شیرینی زبان

آموزش طرز تهیه شیرینی زبان خوشمزه و نرم + نکات کلیدی در تهیه شیرینی زبان

شیرینی زبان از جمله شیرینی‌های نوستالژیک و پر از خاطره برای ما ایرانی‌ها است. شیرینی زبان به خاطر ماندگاری بالایی که دارد، یکی از بهترین شیرینی‌ها برای عید نوروز است. شما می‌توانید بدون صرف هزینه بالا، خودتان شیرینی زبان را در خانه درست کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله شیرینی دانمارکی را بخوانید. این مقاله از سرویس آشپزی در مجله کوروش را به طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر هزارلا و فوت و فن‌های آن اختصاص داده‌ایم. کافی است مراحل را به ترتیب انجام دهید و نکات طرز تهیه شیرینی زبان را رعایت کنید.


فهرست مطالب


فوت و فن‌های طرز تهیه شیرینی زبان چیست؟

  • خمیر هزار لا برای درست کردن شیرینی ناپلئونی هم به کار می‌رود. به جای درست کردن خمیر هزار لایه در خانه، می‌توانید شیرینی زبان را با خمیر هزار لا آماده درست کنید. خمیر هزار لا را از فروشگاه‌ها و شیرینی‌فروشی‌ها تهیه و خریداری کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله حلوای مجلسی رابخوانید.
  • کره را حتما به صورت یخ‌زده در بین خمیر استفاده کنید. نباید کره با دمای محیط نرم شود. حتی می‌توانید کره را بین خمیر رنده کنید.
  • در زمان قالب زدن شیرینی زبان، حتما از قالب‌های با لبه تیز استفاده کنید تا نتیجه کار خوب دربیاید. اگر قالب ندارید، خمیر را در سینی پهن کنید و با چاقوی تیز، آن را برش بدهید. بین هر مستطیل را با نوک تیز چاقو یک شیار ایجاد کنید تا لایه‌های داخلی هم بپزد.
فوت و فن‌های طرز تهیه شیرینی زبان
  • در تمام مراحل طرز تهیه شیرینی زبان، مواد باید در حالت سرد نگه داشته شوند. حتی بهتر است قالب و چاقو را هم قبل از استفاده در بخچال بگذارید تا سرد شوند.
  • موقع کار با خمیر سعی کنید سرعت عملتان را بالا ببرید تا دما و گرمای محیط خمیر را خراب نکند
    انتقال گرمای دست به خمیر می‌توانید کیفیت خمیر هزارلا را پایین بیاورد. بهتر است از دستکش هنگام ورز دادن و تا کردن خمیر استفاده کنید.
  • طرز تهیه شیرینی زبان با خمیر یوفکا هم مرسوم است.
این غذا رو هم بپزید!  معرفی انواع شیرینی های استان گیلان + طرز تهیه معروف ترین شیرینی‌ های محلی گیلان برای عید نوروز + فوت وفن طلایی

طرز تهیه شیرینی زبان

مواد لازم برای تهیه شیرینی زبان با خمیر هزار لایه:

میزان کالری در ۱ عدد: حدود ۱۵۰ تا ۲۳۰ کالری
مدت زمان آماده سازی مواد: ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۲۰ دقیقه

  • آرد سفید قنادی: ۳۰۰ گرم
  • کره: ۱۵۰ گرم تخم مرغ: ۱ عدد
  • روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • جوهر لیمو: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • آب سرد: ۱لیوان دسته‌دار فرانسوی
  • نشاسته ذرت: به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه شربت شیرینی زبان خانگی:

  • عسل: ۴ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری
  • گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
  • آب: ۴ قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه شیرینی زبان خانگی:

برای درست کردن شیرینی زبان خانگی، ابتدا باید خمیر هزارلا را درست کنید یا آن را به صورت آماده تهیه کنید. سپس آن‌ها را قالب بزنید و در سینی فر بچینید و بپزید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله تارت میوه‌ای را بخوانید.روی شیرینی‌های پخته شده را شربت بریزید و بعد می‌توانید آن را سرو کنید.

مراحل طرز تهیه شیرینی زبان خانگی

مرحله اول: مواد خمیر هزارلا را برای شیرینی زبان آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان، خمیر هزارلا را باید درست کنید. همه مواد باید سرد باشند. در یک کاسه، آرد را الک کنید و کنار بگذارید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله فیلینگ کیک رابخوانید.در یک کاسه دیگر تخم مرغ را با آب، نمک و یک قاشق روغن مایع بزنید تا تخم مرغ از لختگی خارج و همه مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله دوم: خمیر هزارلا شیرینی زبان را آماده کنید

وسط آرد داخل کاسه را یک گودی با دست ایجاد کنید و محتویات کاسه دیگر (تخم مرغ، نمک و …) را داخل گودی بریزید و شروع به ورز دادن کنید تا یک خمیر یکدست و نرم داشته باشید. خمیر را زیاد ورز ندهید تا روغن آن خارج نشود چون در این صورت خمیر سفت خواهد شد. روی خمیر را بپوشانید و ۱ ساعت در یخچال بگذارید.

این غذا رو هم بپزید!  آموزش طرز تهیه چند نوع بستنی یخی خانگی میوه ای خوشمزه

مرحله سوم: کره را وسط خمیر هزارلا بگذارید

بعد از این‌که خمیر ور آمد و حجیم شد، روی میز کار را کمی نشاسته یا آرد بپاشید. خمیر را با وردنه باز کنید و به آن شکل مربعی بدهید. قطر خمیر را به ۲ سانتی‌متر برسانید. کره یخ زده را در بین دو پلاستیک فریزری قرار دهید و وردنه کشی کنید تا باز شود. این کره را در میان خمیر قرار دهید.

کره را وسط خمیر هزارلا بگذارید

مرحله چهارم: خمیر شیرینی زبان را با وردنه باز کنید

در این مرحله از طرز تهیه خمیر هزارلا، اطراف خمیر را روی کره قرار دهید تا آن را بپوشاند. به خمیر ضربه بزنید تا کره وسط خمیر نرم شود ولی نباید ذوب شود و گرما ببیند. خمیر را دوباره با وردنه باز کنید تا قطر آن به ۱ سانتی‌متر برسد. خمیر را ۶ لا تا بزنید تا شکل مستطیلی بگیرد.

 خمیر شیرینی زبان را با وردنه باز کنید

مرحله پنجم: خمیر را دوباره در یخچال بگذارید

اضافه‌های نشاسته را با برس پاک کنید. خمیر تا شده را دوباره در یک نایلون بپیچید و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا کره به خورد خمیر برود. دوباره خمیر را بیرون بیاورید و روی سطح دوباره کمی نشاسته بپاشید. خمیر را با ضخامت ۱ سانتی‌متر پهن کنید. در این مرحله برعکس دفعه قبل، عرض خمیر را ۶ لا تا کنید.

 خمیر را دوباره در یخچال بگذارید

مرحله ششم: فر را آماده و گرم کنید

خمیر تا شده را دوباره در یک پوشش نایلونی قرار دهید و دوباره ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید. این کار را ۶ مرتبه انجام دهید تا خمیر آماده شود. در این مرحله از تهیه شیرینی زبان، فر را روشن و روی دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا داغ شود.

این غذا رو هم بپزید!  بررسی ۱۰ نکته‌ی کلیدی شیرینی‌پزی برای پختن یک کیک عالی

مرحله هفتم: شربت رومال شیرینی زبان را درست کنید

در یک شیرجوش آب، عسل، شکر و گلاب را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم بگذارید تا مواد ترکیب شوند و شربت آماده شود.

مرحله هشتم: خمیر شیرینی زبان را قالب بزنید

خمیر هزارلا را از یخچال بیرون بیاورید و روی سطح پهن کنید. با وردنه ضخامت آن را به ۱ تا ۱/۵ سانتی‌متر برسانید. سپس آن را قالب بزنید. داخل سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی زبان قالب زده شده را در سینی بدون فاصله یا با کمترین فاصله کنار هم به ترتیب بچینید.

مرحله نهم: شیرینی زبان را در فر بپزید

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی زبان، روی شیرینی‌های قالب زده شده با برس شربت بمالید. می‌توانید یک زرده تخم مرغ را به هم بزنید و روی شیرینی‌ها بمالید. سینی را در طبقه وسط فر بگذارید و ۱۰ دقیقه صبر کنید. سپس دما را پایین بیاورید و روی ۱۷۰ درجه تنظیم کنید. ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید و سینی را از فر بیرون بیاورید.

مرحله دهم: شیرینی زبان را سرو کنید

وقتی شیرینی‌ها پختند و از فر بیرون آورید، تا وقتی داغ است، دوباره روی آن‌ها را شربت بمالید. می‌توانید روی شیرینی‌ها را با کنجد، پودر نارگیل (شیرینی زبان نارگیلی)، سیاه دانه، پودر نارگیل و پسته، خلال بادام و … تزیین کنید.البته برای کسب اطلاعات یبشتر میتوانید مقاله کوکی رژیمی بدون شکر رابخوایند. بعد از این که شیرینی‌ها از دما افتادند، آن‌ها را از کاغذ روغنی جدا کرده و در ظرف مناسب سرو یا نگهداری کنید.

این بود طرز تهیه شیرینی زبان آشپزخانه کوچک من؛ نوش جان!

نکات کلیدی در درست کردن شیرینی زبان چیست؟

  • توجه کنید که اگه خمیر لایه لایه نشده باشد یا به خاطر استفاده کم از کره بوده یا به خاطر اینکه بیش از اندازه خمیر را پهن و بازو بسته کردین و یا درجه حرارت فر کم بوده.
  • این خمیر بسیار حساس است و باید با دقت تهیه شود.
  • تمام مواد داخل خمیر و وسایل وابزار باید سرد باشد.
  • سرعت عمل در تهیه این شیرینی بسیار مهم است.
  • زمان وردنه کشی و صاف کردن، تا زدن و لایه لایه کردن خمیر باید دقت کنید در انتها لایه نازکی از خمیر رو باید داشته باشید همانطور که در تصویر پایانی خمیر مشاهده کردید نیاز است که خمیر کاملا لایه لایه شود. اگر وردنه کشی را خیلی محکم و با فشار انجام دهید و یا وردنه کشی را زیاد تکرار کنید این لایه ها از بین خواهد رفت.
  • فواصل زمانی برای تهیه این خمیر و استراحت در یخچال رو حتما رعایت کنید چون در غیر این صورت کره بین خمیر گرم و آب خواهد شد و در نتیجه کیفیت نخواهد داشت و نتیجه نامطلوبی حاصل می‌شود!
  • آرد پاشی زیاد باعث خشک شدن خمیر می‌شود.
  • زیر سطح خمیر را قبل از وردنه کشی حتما آرد پاشی کنید و البته طبق این دستور به جای آرد بهتر است از نشاسته ذرت استفاده کنید.
نکات کلیدی در درست کردن شیرینی زبان
  • فر حتما باید داغ باشد پس، قبل از قالب زنی و تهیه شیرینی ها فر را روشن کنید تا کاملا داغ شود.
  • خمیر را صاف و یکدست پهن کنید طوری نباشد که یک قسمت از خمیر نازک تر از بخش دیگر آن باشد!
  • اگر خمیر را به صورت متوازن صاف نکرده باشید ممکن است بعد از پختن شیرینی ها، خمیر به یک طرف خم شده و یک سمت کمتر و سمت دیگر بیشتر پف کند.
  • این خمیر را میتوانید مدت ها در فریزر نگهداری کنید فقط برای این منظور بعد از آماده سازی خمیر، بهتر است آن را بین سلفون بپیچید و رول کنید و دوباره با سلفون بپوشانید بعد در فریزر بگذارید و برای استفاده و تهیه شیرینی فقط کافی ست چند ساعت قبل خمیر فریز شده را از فریزر خارج کنید و در یخچال قرار دهید و بعد ازاینکه یخ زدایی شد و کمی نرم تر شد میتونید برای تهیه شیرینی استفاده کنید.
  • با این خمیر میتوانید شیرینی‌های مختلفی از جمله ناپلئونی، شیرینی‌ پاپیونی، قیفی و انواع مختلف شیرینی‌ها رو تهیه کنید.
  • برای اینکه شیرینی‌ها همانند شیرینی‌های بازاری شربت داشته باشد میتونید شربت بار تهیه کنید و در پایان پخت به جای عسل روی شیرینی‌های زبان بریزید.
  • کل زمان آماده سازی این خمیر چهار ساعت یا کمی بیشتر ممکن است زمان ببرد.
  • کار سختی نیست یکبار که این خمیر رو تهیه کنید برای دفعات بعدی بسیار ساده تر، سریع تر و حرفه ای تر میتونید انجامش بدید.
این غذا رو هم بپزید!  فیلینگ کیک چیست؟آموزش مراحل تهیه فیلینگ کیک با انواع طعم های خوشمزه+نکات لازم برای فیلینگ کیک

امیدواریم این خمیر فوق‌العاده پر کاربرد رو در منزل تهیه کنید و بتونید شیرینی های خوشمزه و جذابی رو برای خانواده آماده کنید و لذت ببرید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با آموزش طرز تهیه شیرینی زبان آشنا شدید.همچنین از نکات و فوت وفن های درست کردن آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا دراسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

خمیر هزارلا را چه مدت می‌توان نگه داشت؟

خمیر هزارلا خانگی را به مدت ۳ روز می‌توانید در یخچال نگه دارید ولی در صورت نگهداری طولانی‌تر، آن را رول کنید و در یک سلفون بپیچید. سپس در فریزر بگذارید. چند ساعت قبل از استفاده، آن را از فریز بیرون بیاورید. (مدت زمان نگهداری خمیر هزار لا آماده بیشتر است.)

چرا خمیر شیرینی زبان بعد از پخت، لایه لایه نمی‌شود؟

در صورتی که میزان کره مورد استفاده در طرز تهیه خمیر هزارلا کم باشد، خمیر بیش از اندازه باز و بسته شود یا درجه حرارت فر کمتر از میزان معمول باشد، شیرینی زبان لایه لایه نمی‌شود.

پیشنهاد ما به شما

حلوای هویج

طرز تهیه حلوای هویج مجلسی زعفرانی مرحله به مرحله به ۲ روش +نکات و فوت و فن های طرز تهیه حلوای هویج

حلوا یکی از قدیمی ترین دسرهای ایرانی است که نقش پررنگی در فرهنگ غذایی ما …

دیدگاهتان را بنویسید