همهی ما از خوردن خوراکیها و نوشیدنیهای گرم در زمستان لذت میبریم. سوپ یکی از پیشغذاهای محبوب در روزهای سرد است. سوپها انواع مختلفی دارند. میتوانیم با مخلوط کردن مواد مختلف، یک سوپ خوشطعم و جدید درست کنیم. تهیهی سوپهایی که در این مقاله آوردهایم، وقت چندان زیادی نمیگیرد؛ پس حتما آنها را امتحان کنید. طعم این سوپها آنقدر خوب است که میتواند هر کسی را شیفتهی خود کند.علت اینکه گفتیم این سوپها ارزان هستند این است که در تهیهی هیچ کدام از آنها از گوشت یا مرغ استفاده نشده است. میتوانید این سوپها را بهعنوان میان وعده یا پیشغذا تهیه کنید و در کنار خانوادهی عزیزتان از خوردن آنها لذت ببرید. در این مقاله قصد داریم طرز تهیهی ۵ سوپ بسیار مقوی و متفاوت را آموزش دهیم.
فهرست مطالب
- سوپ هویج خامهای با زنجبیل، یک سوپ خوشعطر
- سوپ لوبیا ایتالیایی، سوپی خوشرنگ و متفاوت
- سوپ هویج و زنجبیل، برای مبارزه با سرماخوردگی
- سوپ کدو حلوایی با طعمی جدید و منحصربهفرد
- سوپ عدس قرمز (دال عدس) برای گیاهخواران
- سخن پایانی و سوالات متداول
۱. سوپ هویج خامهای با زنجبیل، یک سوپ خوشعطر
مواد اولیهی این سوپ بسیار مغذی و سالم هستند. همهی ما میدانیم که هویج مقدار زیادی ویتامین A دارد و برای تقویت چشمها مفید است. اما این تنها خاصیت هویج نیست.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله سوپ مینسترون چیست را بخوانید. هویج حاوی ویتامین K، فیبر و آنتیاکسیدانهای مختلف است و به پایین آوردن سطح کلسترول، کاهش وزن و مبارزه با یبوست کمک میکند. آماده کردن این سوپ فقط حدود ۲۵ دقیقه از شما وقت میگیرد. پس از تهیهی آن غافل نشوید.
مواد لازم:
- روغن آفتابگردان: دو قاشق غذاخوری
- پیاز: دو عدد
- زردچوبه: یک قاشق چایخوری
- پودر گشنیز: یک قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل: یک قاشق چایخوری
- پودر کاری: یک قاشق غذاخوری
- هویج: یک کلیو و ۲۵۰ گرم
- عصارهی سبزیجات: یک تکه
- شیر: ۴۰۰ میلیلیتر
- لوبیا سفید پخته شده: ۲۰۰ گرم
- جعفری خرد شده برای تزیین: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برای تهیهی سوپ هویج خامهای، ابتدا پیازها را ریز خرد کنید. یک کلیو از هویجها را هم نگینی خرد کرده و ۲۵۰ گرم باقیمانده را درشت رنده کنید.
- یک قابلمهی بزرگ روی اجاق بگذارید و درون آن روغن بریزد. بگذارید روغن داغ شود، سپس پیازهای خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه روی حرارت بمانند تا نرم شوند.
- زردچوبه، پودر گشنیز، پودر کاری و پودر زنجبیل را اضافه کنید و دو دقیقه آنها را تفت دهید. سپس هویجهای خرد شده را به همراه نیمی از لوبیاها و عصارهی سبزیجات اضافه کنید. کمی آب درون قابلمه بریزید. زیر حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس زیر حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید مواد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت بمانند تا هویجها نرم شوند.
- شعله را خاموش کنید و اجازه دهید سوپ کمی خنک شود. سپس مواد داخل قابلمه را با مخلوطکن دستی یا دستگاه غذاساز به شکل یک پوره در بیاورید. دوباره مواد را به قابلمه منتقل کنید. باقیماندهی لوبیا و هویج رنده شده را با ۵۰۰ میلیلیتر آب داغ درون قابلمه بریزید. شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید مواد به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت کم بپزند.
- شیر و نمک را اضافه کنید و مواد را بچشید. اگر نیاز داشت، به آن ادویه اضافه کنید. به مواد فرصت دهید روی حرارت خیلی کم بپزند. زمانی که شیر جوشید، یعنی سوپ هویج آماده است. اگر میخواهید سوپ رقیقتر شود، اجازه دهید بیشتر روی حرارت بماند. سوپ را به ظرف سرو منتقل کرده و روی آن جعفری خرد شده بریزید. نوش جان.
۲. سوپ لوبیا ایتالیایی، سوپی خوشرنگ و متفاوت
اگر اهل امتحان کردن سوپهای جدید و بینالمللی هستید، حتما سوپ لوبیا ایتالیایی را تهیه کنید. این سوپ بسیار مغذی است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پلو مکزیکی رابخوانید.آمادهسازی این سوپ کمتر از ۳۰ دقیقه وقت میگیرد. بنابراین اگر زمان زیادی برای تهیهی سوپ ندارید، اما هوس خوردن یک سوپ خوشعطر و خوشطعم کردهاید، این سوپ همان چیزی است که به آن نیاز دارید.
مواد لازم:
- پیاز بزرگ: یک عدد
- سیر: دو حبه (یا بیشتر)
- رب گوجهفرنگی: دو فنجان
- لوبیا سفید پخته شده: ۶۵۰ گرم
- ریحان خشک شده: یک قاشق غذاخوری
- پودر پونهی کوهی: نصف قاشق چایخوری
- روغن زیتون: یک و نیم تا دو قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برای تهیهی سوپ لوبیا ایتالیایی، ابتدا پیاز و سیر را ریز خرد کنید. یک قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و روغن زیتون را به آن اضافه کنید. پیازها را درون قابلمه بریزید و آنها را به مدت ۵ دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سپس سیر را اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید تا عطر آن در بیاید.
- رب گوجهفرنگی را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و مواد را بهخوبی هم بزنید. لوبیا سفید، ریحان خشک شده و پونهی کوهی را اضافه کنید و مواد را با نمک و فلفل طعمدار کنید. زیر حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید مواد به مدت ۵ تا ۷ دقیقه روی حرارت بمانند.
- زمانی که سوپ به غلظت دلخواهتان رسید، زیر حرارت را خاموش کنید. سوپ داغ را درون ظرف سرو بریزید و با مقداری آب لیموترش میل کنید.
۳. سوپ هویج و زنجبیل، برای مبارزه با سرماخوردگی
این سوپ لذیذ برای مواقعی که سرماخوردهاید، معجزه میکند. پیاز، زنجبیل، آب مرغ و آب لیموترش از جمله مواد اولیهی سوپ هویج و زنجبیل هستند که همگی برای تقویت سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی مفید هستند.این مقاله رژیم غذایی وگان را بخوانید.زمانی که سرما میخورید، حوصلهی غذا درست کردن ندارید. در چنین مواقعی این سوپ، یک گزینهی بسیار عالی محسوب میشود، چون علاوه بر اینکه بسیار مغذی است، در مدت زمان کمی هم آماده میشود.
مواد لازم:
- پیاز زرد متوسط: یک عدد
- کره: ۵۰ گرم
- زنجبیل تازه: نصف فنجان
- سیر: پنج حبه
- آب مرغ: هفت فنجان
- هویج: تقریبا ۶۰۰ گرم
- آب لیموترش تازه: دو قاشق غذاخوری
- پودر کاری: یک هشتم قاشق چایخوری
- پیازچهی تازه: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برای تهیهی سوپ هویج و زنجبیل، ابتدا پیاز و سیر را خرد کنید. ریشهی زنجبیل تازه را هم رنده کنید. پوست هویجها را بگیرید و آنها را نگینی خرد کنید. آب لیموترش را بگیرید و آن را درون یک کاسه بریزید. پیازچه را هم خرد کنید.
- یک قابلمهی بزرگ روی شعله بگذارید. کره را درون قابلمه آب کنید. سپس پیاز، سیر خرد شده و زنجبیل رنده شده را اضافه کنید. آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه سرخ کنید تا نرم شوند. آب مرغ و هویجهای خرد شده را اضافه کنید. زیر شعله را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند. سپس شعله را کم کنید. اجازه دهید مواد به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت کم بپزند تا هویجها نرم شوند.
- زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند. مواد را با مخلوطکن یا غذاساز، تبدیل به یک پورهی غلیظ کنید تا دیگر هیچ تکهی درشتی باقی نماند و مواد یکدست شوند.
- آب لیموترش تازه، پودر کاری و نمک و فلفل سیاه را به سوپ اضافه کنید. سوپ آماده است. آن را به کاسه منتقل کنید و روی آن پیازچههای خرد شده را بریزید.
۴. سوپ کدو حلوایی با طعمی جدید و منحصربهفرد
کسانی که کدو حلوایی دوست دارند، بدون شک عاشق این سوپ مقوی خواهند شد. حتما شما هم دربارهی خواص کدو حلوایی برای سلامتی زیاد شنیدهاید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله فواید غذاهای بخارپز و آب پز را بخوانید.کدو حلوایی سرشار از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود و برای تقویت چشمها مفید است. کدو حلوایی به درمان یبوست، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و پیشگیری از بروز چین و چروک کمک میکند.
تخم کدو حلوایی هم بسیار مغذی و سالم است و مقدار زیادی پتاسیم، کلسیم، فسفر، منیزیم، سلنیوم و روی دارد. اگر از آن دسته از افرادی هستید که همیشه در حال امتحان کردن رسپیهای مختلف و جدید هستند، حتما در اولین فرصت سوپ کدو حلوایی را درست کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذای رژیمی با اسفناج را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه پورهی کدو حلوایی:
- کدو حلوایی: یک عدد
- آب: نصف لیوان
مواد لازم برای تهیه سوپ کدو حلوایی:
- آب مرغ: شش فنجان
- پورهی کدو حلوایی: چهار فنجان
- جعفری تازه: یک قاشق چایخوری
- پیاز: یک عدد
- آویشن تازه: نصف قاشق چایخوری
- سیر: یک حبه
- خامهی زده شده: نصف فنجان
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه پورهی کدو حلوایی:
- برای تهیهی پورهی کدو حلوایی، ابتدا فر را روی ۱۸۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود. کدو حلوایی را به دو نیم تقسیم کرده و تخمهای آن را خارج کنید. کدو را به چند قسمت دیگر برش بزنید.
- برشهای کدو را روی سینی فر قرار دهید (طوری که پوستشان کف سینی قرار بگیرد) و روی آنها نصف لیوان آب را به طور مساوی بریزید
- سینی را با فویل بپوشانید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه در فر بگذارید. برای اینکه مطمئن شوید کدوها پختهاند، یک چنگال درون آنها فرو کنید. اگر چنگال راحت درون کدوها فرو رفت، یعنی پختهاند. اما اگر کدوها سفت بودند، فویل رادوباره روی سینی بکشید و سینی را به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید.
- سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید کدوها خنک شوند. با کمک یک قاشق یا کفگیر کوچک، گوشت کدوها را خارج و آنها را درون مخلوطکن یا غذاساز بریزید. آنها را چند پالس بزنید تا یک پورهی یکدست ایجاد شود. پوره را کنار بگذارید.
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی:
- برای تهیهی سوپ کدو حلوایی، پیازها، جعفریها و آویشن تازه را خرد کنید. سیر را هم ریز کنید. یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و آب مرغ، نمک و فلفل، پورهی کدو حلوایی، پیاز، آویشن و سیر را اضافه کنید. زیر شعله را زیاد کنید و اجازه دهید مواد به جوش بیایند. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بپزند.
- زیر حرارت را خاموش کنید. اجازه دهید مواد کمی خنک شوند. با استفاده از غذاساز یا مخلوطکن، مواد را تبدیل به یک پورهی یکدست کنید. سپس دوباره مواد را به قابلمه منتقل کنید.
- زیر حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند. زیر شعله را کم کنید و بگذارید به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بمانند. سپس خامهی زده شده را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. زیر شعله را خاموش کنید. سوپ را به کاسهها اضافه کرده و روی آنها را با جعفری خرد شده تزیین کنید.
۵. سوپ عدس قرمز (دال عدس) برای گیاهخواران
اگر گیاهخوار هستید، حتما این سوپ لذیذ و بینهایت مقوی را به لیست غذاهایتان اضافه کنید. عدس قرمز حاوی پروتئین، آهن، کلسیم، ویتامین B6 و منیزیم است و به کاهش وزن، تقویت سلامت قلب و کاهش خطر سرطان کمک میکند.
مواد لازم:
- پیاز کوچک: یک عدد
- ریشهی خرد شدهی زنجبیل تازه: یک قاشق غذاخوری
- سیر: یک حبه
- عدس قرمز: یک فنجان
- گشنیز تازه: یک سوم فنجان
- آب: دو فنجان
- شیر: نصف فنجان
- رب گوجهفرنگی: دو قاشق غذاخوری
- پودر کاری: یک قاشق چایخوری
- فلفل کاین: نوک قاشق چایخوری
- پودر جوز هندی: نوک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
- برای تهیهی سوپ دال عدس، ابتدا پیاز و سیر را خرد کنید. گشنیز را هم ریز خرد کنید و کنار بگذارید. یک قابلمهی متوسط را روی حرارت متوسط بگذارید و به مقدار کافی روغن درون آن بریزید.
- اجازه دهید روغن داغ شود. سپس پیاز، سیر و زنجبیل را اضافه کنید و مواد را تفت دهید. اجازه دهید مواد تا زمانی که پیازها نرم شوند، روی حرارت بمانند.
- عدس و گشنیز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. آب، شیر و رب گوجهفرنگی را درون قابلمه بریزید و مواد را خوب هم بزنید. مواد را با پودر کاری، فلفل کاین، پودر جوز هندی، نمک و فلفل طعمدار کنید.
- زیر حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش بیایند. سپس دوباره حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد ۳۰ دقیقه روی حرارت بپزند تا عدسها نرم شوند. زیر حرارت را خاموش کنید. سوپ آماده است.
سخن پایانی
شما دراین مقاله با 5 نوع سوپ ارزان و مقوی مخصوص روزهای سردآشنا شدید.همچنین از طرز تهیه ی آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
استفاده ازجعفری الزامی است. چون هم عطر و طعم منحصر به فردی به سوپ می بخشد و هم خاصیت درمانی فروانی دارد. در واقع عنصر اصلی این سوپ جعفری است. اما می توانید بنا به ذائقه خود در کنار جعفری از یک سبزی معطر دیگر همچون گشنیز به اندازه کم استفاده کنید. در حدی که عطر جعفری در میان سایر سبزی های دیگر گم نشود.
حتما در مرحله پایانی پخت سوپ جعفری را اضافه کنید. زیرا پخت طولانی مدت بسیاری سبزی های معطر همچون جعفری باعث میشود هم طعم آن به تلخی تبدیل شود و هم خاصیت درمانی خود را از دست دهد.