ماهی شکم پر
آشپزی محلیغذاهای محلی شمال

سبزی ماهی شکم پر شمالی چیست؟ + آموزش طرز تهیه ماهی سفید شکم پر گیلانی (ویدیو)

برای درست کردن ماهی سفید شکم پر خوشمزه از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. ماهی سفید شکم پر معمولا در لیست شام مهمانی و شام شب عید گیلانی است. برای تهیه این غذا داخل شکم ماهی سفید را با مخلفات و رب انار و سبزی پر می‌کنند. اما ما در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین روش طرز تهیه ماهی سفید شکم پر مجلسی به روش گیلانی در فر و یا ماهیتابه و تمام فوت و فن‌های پخت و مزه‌دار کردن آن به عنوان یک غذا با رب انار گزینه‌ای عالی شام شب عید نوروز و شام چهارشنبه سوری و همینطور شام ویژه شب یلدا آشنا کنیم. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد روش پخت ماهی سفید گیلانی پاسخ خواهیم داد.


فهرست مطالب


سبزی ماهی شکم پرچیست؟

سبزی ماهی شکم پر موضوع مورد بحث ماست. اگر به دنبال تنوع در درست کردن غذای دریایی می گردید و همچنین می خواهید یک ماهی مجلسی برای مهمانی هایتان درست کنید که طعم خیلی خوبی هم داشته باشد پیشنهاد ما به شما ماهی شکم پر است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کوفته ماهی اصیل جنوبی رابخوانید.

سبزی ماهی شکم پر

ماهی دارای خواص بسیار زیادی می باشد ولی بعضی افراد به خصوص کودکان، طعم و بوی آن را دوست ندارند. از این رو با طعم دار کردن آن و استفاده از سبزی های معطر می توان بوی ماهی را از بین برد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله  قورمه سبزی با مرغ را بخوانید.

سبزی ماهی شکم پر شامل چه سبزی هایی است؟

۱- سبزی ماهی شکم پر: گشنیز

گشنیز تا حدودی برای تورم‌ ها، نظیر تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم خونی نیز مؤثر است، زیرا بعضی از مواد آن مدر هستند و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن می‌شوند. کاهش التهابات پوستی، منجر به کاهش ناراحتی‌ ها و بهبود ظاهر پوست می‌شود.خواص گشنیز همچنین برای جلوگیری از تهوع، استفراغ و بیماری‌ های معده، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه، غنی از مواد زیست فعال است و به همین دلیل همیشه خواص جدیدی از آن کشف می‌شود.

این غذا رو هم بپزید!  معرفی غذاهای سنتی کاشان و لذت طعم های بومی درسفر به کاشان

۲- سبزی شوید

طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری دارد.از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود و دامداران قدیم به خوبی به این موضوع واقف بودند. مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدار ۳۰ گرم تخم شوید به آن ها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند.

۳- سبزی جعفری

یکی دیگر از سبزی های ماهی شکم پر جعفری است. به‌ طور سنتی، جعفری به‌ عنوان دارویی برای درمان بیماری دیابت در ترکیه مورد استفاده قرار گرفته است. به‌ منظور اعتبار علمی این ادعا، تحقیقاتی در دانشگاه مارماری در استانبول ترکیه انجام شد.

جعفری همچنین در درمان بیماری آرتریت روماتوئید بسیار مؤثر بوده است. ترکیبات مانند ویتامین C و بتاکاروتن موجود در این گیاه دارای خواص ضدالتهابی است که به کنترل بیماری آرتریت کمک می‌کند.اعتقاد بر این است که مصرف این سبزی به‌ طور منظم باعث سرعت بخشیدن به فرآیند حذف اوریک‌ اسید می‌شود که با علائم آرتریت در ارتباط است.

۴- سبزی شنبلیله

شنبلیله می‌ تواند کلسترول خون را کاهش دهد. همین طور فشار خون را کنترل کرده و ضربان قلب را تنظیم کند. همچنین این گیاه باعث تقویت قلب شده و ریسک ابتلای به سکته قلبی را در افراد کاهش می‌دهد.شنبلیله از گذشته نیز برای درمان قند خون استفاده می‌ شده است. به همین دلیل مصرف آن به افراد دیابتی بسیار توصیه می‌ شود. مواد موجود در این گیاه باعث پایین آمدن قند خون و تنظیم انسولین در بدن می‌شود.

این غذا رو هم بپزید!  بهترین کبابی های تهران

این گیاه برای سیستم گوارش نیز بسیار مفید است. شنبلیله نه تنها از زخم معده پیشگیری می‌کند و برای سوزش سر دل و بیماری رفلکس مری موثر است بلکه به دلیل فیبر سرشاری که در این ماده وجود دارد، درمان خوبی برای مقابله با یبوست است.همچنین این گیاه تمام سیستم گوارش را نیز از مواد سمی پاک کرده و عمل هضم و دفع را آسان می‌ کند.

طرز تهیه ماهی سفید شکم پر به روش گیلانی

  • مدت زمان آماده سازی: ۴۵ دقیقه
  • مدت زمان پخت: ۱ ساعت
  • میزان کالری در ۱۰۰ گرم ماهی شکم پر: ۲۹۸ کالری

مواد لازم برای درست کردن ماهی شکم پر در فر

  • ماهی سفید درسته: ۱ عدد
  • گردو: ۲۰۰ گرم
  • رب انار ملس: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • سبزیجات معطر (گشنیز، نعناع، چوچاق): ۳ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۱ عدد
  • نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
  • سیر: ۵ حبه
  • گلپر: به مقدار لازم
  • لیمو ترش تازه: ۱ عدد

طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی:

مرحله اول؛ تفت دادن پیاز و سبزیجات

در اولین مرحله از طرز تهیه ماهی سفید به روش گیلانی در فر یا ماهیتابه باید ماهی را خوب بشویید و تمیز کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی های استان گیلان را بخوانید. سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، آب لیمو ترش تازه به ماهی بزنید تا مزه‌دار شود. برای نیم ساعت ماهی را به حال خود رها کنید. حالا پیاز را رنده کنید و مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و بعد از داغ شدن روغن، پیاز را به آن اضافه کنید.

برای چند دقیقه پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سبزیجات را به آن اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا کمی سرخ شوند. سیرها را با رنده ریز کنید و به سبزی و پیاز اضافه کنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید و بعد از اینکه مواد را کمی تفت دادید، شعله گاز را خاموش کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوایند مقاله آبگوشت های ایرانی رابخوایند.

این غذا رو هم بپزید!  غذاهای محلی کهگیلویه وبویراحمد برآمده از دل طبیعت

مرحله دوم؛ مزه دار کردن مواد داخل شکم ماهی با گردو و رب

در مرحله دوم طرز تهیه ماهی سفید یا همان ماهی دیگی باید گردوها را داخل غذاساز یا میکسر بریزید و کاملاً خرد کنید. سپس گردوی خرد شده را به مخلوط سبزی و پیاز اضافه کنید. نصف لیوان رب انار ملس را به این ترکیب اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. مقدار کمی گلپر هم به مواد اضافه کنید و باز ترکیب را هم بزنید.طعم مایه آماده شده برای داخل شکم ماهی بچشید. اگر دوست دارید مواد داخل شکم ماهی شما ترش‌تر باشد، می‌توانید مقدار رب انار را دو برابر کنید.

مزه دار کردن مواد داخل شکم ماهی با گردو و رب

مرحله سوم؛ ریختن مواد داخل شکم ماهی

در این مرحله از طرز تهیه ماهی سفید موادی را که برای داخل شکم ماهی تهیه کرده‌اید را داخل شکم ماهی جای دهید. برای بسته شدن شکم ماهی می‌توانید به کمک نخ و سوزن تمیز و استریل شده شکم ماهی را بدوزید و یا از چند خلال دندان استفاده کنید.حال برای درست کردن این ماهی دو راه پیش رو دارید؛ می‌توانید ماهی را در ماهیتابه و داخل روغن سرخ کنید و یا آن را در فر قرار دهید تا پخته شود. معمولاً ماهی سفید به هر دو روش بسیار لذیذ و خوشمزه می‌شود.

ریختن مواد داخل ماهی

سرخ کردن ماهی سفید شکم پر در ماهیتابه

در این مرحله از طرز پخت ماهی سفید مجلسی برای سرخ کردن ماهی می‌توانید در یک ماهیتابه بزرگ و مناسب به اندازه یک لیوان فرانسوی دسته‌دار روغن بریزید و اجازه دهید روغن کاملاً داغ شود. سپس ماهی را به آرامی داخل روغن قرار دهید.برای سرخ کردن ماهی سفید شعله گاز نباید خیلی کم و یا بیش از اندازه زیاد باشد. شعله را روی حرارت متوسط رو به زیاد تنظیم کنید. زمانی که یک سمت ماهی کاملاً طلایی شد، آن را با کمک دو کفگیر به آرامی برگردانید تا طرف دیگر ماهی هم سرخ شود.

این غذا رو هم بپزید!  معرفی غذاهای محلی ترکیه و دستور پخت آنها

پخت ماهی سفید شکم پر شمال در فر

در این مرحله از پخت ماهی سفید شمال اگر دوست دارید ماهی شما با روغن کمتر و در فر آماده شود، ابتدا باید فر را روشن کنید تا برای ۱۵ دقیقه خوب گرم شود. سپس یک ظرف مناسب فر انتخاب کنید و سطح آن را به خوبی با چند قاشق روغن چرب کنید.

پخت ماهی سفید شکم پر شمال در فر

ماهی را داخل ظرف قرار دهید. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. برای حدود ۴۵ دقیقه ماهی را در فر قرار دهید تا کاملاً مغز پخت و طلایی شود. در نهایت ماهی سفید شکم پر را با برش‌های لیمو و سبزی تازه تزئین کنید و همراه با برنج شمالی و زیتون پرورده نوش جان کنید و لذت ببرید.

فوت و فن‌های طرز تهیه ماهی سفید شکم پر چیست؟

  • سرخ کردن مواد داخل شکم ماهی سفید و سبزی‌ها موجب خوش طعم‌تر شدن ماهی شمالی می‌شود.*برای اینکه ماهی شکم پر شما معطر و خوشمزه شود، می‌توانید زمانی که ماهی را در فر قرار می‌دهید، داخل سینی ماهی، هویج، کرفس، پیاز، سیر و فلفل دلمه‌ای بگذارید.
  • در طرز تهیه ماهی سفید شمالی برای این که روی ماهی شما هم مثل زیر آن برشته شود، بهتر است بعد از پخت زیر ماهی، شعله گریل فر را روشن کنید.
  • برای درست کردن ماهی شکم پر شمالی در فر بهتر است کف سینی فر را با پیاز پر کنید و ماهی را روی پیازها قرار دهید و مقداری آب به ظرف ماهی اضافه کنید. این کار موجب می‌شود پوست ماهی شما در فر نسوزد.
  • برای اینکه ماهی شما در فر رنگ طلایی و زیبایی بگیرد، بهتر است در حین پخت چند بار از ترکیب روغن با کمی زردچوبه روی آن استفاده کنید.
  • این طرز تهیه ماهی شکم پر برای انواع ماهی شمالی و جنوبی توصیه می‌شود. ماهی سفید شمالی و ماهی شوریده جنوبی از جمله بهترین نوع ماهی برای طرز تهیه ماهی محسوب می‌شوند. جنوبی‌ها از ماهی صبور با حشو برای طرز تهیه این سبک ماهی هم استفاده می‌کنند.
فوت و فن‌های طرز تهیه

فوت و فن آشپزی

  • برای پخت ماهی سفید در فر سعی کنید از ظروف نچسب استفاده کنید و ظرف را چرب کنید تا ماهی به ظروف نچسبد.
  • برای طرز تهیه ماهی کفال در فر نیز می‌توانید درست به همین روشی که پیش تر اشاره شد عمل کنید و بعد از مزه دار کردن ماهی و قرار دادن مواد داخل شکم ماهی آن را با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید.
  • در طرز تهیه ماهی کفال می‌توانید برای شکم ماهی از ترکیب سیر و پیاز رنده شده، گشنیز سطوری، کشمش و رب انار یا چاشنی دلال نیز استفاده کنید.
  • در طرز پخت ماهی سفید در توستر ابتدا باید توستر را برای چند دقیقه گرم کنید. سپس می‌توانید ماهی را برای حدود ۳۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد در توستر قرار دهید.
  • طرز تهیه ماهی آزاد درست مثل روش پخت ماهی سفید است. شما می‌توانید این ماهی را هم روی گاز سرخ کنید و هم داخل فر قرار دهید. ماهی آزاد شکم پر طعم بسیار لذیذی دارد و بسیاری افراد ترجیح می‌دهند برای درست کردن ماهی شکم پر از این نوع ماهی استفاده کنند.
این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه غذاهای محلی شیرازی خوشمزه برای شما

سخن پایانی

شما دراین مقاله با طرز تهیه ماهی شکم پر گیلانی آشنا شدید.همچنین از سبزی های مصرف شده و فوت و فن آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا رداسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

در طرز پخت ماهی سفید در فر دمای فر باید روی چند درجه تنظیم شود؟

برای پخت ماهی سفید شکم پر در فر دمای فر باید روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم شود.

رای درست کردن ماهی شکم پر گیلانی از چه موادی استفاده می‌شود؟

در طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی از ترکیب گردو، رب انار، سبزی‌های معطر، پیاز، سیر و گلپر استفاده می‌شود.

پاسخ دهید