غذای گیلانی

معرفی۱۲ مورد از خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی که حتما باید امتحان‌شان کنید + بررسی خواص آنها

گیلان به قدری زیبا و خوش آب‌و‌‌هوا است که در سفر به شهرهای زیبایش، اشتهای شما حسابی باز می‌شود. البته غذاهای گیلانی هم بسیار خوشمزه و فوق‌العاده هستند و تنوع زیادی دارند. هر سلیقه‌ای که داشته باشید، در گیلان می‌توانید غذاهای خوشمزه‌ای بابِ میل خود را پیدا کنید. از گذشته تا به حال، غذاهای رنگارنگ و لذیذ گیلانی در میان مردم ایران محبوب بوده است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی های استان گیلان را بخوانید.در این نوشته با معروف‌ترین غذاها و پیش‌غذاهای استان گیلان آشنا خواهید شد و از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید. مطالعه‌ی این نوشته به شما کمک می‌کند تا در سفر به گیلان بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی را نوشِ جان کنید.


فهرست مطالب


معروف‌ترین غذاهای گیلانی کدامند؟

ابتدا با چند پیش‌غذای خوشمزه‌ی گیلانی شروع می‌کنیم:

۱. کال کباب گیلانی، ترکیبی از طعم‌های بی‌نظیر

کال کباب، نام یکی از دسرهای خوشمزه گیلان است که هیچ اثری از گوشت در آن نمی‌بینید! کال کباب با بادمجان، گردو، انار یا آب انار، رب انار و سبزی محلی چوچاق و سیر درست می‌شود. این پیش‌غذای خوشمزه، ترکیبی از رنگ‌های قرمز، سفید و سبز است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانیدمقاله ماهی شکم پر شمالی را بخوانید.کال کباب ترکیبی عالی از طعم‌های بی‌نظیر است که مطمئناً شما را عاشقِ خودش می‌کند. کال کباب برای افرادی که وگان هستند یا به هر دلیلی گوشت نمی‌خورند، یک پیش‌غذای عالی و مقوی است.

کال کباب گیلانی، ترکیبی از طعم‌های بی‌نظیر

خواص کال کباب گیلانی:

کال کباب، از جمله غذاهای رژیمی است که کالری بسیار کمی دارد و شما را سیر نگه می‌دارد. به دلیل وجود انار و رب انار در کال کباب، این دسر خوشمزه فشار خون و قند خون شما را پایین می‌آورد.

این غذا رو هم بپزید!  سبزی ماهی شکم پر شمالی چیست؟ + آموزش طرز تهیه ماهی سفید شکم پر گیلانی (ویدیو)

۲. زیتون پرورده، یک پیش‌غذای پرطرفدار

کمتر کسی است که زیتون پرورده را دوست نداشته باشد! در سفره‌های گیلانی، وجود زیتون پرورده از واجبات است! اگر در رودبار، انواع زیتون‌های طعم‌دار را امتحان نکردید، در شهرهای گیلان این کار را انجام دهید و از طعم بی‌نظیر زیتون پرورده اصل لذت ببرید. زیتون پرورده از زیتون، مغز گردو، آب انار ترش یا رب انار ترش، سیر، گلپر و سبزی‌های معطر درست می‌شود.

زیتون پرورده، یک پیش‌غذای پرطرفدار

خواص زیتون پرورده:

زیتون پرورده به خاطر وجود انار و زیتون، یک غذای عالی برای خون‌سازی در بدن شما است. زیتون پرورده سرشار از آهن است و باعث تامین انرژی بدن شما می‌شود. خوردن زیتون پرورده در کنار غذا، کمکتان می‌کند که زودتر احساس سیری کنید و جلوی پرخوری را می‌گیرد. وجود زیتون و رب انار در این پیش‌غذای خوشمزه، به کاهش فشار خون شما نیز کمک می‌کند؛ اما یادتان باشد که در مصرف زیتون پرورده زیاده‌روی نکنید.

۳. ترشِ تره، یک غذای متفاوت و جذاب

ترشِ تره، یک غذای ترش‌مزه و لذیذ در گیلان است که برای درست کردن آن از سبزیجات محلی و خوشمزه مانند گشنیز، جعفری، سیر، اسفناج، برگ چغندر، تره و… استفاده می‌شود. آب نارنج و رب انار یا رب آلوچه باعث ترش شدن این خورشت خوشمزه می‌شود. ترشِ تره از آن جمله غذاهایی است که بعد از امتحان کردن آن، خیلی زود دوباره هوس خوردنش را خواهید کرد!

ترشِ تره گیلانی

خواص ترش تره:

ترش تره به دلیل وجود سبزی‌ها و آب انار، سرشار از آهن و ویتامین C است. ترش تره از جمله غذاهای رژیمی است که کالری پایینی دارد و حسابی شما را سیر نگه می‌دارد.

این غذا رو هم بپزید!  غذای محلی آذربایجانی

اهل کباب هستید؟ پس باید برای امتحان کردن غذای بعدی، عجله کنید؛ زیرا یک مدل کباب فوق‌العاده و بسیار خوشمزه است.

۴. ترشِ کباب، طعم واقعی کباب

ترشِ کباب یا کبابِ ترش، یک مدل از غذاهای خاص گیلان است که طرفداران زیادی دارد. این غذا جزو غذاهای مجلسی گیلانی‌ها است که برای مهمانان ویژه خود درست می‌کنند. کباب ترش گیلانی از فیله‌ی گوساله، مغز گردوی چرخ‌کرده، آب انار ترش، رب آلوچه، پیاز، سیر، انجیر پودرشده و نمک و فلفل درست می‌شود. کباب ترش برای افرادی که رژیم کتوژنیک دارند عالی است. اگر رژیم کم‌کربوهیدرات دارید می‌توانید کباب ترش را بدون نان و برنج میل کنید.

ترشِ کباب، طعم واقعی کباب

۵. اناربیج، خورشتی از خانواده‌ی فسنجان‌ها

اناربیج، یکی از غذاهای خوشمزه‌ی گیلان است. این غذا به خورشت فسنجان شباهت زیادی دارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کوفته ماهی اصیل جنوبی رابخوانید.برای درست کردن اناربیج از گوشت قرمز یا گوشت مرغ، گردو، بادمجان و سبزی‌های محلی استفاده می‌شود. اناربیج یکی از غذاهای خوشمزه‌ی گیلانی است که آن را با برنج، زیتون پرورده و ماست می‌خورند.

اناربیج گیلانی

۶. باقالاقاتق، یکی از بهترین غذاهای گیلانی

یکی از خوشمزه‌ترین و سبک‌ترین غذاهای گیلان، باقالاقاتق است. این غذای خوشمزه از لوبیای کشاورزی، شوید، سیر و تخم‌مرغ درست می‌شود. باقالاقاتق با سیرترشی و برنج کته خورده می‌شود. اگر به رستوران‌های سنتی و روستایی گیلان بروید، می‌بینید که این خورشت را در ظرف‌های گَمِج سفالی برای شما سرو می‌کنند. باقالاقاتق به پاچه باقلا یا باقالی رشتی نیز معروف است. این غذا ترکیبی عالی از کربوهیدرات، ویتامین‌ها و پروتئین است و از جمله غذاهای کم‌کالری محسوب می‌شود که ساعت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد. گیلانی‌ها، باقالاقاتق را به همراه برنج کته‌شده، سیر ترشی، زیتون پرورده و ترشی میل می‌کنند.

باقالاقاتق، یکی از بهترین غذاهای گیلانی

خواص باقلاقاتق:

باقلاقاتق، یکی از غذاهای مناسب برای گیاه‌خواران است. این غذا، رژیمی و کم‌کالری است و برای وعده شام نیز گزینه مناسبی به حساب می‌آید. باقلاقاتق، ویتامین‌های زیادی دارد و سرشار از آهن، ویتامین A و ویتامین B است.

این غذا رو هم بپزید!  غذاهای محلی کهگیلویه وبویراحمد برآمده از دل طبیعت

۷. آش ترش، یک آش ترش گیلانی

آش ترش، از آش‌های سنتی گیلان است که از قدیم به عنوان آش ویارانه درست می‌شد. آش ترش گیلانی، طرفداران زیادی دارد و به همراه ماهی شور سرو می‌شود.

آش ترش، یک آش ترش گیلانی

خواص آش ترش:

آش ترش، به دلیل سبزی‌هایی مثل اسفناج، چغندر و گوجه‌سبز، سرشار از آهن و ویتامین‌ها است و مدت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد.

۸. کاکا، پنکیک گیلانی!

کاکا، نوعی کیک تابه‌ای یا پنکیک است که از شیرینی‌های سنتی شمال به حساب می‌آید. گیلانی‌ها، این شیرینی خوشمزه را در فصل پاییز و زمستان درست می‌کنند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کاکا کدو حلوایی گیلانی را بخوانید.کاکا، یک عصرانه دلچسب است که به همراه چای سرو می‌شود و سرشار از مواد مغذی برای بچه‌ها و بزرگ ترها است. مزیت کاکا این است که بدون فر هم درست می‌شود. کاکا به دلیل وجود کدو حلوایی، برای خانم‌های باردار و تازه زایمان کرده بسیار مفید و مغذی است.

۹. مرغ شکم‌پر گیلانی، یک غذای لاکچری

اگر به دنبال یک غذای مجلسی خوشمزه و لذیذ هستید، مرغ شکم‌پر گیلان را امتحان کنید. مرغ، گردو، رب انار و سبزی‌های معطر از جمله برگ چغندر، خالواش، گشنیز، نعناع از جمله مواد اصلی برای درست کردن مرغ شکم‌پر هستند. در رستوران می توانید این غذا را سفارش دهید و در کنار اعضای خانواده‌ی خود از طعم بی‌نظیرش لذت ببرید.

مرغ شکم‌پر گیلانی، یک غذای لاکچری

۱۰. چغرتمه، یک غذای لذیذ و پرپروتئین

چغرتمه، یک غذای بسیار خوشمزه است که با مرغ، تخم‌مرغ، پیاز و رب درست می‌شود. از نظر مواد غذایی، این خورشت، یک غذای پر از پروتئین محسوب می‌شود که هم برای ورزشکاران و هم برای کودکان در سنین رشد عالی است. چغرتمه با برنج، ماست، ترشی یا سالاد سرو می‌شود.

چغرتمه، یک غذای لذیذ و پرپروتئین

۱۱.کوکوی گوشت، یک شام پرطرفدار

کوکوی گوشت، یک غذای فوق‌العاده برای علاقه‌مندان به گوشت است. کوکوی گوشت، یک گزینه‌ی خوب برای وعده‌ی شام شما است که طعم بسیار خوبی هم دارد. این غذا برای کودکان و ورزشکاران هم بسیار مقوی است؛ زیرا از گوشت چرخ‌کرده، مغز گردوی نگینی خردشده، سیب‌زمینی، پیاز، تخم‌مرغ و آرد نخودچی درست می‌شود.

کوکوی گوشت

۱۲. میرزاقاسمی، غذای معروف گیلانی‌ها

میرزاقاسمی، یک غذای شمالی خوشمزه است که هم در گیلان و هم در مازندران سرو می‌شود. میرزاقاسمی عطر و طعم بسیار خوبی دارد. برای درست کردن میرزاقاسمی، از بادمجان کبابی، گوجه‌فرنگی، پیاز، سیر و تخم‌مرغ استفاده می‌شود. اضافه کردن سیر تازه‌ی محلی، رمز خوشمزه‌تر شدن میرزاقاسمی گیلانی‌ها است. خیلی‌ها میرزاقاسمی را در کنار غذای اصلی خود میل می‌کنند و خیلی‌ها هم دوست دارند که مثل مردم محلی شمالی میرزاقاسمی را با نان، سیر تازه، برنج و باقالی بخورند.

میرزاقاسمی

جمع‌بندی

در این نوشته با بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای شمالی آشنا شدید. حالا می‌دانید که در سفر به شهرهای استان گیلان بهتر است کدام غذاها را امتحان کنید. البته باید گفت که غذاهای خوشمزه گیلان به این لیست محدود نمی‌شود و شما می توانید غذاهای دیگر گیلان مانند سیر قلیه، غوره مسما، قیمه رشتی، کوکوی رودباری، ترش واش، پنیر برشته و… را در سفر به استان گیلان میل کنید و سفر تفریحی خود را با ماجراجویی غذاها و چشیدن طعم‌های جدید ترکیب کنید.

این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه غذاهای محلی شیرازی خوشمزه برای شما

سخن پایانی

شما دراین مقاله با معروف ترین غذاهای گیلان آشنا شدید.همچنین تز خواص آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

در طرز تهیه کوکوی اشپل غذای شب عید گیلانی‌ها از چه مواد اولیه‌ای استفاده می‌شود؟

در کوکوی اشپل گیلانی از ترکیب اشپل ماهی سفید، سبزی‌های معطر، سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ، سیر و نمک و فلفل سیاه استفاده می‌شود.

قیمه گیلانی چه تفاوتی با خورش قیمه دارد؟

قیمه گیلانی یک غذای مخصوص شب عید نوروز در گیلان است که در خیلی از شهرهای این استان برای درست کردن آن به جای گوشت قیمه‌ای تکه‌ای از گوشت چرخ کرده استفاده می‌شود.

پیشنهاد ما به شما

غذای محلی آذربایجانی

اکثر شهرهای ایران غذاهای محلی مربوط به خود را دارند و گاهی اوقات این غذاها …

دیدگاهتان را بنویسید