غذای مشهد

معرفی بهترین و پرطرفدارترین غذاهای محلی مشهد

در این سری از شکم گردی‌های محلی می‌خواهیم سری به مشهد و غذاهای محلی بزنیم و خودمان را مهمان سفره‌های اصیل کنیم. غذاهای اصیل مشهد باکیفیت مواد اولیه‌ای که در آن به کار می‌برند، از سری غذاهای خوشمزه‌ای است که اگر کسی تجربه نکرده باشد، احتمالاً کلاه بزرگی سرش رفته است؛ به‌ خصوص اگر به مشهد سفر کرده باشید. در این مطلب تا با هم سر سفره غذاهای سنتی بنشینیم و دلی از عزا درآوریم.


فهرست مطالب


غذاهای معروف و خوشمزه مشهد

اگر به‌صورت شخصی یا با تور به مشهد مقدس سفر کرده باشید، احتمالاً بعد از زیارت امام رضا و بازدید از مکان‌های سیاحتی مشهد، به دنبال تجربه طعم بهترین غذاهای قدیمی مشهد باشید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین غذاهای محلی بوشهر را بخوانید.در این لیست با تعدادی از غذاهای معروف مشهد همراهتان هستیم تا در یک وعده خوشمزه، سفرتان به یادماندنی‌تر شود.

معرفی انواع آش و آبگوشت مشهدی

غذایمان را با یک میان وعده از سری آبگوشت و آش‌های آغاز می‌کنیم. به‌ خصوص اگر در زمستان و سرما به این شهر سفر کنید، یکی از لذیذترین غذاهایی که می‌توانید تجربه کنید در این بخش است:

آش ماست مشهدی

آش ماست یا آش ماستی را احتمالاً در هر کجای ایران تا به حال تجربه کرده باشید، اما مبدأ آن مربوط به شهر مشهد است. آش ماست، در هر گوشه‌ای از خراسان به شیوه‌ای خاص درست می‌شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کوفته ماهی اصیل جنوبی را بخوانید. به همین دلیل آش ماستی که در میل می‌کنید، با آش ماستی که در سبزوار تجربه می‌کنید، طعم متفاوتی دارد. این آش ترکیبی از لپه، سیر، ماست، پیاز، ادویه، زعفران، نعنا، برگ بو، و سینه مرغ است.

آش ماست مشهدی

آش لخشک مشهدی

از سری غذاهای معروف مشهد، آش لخشک است. این آش ترکیبی از عدس، رشته، پیازداغ، سیرداغ و نعنا است. در واقع تنها تفاوت این آش با آش رشته معروف خودمان، حبوباتی است که در آن به کار می‌رود. طعم این آش بسیار لذیذ و جذاب است، حتماً آن را امتحان کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی های استان گیلان را بخوانید.

آش لخشک مشهدی

آش بلغور مشهدی

آش بلغور نیز از سری غذاهای سنتی مشهد است که اغلب در افطار ماه رمضان میل می‌شود. این آش تا حدودی شبیه به آش ترخینه است. با این تفاوت که در آش ترخینه از دوغ استفاده می‌شود، در حالی که در این آش از شیر استفاده می‌کنند.

آش بلغور

دیزی سنگی مشهدی

از سری غذاهای محبوب مشهدی، دیزی سنگی است. این غذای پای ثابت سفره‌های باصفای مشهدی است. دیزی سنگی همان آبگوشت خودمان است که در ظرف سنگی آن را درست می‌کنند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله آبگوشت های ایرانی را بخوانید. به‌خاطر دیگ سنگی طعم خاصی پیدا می‌کند که بسیار خوشمزه است و فقط کافی است یک بار امتحان کنید تا طرفدار درست کردن آبگوشت به این سبک شوید.

دیزی سنگی

رشته پلو، غذای سنتی مشهدی‌ها در هنگام تحویل سال

یکی از رسم‌های سنتی ما ایرانی‌ها این است که دم عید سر سفره‌های عید، غذاهای شب عیدی می‌خوریم. مثلاً سبزی پلو با ماهی و یا مانند مشهدی‌ها رشته پلو. رشته پلو غذای بومی‌ها و محلی‌های مشهد یا اربیل است. به همین دلیل احتمالاً تجربه آن را در همه جای ایران داشته باشید، اما روش پخت رشته پلو در مشهد متفاوت است. یک طعم ویژه و خاص احساس می‌کنید که تجربه آن خالی از لطف نیست.

رشته پلو

مشهدی‌ها این غذای خوشمزه را دم عید میل می‌کنند. ترکیبات این غذا نیز به این ترتیب است که برنج و رشته پلویی را همراه با آب کمی پخته شده، حالت دم می‌گذارند و در نهایت مخلوطی از زعفران، گوشت چرخ‌کرده ران مرغ، پیاز، سماق، دارچین، کره و ادویه به آن اضافه می‌کنند. برخی مشهدی‌ها هم آن را با خرما می‌خورند.

این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه غذاهای محلی شیرازی خوشمزه برای شما

شیشلیک معروف مشهدی

مگر می‌شود، مشهد بروید و از خیر خوردن کباب‌های شیشلیک آن بگذرید؟ مسلماً نمی‌شود. این غذا یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین غذاهای مشهدی است که حتی ثبت بین‌المللی شده است. شیشلیک، گوشت خالص است که آن را در کشورهایی مثل قفقاز یا آذربایجان نیز درست می‌کنند. اگر در مشهد جایی مهمان بودید و غذا به شما شیشلیک دادند، پس بدانید که یا خاطرتان خیلی عزیز است و یا میزبان فردی لاکچری است.

شیشلیک معروف مشهدی

شیشلیک از شش تکه گوشت تهیه شده است که از بهترین قسمت‌های گوشت گوسفند یعنی راسته آن بیرون کشیده می‌شود. این غذا نه‌تنها بین‌المللی شده و خارج از ایران هم معروف است، بلکه تبدیل به برند شده است. این نکته را فراموش نکنید که یک کباب شیشلیک خوشمزه و اصیل، باید طوری درست شود که گوشت را در آبلیمو، ماست و روغن، قبل از پخت خوابانده باشند.

معروف‌ترین غذاهای سنتی مشهد

برویم و بنشینیم سر سفره‌های اصیل و معروف‌ترین غذاهای سنتی را نوش جان کنیم. احتمالاً سر سفره مشهدی‌ها که بنشینید، اگر مهمان عزیزی بوده و میزبان اهل دلی داشته باشید که برایتان وقت بگذارد، با چند نوع غذای معروف سنتی روبرو خواهید شد.

شله مشهدی

یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی، شله است که با طعم متفاوتی می‌تواند مزاجتان را قلقلک دهد. شله مشهدی ارزش غذایی فوق‌العاده‌ای دارد. در این غذا از حبوبات استفاده شده که همین امر باعث شده تا این غذا یک غذای فوق‌العاده مقوی باشد. شله را از حبوباتی همچون لوبیا چیتی و ماش، عدس و لوبیا رشتی درست می‌کنند.

شله مشهدی

دیگر ترکیبات این غذای خوشمزه، برنج، گوشت و ادویه است. اگر فوت کوزه‌گری این غذا را بخواهید بدانید، به نوع گوشتی است که در پخت شله به کار می‌رود. این گوشت باید تازه باشد تا طعم جذاب شله مشهد را حس کنید.

این غذا رو هم بپزید!  آموزش طرز تهیه لگیمات اصل جنوبی با 2 روش سریع و فوری +فوت کوزه گری برای تهیه لگیمات

اشکنه قوروت

غذای سنتی دیگری از خطه مشهد، اشکنه قوروت است که سرشار از کلسیم و فوق‌العاده مقوی است. در این غذا از کشک سابیده شده استفاده می‌شود. همراه آن پیازداغ، مغز گردوی خرد شده، نعنا و ادویه نیز به کار می‌رود. البته اگر اشکنه قوروت را ببینید احتمالاً تعجب کنید. این غذا همان کله جوش خودمان است.

اشکنه قوروت

یتیمچه مشهدی

اسم این غذا حتماً توجه‌تان را جلب خواهد کرد. یتیمچه ماجرایی دارد که اسمش نیز از همان شکل گرفته است. احتمالاً این غذا را در هر کجایی از ایران تجربه کرده باشید. جذابیت یتیمچه هم به‌ خاطر آسان بودن پخت آن است و در همه جا به‌راحتی مواد غذایی‌اش وجود دارد. علاوه بر مشهدی‌ها، شیرازی‌ها و ترک‌ها هم این غذا را طبخ می‌کنند. یتیمچه‌ای که بین مشهدی‌ها و نیشابوری‌ها معروف است، از لوبیا، عدس، دارچین، زردچوبه، بادمجان، نخود، نمک، فلفل و دارچین استفاده می‌شود.

یتیمچه

عده‌ای هم برای خوش رنگ شدن این غذا به آن گوجه‌فرنگی، کشک و نعنا داغ هم اضافه می‌کنند. فوت کوزه‌گری یتیمچه مشهدی، بادمجان‌های آن است که باید حتماً شیرین و گوشتی باشد. خلاصه که اگر به دنبال یک غذای راحت و ساده بودید که طعم خوبی هم داشته باشد، یتیمچه را فراموش نکنید. می‌توانید همراه با ماست موسیر و سبزی یا سالاد حسابی چند بشقاب میل کنید.

خورشت ریواس ترش مزه

به غذای دیگری از سری غذاهای معروف می‌رسیم. خورش ریواس از آن دست خورش‌های مشهداست که احتمالاً آن را در خراسان، کردستان یا نیشابور هم دیده باشید. البته هر جای دیگری از ایران نیز این غذا را درست می‌کنند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله قورمه سبزی با مرغ را بخوانید. ریواس، گیاهی ترش است که آن را با گوشت تازه گوسفندی یا گوساله، جعفری، نعنا تازه، پیاز یا شکر درست می‌کنند. این غذا با مخلفات و یک پلوی خوشمزه زعفرانی می‌تواند حسابی به تنتان بچسبد.

خورشت ریواس ترش مزه

انواع پلوهای سنتی مشهد

نوبتی هم باشد به غذاهای جذاب پلویی رسیدیم. بنشینیم پای سفره و دلی از عزا در بیاوریم که در نهایت هیچ غذایی غذاهای پلویی نمی‌شود.

این غذا رو هم بپزید!  آموزش طرز تهیه شفته کوفته سماق کاشان +بررسی خواص و فواید سماق

پلو مخلوط

اگر به دنبال یک غذای خاص با ترکیبات غذای مخلوط و متفاوت، تازه و خوش طعم هستید، پلو مخلوط این کار را برایتان انجام می‌دهد. این غذا ترکیبی از همان استانبولی و لوبیا پلوی خودمان است که در کنار یک ماست خیار خوشمزه و طعم داده شده، احتمالاً هیچ‌ وقت مزه آن از زیر زبانتان بیرون نرود.

پلو مخلوط

این غذا، از گوشت، برنج، پیاز، هویج، رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌های مختلف، درست شده است. اگر این غذا را با ته دیگی مثل نان لواش یا سیب‌زمینی هم درست کنید، دیگر انگشت‌هایتان را هم همراهش خواهید خورد.

رشته پلو

رشته پلو را در بالا هم به آن اشاره کردیم. این غذا تنها متعلق به مشهدنیست و در شهرهای دیگر ایران نیز به شیوه‌های متفاوت دیگری طبخ می‌شود. رسم جالب مشهدی‌ها سر رشته پلو، این است که اغلب آن را در ایام نوروز درست می‌کنند. چون معتقندند با خوردن آن ابتدای سال، رشته امور و کارهای آن سال را در دست خواهند گرفت.

رشته پلو

مواد اصلی رشته پلوی مشهدی، برنج، مرغ، رشته پلویی، پیاز و زعفران است. می‌توانید گوشت قرمز یا خرما را نیز در آن به کار ببرید و طعم متفاوتی از رشته پلو را تجربه کنید.

فرهنگ غذایی مشهدی‌ها

مشهدیکی از شهرهای ایران است که غذاهای خوشمزه و لذیذ فراوانی دارد. در اکثر غذاهای معروف همچون شیشلیک رازی وجود دارد که می‌تواند آن غذا را زنده و جذاب کند؛ آن راز به مصرف گوشت تازه برمی‌گردد. هر چقدر گوشت تازه و ترد باشد، غذا خوشمزه‌تر و دلنشین‌تر می‌شود. شله معروف مشهدنیز پایه ثابت انواع سفره‌های نذری و عزاداری است که می‌توانید در ایام محرم آن را بیشتر بخورید. تنوع غذایی ، با انواع ذائقه و مزاج سازگار است. بنابراین در سفرتان به مشهدبعد از دید و بازدیدها، با غذای خوشمزه و خوش طعم دلی از عزا دربیاورید.

این غذا رو هم بپزید!  دیگچه مشهدی چیست؟آموزش طرز تهیه دیگچه مشهدی مرحله به مرحله ساده و دو رنگ + نکات و فوت و فن های طرز تهیه دیگچه مشهدی

سخن پایانی

شما در این مقاله با غذاهای محلی مشهدآشنا شدید.همچنین از بهترین و پرطرفدارترین آنها آشنا شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

دیگچه مشهدی شامل چه موادی است؟

دیگچه یک شیرینی مشهور مشهدی است که در مراسم مذهبی مانند افطار در ماه رمضان طبخ می‌شود. این غذای سنتی مشهدی حاوی شیر، برنج، شکر، زعفران، هل، کره و گلاب است.

دسرهای معروف مشهد کدام‌ها هستند؟

دیگچه، کوکو شیرین، چنگالی مشهد و ماقوت از دسرهای معروف مشهد هستند.

پیشنهاد ما به شما

غذای محلی آذربایجانی

اکثر شهرهای ایران غذاهای محلی مربوط به خود را دارند و گاهی اوقات این غذاها …

دیدگاهتان را بنویسید