایی محبوبیت زیادی دارد. حتی در روز ملی پیتزا که پنجم ماه آوریل است، مردم شیکاگو اقدام به پخت این پیتزای خوشمزه و معروف میکنند.
پیتزا به سبک نیویورکیها
حالا که صحبت از پیتزاهای معروف و خوشمزه در ایالات متحده شد، بهتر است به نام پیتزای نیویورکی هم اشاره کنیم. این پیتزا بسیار بزرگ است و برعکس پیتزای قبلی قطر بسیار کمی دارد. پیتزای نیویورکی با پنیر کلاسیک پخته میشود. این پیتزا در اوایل دهه ۱۹۰۰ توسط مهاجران ایتالیایی به شهر نیویورک آورده شد. این غذا با افتتاح اولین پیتزا فروشی آمریکا به نام لومباردی معروف شد. جایی که صاحب آن، لومباردی پیتزاهای بزرگ و نازک سرو میکرد. برشهای پیتزا بسیار بزرگ و پهن هستند و نان آنها کاملا ترد است.
به طور سنتی پیتزا با پنیرموزارلا، سس گوجهفرنگی، روغن زیتون، سیر، شکر، نمک، پونهکوهی، فلفل قرمز خرد شده و ریحان پخت میشود. با این حال در حال حاضر مواد اضافی مانند سبزیجات خاص، گوشت و سوسیس هم روی پنیر آن افزوده میشود. چاشنی این پیتزا پودر سیر و تکه های فلفل قرمز است .همین ترکیب آن را به یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین انواع پیتزا در ایالات متحد تبدیل کرده است.
پیتزا معروف پپرونی در انواع مختلف
پیتزای پپرونی که از انواع پیتزاهای آمریکایی است که طرفداران ویژهای دارد. پپرونی در اصل برگفته از پیتزای فلفلی بزرگ ایتالیایی است که ترکیبی از مخلوط گوشت گاو، بیکن و ادویه جات ادویهجات است. محبوبیت پیتزای پپرونی در دهه ۹۰ و در سال ۱۹۵۰ افزایش یافت و در حال حاضر پیتزا پپرونی که از گوشت گاو تهیه میشود در ایالات متحده طرفداران بسیار زیادی دارد. انواع مختلف دیگری از پیتزا پپرونی از گوشت ماهی گرفته تا گوشتهای دیگر نیز وجود دارند.
طرز تهیه پیتزا پپرونی، ایالت به ایالت متفاوت است. اما محبوبیت این پیتزا باعث شده تا پیتزای پپرونی به یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاها در ایالات متحده تبدیل شود. این غذا در سرتاسر ایالات متحده طرفداران ویژهای دارد. این پیتزا به سادگی آماده میشود و در طبخ آن از پنیر موزارلا و سس گوجهفرنگی و گوشت پپرونی تند استفاده میشود.
پیتزا معروف و خوشمزه ایتالیایی «کالزون»
پیتزای کالزون یا پیتزا کالزونه یکی از انواع پیتزاهای خوشمزه و معروف کشور ایتالیا، معمولاً به شکل نیم دایره است.دلیل شکل نیم دایره آن تا خوردن پیتزا است. این پیتزا در قرن هجدهم میلادی برای اولین بار توسط مردم ایتالیا پخته شد. فلسفه شکل این پیتزا همانطور که از اسم آن مشخص است آسانی در خوردن آن است.
این که هنگام راه رفتن و ایستادن میتوان به راحتی آن را سرو کرد. به طور معمول «کالزون» با گوشتهایی مثل سالامی و ژامبون و پنیرهایی مانند موزارلا و پارمسان پخته میشود. پیتزای کالزون سرخ شده با پنیر و سس گوجهفرنگی است. در ایالات متحده و سایر نقاط جهان این پیتزا طرفداران بسیار زیادی دارد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معروف ترین غذاهای لبنانی را بخوانید.
پیتزا معروف «کاپرس»، خوشمزه و مقرون به صرفه
این پیتزا یکی از انواع پیتزاهای خوشمزه ایتالیایی و یکی از معروف ترین پیتزاهای دنیا است که به طور سنتی با گوجه گیلاسی، پنیر موزارلا و روغن زیتون و برگ های تازه ریحان سرو میشود. بسیاری از آشپزهای ایتالیایی میگویند پخت این پیتزا یک روش عالی برای جلوگیری از هدر رفتن گوجههای باقیمانده دیگر غذاها است. این پیتزا معروف و خوشمره را با بالزامیک سرو میکنند.
لاهماجون، ترکیه
لاهماجون از لایهی نازکی نان تشکیل میشود که با لایهای خوشمزه از مواد پوشیده شده است. مواد رویهی این پیتزا شامل گوشت چرخکرده، گوجه خردشده، پیاز و برخی سبزیجات معطر است. لاهماجون بهشکل ترد و برشته مصرف میشود و نوعی اسنک یا میانوعده به شمار میرود. شما میتوانید این غذا را در کافهها و نانپزیهای سراسر ترکیه پیدا کنید.
اگر میخواهید مسافر ترکیه شوید، ما به شما در انتخاب بهترین تور کمک میکنیم؛ برای انتخاب تورهای ترکیه و تور استانبول، میتوانید به کمک کجارو تورهای آژانسهای همکار را مشاهده و قیمت آنها را مقایسه کنید؛ ما این امکان را فراهم کردهایم تا بتوانید بهراحتی و در کمترین زمان، سفرتان را ارزانتر از همه جا برنامهریزی کنید.
لانگوس، مجارستان
پایه این پیتزا نانی است که در روغن داغ سرخ میشود و رویه آن انواعی از خوراکیهای شیرین یا شور است. محبوبترین نوع لانگوس در مجارستان، رویهای از خامه ترش، کره سیر و پنیر رنده شده دارد.
زاپیکانکا، لهستان
زاپیکانکای لهستان نمونهی خوشمزهتری از پیتذای نان فرانسوی است که مانند ساندویچ روباز و پیچیده نشده به نظر میآید. برای درست کردن زاپیکانکا، یک نان باگت را از وسط ببرید، روی آن را با پنیر و قارچ بپوشانید و سپس در فر برشته کنید. بهمحض خروج این غذا از فر، کمی از سس کچاپ لهستانی را روی آن بریزید.
پیتزا خاچاپوری، گرجستان
در گرجستان، ترکیبی خوشمزه و لذیذ از نان و پنیر تبدیل به غذایی سنتی شده است: خاچاپوری. در پخت این نان، خمیر را بهشکل قایق درمیآورند، درون آن را با پنیر و گاهی تخممرغ پر میکنند و سپس میپزند. هنگام خوردن خاچاپوری، باید تکهای از نان را از کنارهها بکنید و درون مواد چسبناک وسط فرو کنید.
اگر دوست دارید به گرجستان سفر کنید و غذاهای خوشمزه آن را امتحان کنید، با کمک کجارو میتوانید بهترین تور گرجستان را جست و جو کنید. آفرهای ارائه شده، از معتبرترین آژانسهای گردشگری هستند. با توجه به قیمت و شرایطی که مد نظر دارید، میتوانید ارزانترین تور را انتخاب کنید.
پیتزای نیو هاون، آمریکا
هرچند بر سر انتخاب بهترین پیتذا فروشی در نیوهاون جروبحثهای زیادی درگرفته است؛ اما یک واقعیت انکار ناپذیر در مورد آن وجود دارد: پیتزای نیوهاون یکی از مائدههای زمینی است. این پیتزا که در میان بومیها با نام «آپیتزا» شناخته میشود، از نانی برشته و نازک تشکیل شده است که رویه آن میتواند از ترکیب ساده گوجه، سیر و پارمزان تا ترکیب سفید رنگ آویشن، سیر، پنیر و صدف تغییر کند.
پیتزای پیسالادیر، فرانسه
دوستداران ماهی عاشق این تارت قطور و معروف جنوب فرانسه هستند. پیسالادیر نانی قطور را در پایه دارد که روی آن را با پیاز کاراملی شده، زیتون و ماهی آنچوی پوشانیدهاند. پیسالادیر طعمی نزدیک به نان فوکاچای ایتالیا دارد، تنها کمی شورتر و البته خیلی خوشمزهتر از آن است.
پیتزای سبک سنت لوئیس، آمریکا
یکی از معدود پیتزاهای لیست ما است که در آن مایه خمیر ترش بکار نمیرود و در نتیجه نانی برشته، نازک و شکننده دارد. پیتزاهای سنت لوئیس همیشه با سس گوجه و نوعی پنیر آمریکایی به نام پروول پوشیده میشوند و شما میتوانید مواد دیگری را نیز برای رویهی پیتزای خود انتخاب کنید. این پیتزا بهجای برشهای مثلثی، در شکل مربع عرضه میشود تا خوردن آن آسانتر باشد.
پیتزا ایرانی، ایران
پیتزای ایرانی آنقدر متنوع است که میتواند برای هر کس تعریفی جداگانه داشته باشد؛ اما تنها جزو تغییرناپذیر آن خمیری برشته و ترد بههمراه رویهای از انواع زیاد و گوناگون خوراکیها است. از جمله مواد به کار رفته در لایه رویی پیتزای ایرانی میتوان به زیتون، پیاز، انواع سبزیجات، کالباس، هات داگ، گوشت چرخکرده، انواع ادویه، سس گوجه و پنیر اشاره کرد.
سخن پایانی
شما در این مقاله با معروف ترین و خوشمزه ترین پیتزاهای دنیا آشنا شدید.همچنین از طرز تهیه و کشور آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
افرادی که اضافه وزن زیادی دارند نباید در مصرف این ماده غذایی زیادهروی کنند. بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن مثل دیابت، بیماری قلبی و چربی خون بالا هم باید مصرف آن را محدود کنید. مصرف زیاد غذاهای سرشار از کالری و چربی برای افرادی که سابقه ابتلا به سرطان دارند مضر است.
همه پیتزاها به یک اندازه ناسالم نیستند. اگر از انواع نیمه آماده پیتزا استفاده میکنید روی بستهبندی آن را به دقت بخوانید. معمولاً روی بستهبندیها مواد اولیه مورد استفاده برای تهیه آن غذا و همچنین کالری آن نوشته شده است. با توجه به مواد اولیه و کالری نوشته شده روی بسته انواع کم کالریتر و سالمتر را انتخاب کنید.