طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ

آموزش طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ برای چهار نفر+ بررسی نکات مهم برای خوشمزه کردن خورشت

قورمه سبزی یکی از بهترین غذاهای ایرانی است. این غذا محبوبیت زیادی در بین ایرانی‌ها دارد.قورمه سبزی معمولاً با گوشت قرمز طبخ می شود اما برای زمانیکه گوشت قرمز در دسترس نبود و یا به دلیل داشتن رژیم غذایی اجباری از سرو گوشت قرمز محروم هستید می توانید با آشپزی و دستور طرز تهیه قورمه سبزی با مرغ استفاده کرده و یک غذای خوشمزه و رژیمی را تهیه و سرو نمایید.


فهرست مطالب


مواد لازم برای پخت قورمه سبزی با گوشت مرغ چیست؟

مواد لازم برای ۴ نفر:

  • مرغ ، چهار تکه (سینه و ران)
  • سبزی قورمه ، ۳۰۰ گرم خرد شده
  • پیاز ، یک عدد بزرگ
  • ادویجات ، رزدچوبه ، ادویه مخصوص قورمه یا ادویه مخلوط کاری ، فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
  • نمک ، به مقدار لازم
  • روغن ، به مقدار لازم
  • لیمو ، ۲ تا ۳ عدد
  • غوره ، نیم پیمانه کوچک
  • آب ، به مقدار لازم
  • سبزی قورمه خشک شده ، مقدار کمی
  • آبلیمو ، سه قاشق غذا خوری
  • نعنا خشک
  • رب گوجه ، یک قاشق
  • لوبیا (قرمز یا لوبیا چیتی)
طرز تهیه قورمه سبزی

مراحل دستور پخت قورمه سبزی چیست؟

با ما همراه باشید تا قدم به قدم و کامل، شما را با مراحل پخت قورمه سبزی آشنا کنیم:

مرحله اول: گرفتن بوی زهم مرغ

برای گرفتن بوی بد مرغ بعد از شستن تکه های مرغ آن را در درون یک ظرف مناسب بگذارید و روی تکه های مرغ را با آب پر کنید.

  • ظرف حاوی تکه های مرغ را روی شعله گاز گذاشته و منتظر بمانید که آب مرغ به جوش بیاید.
  • وقتی آب مرغ به قل خوردن افتاد و کف سفید روی مرغ را پوشاند، زیر شعله را خاموش کنید و مرغ ها را آبکش کنید.
  • تکه های مرغ را بعد از آبکش شدن با آب سرد خوب شست و شوی دهید. تا تکه های مرغ از آن کف سفید به خوبی پاک شوند.
  • یک عدد پیاز بزرگ را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
  • پیازهای خرد شده را درون ماهیتابه ریخته و با مقداری روغن تفت دهید. وقتی که پیاز ها مقداری تفت خوردند و سبکتر شدند، به آنها ادویجات زردچوبه، ادویه مخصوص قورمه یا ادویه مخلوط کاری، فلفل سیاه و قرمز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  • تفت دادن ادویجات باید به خوبی انجام شود تا هم رنگ و طعم غذا بهتر شود و هم طعم خامی ادویجات کامل گرفته شود.
  • بعد از اضافه کردن ادویجات نوبت اضافه کردن تکه های مرغ آبکش شده است.
قورمه سبزی با مرغ


مرحله دوم : نحوه ی تفت د ادن مرغ برای قورمه سبزی

سعی کنید تکه های مرغ را به آرامی تفت دهید تا گوشت مرغ از هم نپاشند و شکل خود را حفظ کند. مرغ اگر خوب تفت بخورد هم شکل خوبی به غذای شما می دهد و هم طعم مطبوبتری به آن می بخشد.

این غذا رو هم بپزید!  غذا های سنتی ایران

مرحله سوم : آماده کردن ادویه مخصوص قورمه‌سبزی

ادویه مخصوص این خورش بیشتر بستگی به ذائقه شما دارد. برخی افراد دوست دارند که پودر دارچین یا چوب دارچین استفاده می کنند. برخی نیز از هل سبز استفاده می کنند من خودم بیشتر از ادویه کاری و فلفل سیاه و قرمز استفاده می کنم. البته کم که خیلی طعم غذا را تغییر ندهد و غالب نشود.

مرحله چهارم : نکات مهم برای خوشبو و خوشمزه شدن قورمه سبزی

اگر می خواهید عطر غذای شما و البته خورش قورمه سبزی شما بهتر شود، هنگام تفت تکه های مرغ ، نعنای خشک شده را با آنها تفت دهید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی های استان گیلان را مطالعه کنید. نعنا طعم غذای شما را بی نظیر می کند. بعد از چند دقیقه تفت خوردن لوبیا قرمز یا چیتی را به تکه های مرغ اضافه کنید.

توجه داشته باشید که خورش قورمه سبزی برای اینکه نفخ کمتری داشته باشد یا اصلا! نفخ نداشته باشد بهتر است که لوبیا را چند ساعت در آب بخیسانید و چند مرتب هم آب آن را عوض کنید. لوبیا را به صورت جدا بپزید و آن را آبکش کنید و سپس به مواد قورمه اضافه کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کوفته ماهی اصیل جنوبی رابخوانید.غوره را نیز همراه لوبیا قرمز به تکه های مرغ اضافه کنید و کمی تفت دهید.

بعد از مخلوط کردن مواد قورمه در انتها سرخ شدن مقدار آب را به مواد اضافه می کنیم. بهتر است که آب مورد نظر جوشیده باشد و آب را کم کم به مواد اضافه کنید تا مقدار آب اضافه شده دست شما بیاید و زیاد یا کم نشود. همراه آب ، لیمو عمانی و آب لیمو را نیز اضافه کنید که چاشنی غذا زود تر خود را نشان دهد. و طعم ترشی غذا بیشتر خود را نشان دهند.

این غذا رو هم بپزید!  انواع غذاهای سنتی و بدون گوشت از شهرهای مختلف ایرانی
طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت

البته چون خورش سبزی ما با مرغ است ما زودتر به غذا لیمو و آب لیمو اضافه می کنیم. ولی در مورد قورمه سبزی با گوشت این کار غلط است و گوشت شما را سفت می کند و غذا دیر پز و دیر تر جا می افتد.
برای اینکه لیمو عمانی تلخیش گرفته شود آنها را در درون آب جوش مدتی قرار دهید. و سپس به غذا اضافه کنید.

مرحله پنجم: نحوه سرخ کردن سبزی خورشتی

بعد از آماده کردن مرغ خورش قورمه سبزی به سراغ اصی کاری این غذا می ریم یعنی سبزی قورمه. برای تفت دادن سبزی‌قورمه باید ابتد آب آن را تبخیر کنید. بعد از تبخیر آب قورمه مقداری روغن به سبزی اضافه می کنیم و سبزی را با شعله ی کم تفت می دهیم تا سبزی خوب تفت بخورد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانیدمقاله آبگوشت های ایرانی رابخوانید.

برخی افراد دوست دارند که سبزی را فقط آب پز شده در قورمه استفاده کند چونکه سبزی در حالت آب پز ویتامین ها و مواد خود را کمتر از دست می دهد. اما اگر می خواهید یک خورشت خوش رنگ و جا افتاده تری داشته باشید با ید سبزی‌قورمه به خوبی تفت بخورد.

تفت دادن سبزی را تا جای ادامه دهید که کاملا سبک شده و هیچ گونه آبی در سبزی باقی نگذارید.
سبزی اگر ریز خورد شده باشد زودتر و بهتر تفت می خورد. والبته زودتر قورمه حا می افتد. رب گوجه را با مقداری آب گوجه تفت دهید و همراه با سبزی‌قورمه به مواد خورش اضافه کنید البته این قسمت سلیقه ای است و هر کسی دوست ندارد که به قورمه رب گوجه بزند. سعی کنید مقدار رب تا حدی باشد که رنگ قورمه را تغییر ندهد ولی طعم خوبی به ان بدهد.

این غذا رو هم بپزید!  آشنایی با 10 تا از بهترین غذاهای محلی بوشهر + روش های پخت آنها

مرحله ششم : اضافه کردن سبزی مخصوص قورمه سبزی

سبزی سرخ شده را به مرغ و مواد دیگر خورش اضافه کنید. منتظر بمانید تا خورش به قل خوردن بیفتد و در این زمان نمک را به قورمه اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. وقتی خورش به قل خوردن افتاد شعله را کم کنید تا خورش به ارامی بپزد و به خوبی جا بیفتد شعله زیاد فقط آب خورش شما را کم می کند و خورش بسیار سفت و خشک در می آید.

قورمه سبزی

چه مدت زمان برای طبخ قورمه سبزی با مرغ لازم است؟

برای پخت قورمه سبزی اگر با گوشت قرمز باشد ۳ تا ۴ ساعت زمان کافی است. ولی با گوشت مرغ یا بوقلمون ۲/۵ تا ۳ ساعت زمان لازم است البته این زمان برای پختن می باشد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای محلی بوشهر را بخوانید.اگر بخواهید خورش قورمه سبزی جا افتاده ای داشته باشید بهتر است که شب قبل خورش را آماده کنید و روز بعد میل نماید. این کار با عث می شود که تمامی مواد خورشت با هم مچ شوند و کامل جا بیافتند.

نکات لازم برای جا افتادن قورمه‌سبزی چیست؟

  • سبزی‌قورمه باید ریز خرد شود.
  • سبزی‌قورمه باید خوب تفت داده شود.
  • شعله گاز باید کم باشد و خورش به آرامی بپزد.
  • قورمه‌سبزی هرچه بیشتر بماند بهتر جا می افتد.
  • سعی کنید در لحظات پایینی پخت درب ظرف را کمی کنار بگذارید تا آب اضافی خورش قورمه‌سبزی خارج شود.

ترفندی که برای روغن اندازی قورمه سبزی انجام می دهند چیست؟

وقتی که پخت خورش به پایان رسید چند تکه یخ را به خورش داغ و در حال جوش اضافه کنید. این کار باعث می شود روغن خورش شما خود را بیشتر نشان دهد.

این غذا رو هم بپزید!  معرفی انواع شیرینی های استان گیلان + طرز تهیه معروف ترین شیرینی‌ های محلی گیلان برای عید نوروز + فوت وفن طلایی

سخن پایانی

قورمه سبزی از غذاهایی است که طرفداران زیادی دارد. بعضی از افراد به دلیل به دلیل شرایط یا رژیم غذایی گوشت قرمز نمی‌توانند مصرف کنند. قورمه سبزی با مرغ می‌تواند جایگزینی خوشمزه برای این افراد باشد. در این مقاله توضیحات لازم برای تهیه این غذای ایرانی را به شما آموزش داده‌ایم. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله غذاهای محلی مشهد را بخوانید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

اگر بخواهیم رنگ خورشت قورمه سبزی تیره نباشد چه باید کرد؟

سبزی قورمه را در هنگام سرخ کردن، قبل از اینکه بیش از حد سرخ شود از روی حرارت برداریم تا رنگ سبز آن حفظ شود و همچنین استفاده از اسفناج بیشتر خورشت را خوش رنگ تر می کند.

چرا لیمو عمانی را در انتهای پخت قورمه سبزی به آن اضافه می کنند؟

چون ترشی لیمو عمانی باعث می شود لوبیا و گوشت خورشت به سختی بپزند و در پایان سفت و نیم پز باقی بمانند.

پیشنهاد ما به شما

غذای محلی آذربایجانی

اکثر شهرهای ایران غذاهای محلی مربوط به خود را دارند و گاهی اوقات این غذاها …

دیدگاهتان را بنویسید