کیک

طرز تهیه 4 نوع کیک اسفنجی بدون تخم مرغ، ساده و خوشمزه + آموزش قدم به قدم

اگر یک شیرینی پز حرفه ای باشید حتما فرق انواع کیک هایی را که در مراحل پختشان از تخم مرغ استفاده می شود با کیک هایی که تخم مرغ در آن ها جایی ندارد، متوجه خواهید شد. البته که اصلا مساله مهمی نیست و استفاده یا عدم استفاده از تخم مرغ در پخت انواع کیک، آن قدرها روی طعم کیک اثر ندارد. ما در آشپزی ، تلاش کرده ایم طرز تهیه ۳ مدل کیک اسفنجی ساده و کاکائویی بدون تخم مرغ را به شما آموزش دهیم تا حتی اگر تخم مرغ هم در دسترس نداشتید یا از بوی آن فراری هستید، خودتان را از خوردن و پختن یک کیک خوشمزه محروم نکنید.اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که خوردن تخم مرغ برایتان مضر است ولی دلتان برای چشیدن طعم کیک لک زده، این روش های طرز تهیه کیک اسفنجی بدون تخم مرغ مخصوص شماست.

دلیل استفاده از تخم مرغ در کیک چیست؟

عموما تخم مرغ را به این خاطر در کیک به کار می برند که بافت پفکی پیدا کند. در اصل تخم مرغ برای هوادهی به کیک است و سفیده آن، این نقش را بر عهده می گیرد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله تارت میوه‌ای را بخوانید. زرده به خاطر چربی نسبتا زیادی که دارد، وقتی هم زده می شود، کف نمی کند و فقط باعث می شود رنگ و طعم کیک بهتر و خود کیک هم تردتر شود.

کیک بدون تخم مرغ

در عین حال سفیده تخم مرغ بعد از هم زدن کف می کند و هوا را در خود نگه می دارد. هر چه هم مرحله مربوط به زدن کیک را بهتر انجام دهید، بیشتر کف می کند و هوای بیشتری در خود نگه می دارد. البته که بیکینگ پودر هم در ایجاد بافت پفکی کیک بسیار موثر است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آموزش مراحل تهیه فیلینگ کیک را بخوانید.

فوت و فن های طرز تهیه کیک اسفنجی بدون تخم مرغ چیست؟

  • در طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ، اگر می خواهید کیک تان رژیمی شود و کالری کمتری داشته باشد، شکر را حذف و با عسل جایگزین کنید.
  • برای اینکه کیک به خوبی از قالب جدا شود، آن را با کره یا روغن (ترجیحا جامد) چرب و آردپاشی کنید. حدود ۱۰ دقیقه قالب را در فریزر قرار دهید.
  • بعد از این که مواد را در قالب ریختید، کف آن را چند بار به سطح بکوبید تا حباب ها خارج شوند.
  • قبل از اینکه کیک را از فر یا تابه بیرون بیاورید و حرارت را خاموش کنید، یک خلال دندان یا چنگال در کیک فرو کنید، اگر مواد کیک به چنگال نچسبید، کیکتان آماده است.
  • در مورد تزیین کیک ها، انتخاب را بر عهده خودتان و سلیقه تان گذاشته ایم. می توانید کیک هایی را که درست می کنید با خامه، شکلات تخته ای سفید یا تلخ ذوب شده، پودر قند، انواع مغزها و برش های میوه تزیین کنید.
این غذا رو هم بپزید!  حلوا بوتیکی چیست؟ + معرفی انواع حلواهای بوتیکی + طرز تهیه آنها

نکته مهم در طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ:

در نظر داشته باشید تمام کیک هایی که طرز تهیه آن ها را برای شما آورده ایم این قابلیت را دارند که بدون فر و در قابلمه یا تابه هم تهیه شوند.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله طرز تهیه کوکی رژیمی را بخوانید. تنها کاری که لازم است در طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ بدون فر انجام دهید این است که تابه یا قابلمه نچسب را روی حرارت بگذارید و بعد از اینکه گرم شد، آن را چرب یا آردپاشی کنید.

 طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ

سپس یک شعله پخش کن را روی حرارت گاز بگذارید و قابلمه را روی آن بگذارید. مواد کیک بدون تخم مرغ را در آن بریزید و دم کنی را روی قابلمه یا تابه بگذارید. دقت داشته باشید تا انتهای زمان پخت، درِ قابلمه یا تابه را برندارید تا پف کیک نخوابد. برای پخت هر کدام از کیک ها به حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان نیاز است.

آموزش طرز تهیه 4 مدل کیک خوشمزه بدون تخم مرغ

۱. طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ (ساده یا شکلاتی)

مواد لازم:

آرد ۳ پیمانه
وانیل‏ (شکری) ۱/۴ قاشق چای خوری
شیر ۲ پیمانه
کره (آب شده) ۳/۴ پیمانه
شکر ۱/۵ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق مربا خوری
پودر کاکائو (اگر دوست دارید کیک شکلاتی درست کنید) دو قاشق غذا خوری
کیک بدون تخم مرغ (ساده یا شکلاتی)

طرز تهیه:

مرحله اول؛ مواد خیس مایه کیک را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ، در یک ظرف (کاسه) مناسب، شکر، وانیل و روغن مایع را با هم مخلوط کنید و به خوبی هم بزنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله پنکیک خوشمزه و خوش طعم را بخوانید.بهتر است از همزن برقی استفاده کنید ولی اگر از همزن دستی یا چنگال می خواهید استفاده کنید، مدت زمان هم زدن را بیشتر کنید.

این غذا رو هم بپزید!  آموزش طرز تهیه شیرینی دانمارکی بازاری آسان و لذیذ با پیمانه و بدون فر+ نکات کلیدی

مرحله دوم؛ مواد خشک کیک را اضافه کنید

آرد و بیکینگ پودر را ۳ بار الک کنید و به کاسه بیفزایید. شیر را طی چند مرحله و به آرامی به آرد اضافه کنید و هر بار به هم بزنید. پودر کاکائو را اضافه کنید. اضافه کردن پودر کاکائو اختیاری است. می توانید آن را از دستور پخت کیک حذف یا این که مایه کیک را به دو قسمت تقسیم و به یک قسمت، پودر کاکائو اضافه کنید. قسمت دیگر را به همان شکل ساده نگه دارید.

مرحله سوم؛ مایه کیک را در قالب بریزید

موقعی که می خواهید مایه کیک را در قالب بریزید، دو روش پیش رویتان قرار دارد. یا هر دو مایه (شکلاتی و ساده) را در قالب بریزید و کمی هم بزنید تا شکل ابر و بادی پیدا کند یا یک سمت قالب را مایه ساده و سمت دیگر را مایه شکلاتی بریزید تا از هر دو طعم و رنگ، کیک داشته باشید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانیدمقاله کیک و دسر لذیذ رابخوانید.

مایه کیک را در قالب بریزید

فر را از قبل، روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید. قالب را چرب و آردپاشی کنید و مواد کیک را در آن بریزید. وقتی فر گرم شد، قالب را در فر قرار دهید و ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر بگذارید تا کاملا بپزد. بعد از اطمینان از پخت، آن را از فر بیرون بیاورید و بگذارید از دما بیفتد. بعد از سرد شدن، کیک را برش دهید یا روی آن را با گاناش با پودر قند و انواع میوه تزیین کنید.

این غذا رو هم بپزید!  معرفی صبحانه های مقوی و خوشمزه مخصوص بچه‌های بدغذا + آموزش طرز تهیه آنها

2- طرز تهیه کیک اسفنجی بدون تخم مرغ با ماست

مواد لازم:

  • آرد: ۱۵۰ گرم
  • ماست ساده (شیرین): ۱۰۰ گرم
  • شیر: ۱۰۰ گرم
  • شکر: ۷۰ گرم
  • روغن مایع: ۶۰ گرم
  • پودر کیک: ۱/۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه با ماست

طرز تهیه:

مرحله اول؛ مایه کیک را آماده کنید

ابتدا ماست ساده را در یک ظرف بریزید و خوب به هم بزنید تا بافت بسیار نرمی پیدا کند. شکر را اضافه و با هم مخلوط کنید تا جایی که شکر کاملا حل شود. روغن مایع و پودر کیک را در همین مرحله به مواد اضافه کرده و خوب به هم بزنید. شیر را در چند مرحله اضافه کنید و هر بار خوب به هم بزنید. دوباره مواد را به هم بزنید تا پف کیک نخوابد.

مرحله دوم؛ مایه کیک را در قالب بریزید

قالب را با کره یا روغن چرب کنید. فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه تنظیم کنید. مواد کیک را در قالب بریزید و به مدت ۴۰ دقیقه در فر بگذارید. هنگام بیرون آوردن قالب از فر، آن را تست کنید تا پخته باشد. بعد از سرد شدن، آن را برش بزنید و به دلخواه خود تزیین کنید.

3. طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ پرتقالی

مواد لازم برای (۶ نفر):

آرد شیرینی ۱ و ۱/۲ پیمانه
شکر۳/۴ پیمانه
بیکینگ پودر ۱/۲ پیمانه
آب پرتقال یا شیر ۳ و ۱/۲ قاشق چایخوری
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق چایخوری
وانیل خالص۱/۸ قاشق چایخوری
نمک خیلی کم (به اندازه‌ی بین دو انگشت)
زمان لازم برای آماده سازی و پخت ۱ ساعت
پرتقالی

طرز تهیه:

مرحله اول؛ مواد خیس مایه کیک را آماده کنید

در طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ با آب پرتقال، فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. در یک ظرف آرد، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط و ۳ بار الک کنید. در یک ظرف دیگر، شکر و وانیل را با روغن مایع یا کره ذوب شده مخلوط کنید تا یکدست و کرمی رنگ شود. خامه و آب پرتقال را به مخلوط اضافه کنید و به هم بزنید.

این غذا رو هم بپزید!  بررسی ۱۰ نکته‌ی کلیدی شیرینی‌پزی برای پختن یک کیک عالی

مرحله دوم؛ مواد خشک را به مایه کیک اضافه کنید

آرد و بیکینگ پودری را که الک کرده بودید در چند مرحله و به آرامی اضافه کنید و هر بار به هم بزنید تا مخلوط گلوله نشود. به مخلوط به دست‌ آمده، پوست پرتقال رنده شده را اضافه کنید و کمی هم بزنید تا در مایه کیک به صورت یکدست، پخش شود.

مرحله سوم؛ مایه کیک را در قالب بریزید

کف قالب کیک را چرب کنید و یک کاغذ روغنی بیندازید. مواد را روی کاغذ بریزید. قالب را در فر بگذارید و ۵۰ دقیقه صبر کنید تا کیک به خوبی بپزد. بعد از اینکه کیک پخت، بگذارید از دما بیفتد، سپس آن را از قالب جدا کنید.

4. طرز تهیه کیک با کشمش و گردو (کیک کماج)

مواد لازم (برای ۶ تا ۷ نفر):

آرد ۲ و ۱/۲ پیمانه
بیکینگ پودر۱ قاشق چایخوری
شیر ولرم۱ لیوان
آب ولرم ۱ لیوان
کشمش پلویی۳/۴ لیوان
شکر ۱ لیوان
روغن ۱/۲ لیوان
مایه خمیر۱ قاشق غذاخوری
گردوبه مقدار دلخواه
خرما خرد شده چند عدد
شیره خرما ۳/۴ لیوان
پودر نارگیل۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه کیک با کشمش و گردو

طرز تهیه:

  • کشمشها را بشویید و خشک کنید با کمی (به اندازه نوک انگشت) آرد مخلوط کنید.
  • آرد، بیکینگ پودر و یک نوک انگشت نمک را با هم مخلوط و سپس الک کنید.
  • هسته خرما‌ها را جدا کنید و خرما‌ها را خرد کنید.
  • شیر را گرم کنید، مایه خمیر و یک قاشق شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا عمل آید.آب، شکر، شیره و پودر نارگیل
  • را با هم مخلوط کنید تا حدی که شکر‌ها کامل حل شوند، سپس مخلوط شیر گرم را به آن اضافه کنید و بعد آهسته
  • آهسته مخلوط آرد را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد‌ها حل شوند.
  • کشمش، خرما و گردوی خرد شده را به آن اضافه و با مواد مخلوط کنید.
  • در ظرف را بگذارید و یک پارچه هم روی ظرف بکشید و یک ساعت آن را کنار بگذارید تا استراحت کند.
  • قالب مورد نظر را انتخاب و آن را چرب کنید (می‌توانید از قالب مافین استفاده کنید) و ۳/۴ قالب را از مایه درست شده پر کنید.
  • روی مایه را با کنجد تزئین کنید و قالب را به مدت نیم ساعت در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد بگذارید.
این غذا رو هم بپزید!  فیلینگ کیک چیست؟آموزش مراحل تهیه فیلینگ کیک با انواع طعم های خوشمزه+نکات لازم برای فیلینگ کیک

نکات طلایی برای پخت بهتر کیک کشمش و گردو :

  • منظور از لیوان ، لیوان دسته دار فرانسوی هست .
  • تخم مرغ ها و شیر رو نیم ساعت قبل از شروع کار از یخچال خارج کنین تا به دمای محیط رسیده باشن .
  • بعد از پخت کیک اجازه دهید که کیک به خوبی خنک شود و سپس برش های کیک را از درون قالب فر جدا کنید.
  • برای اینکه کشمش ها به ته ظرف و مایع کیک نروند ، آن ها را آغشته به به آرد کنین .
  • حتما 20 دقیقه قبل از شروع به پخت کیک فر را روشن کنید تا داخل آن گرم شود.
  • برای پف بهتر کیک ، مخلوط آرد و بکینگ پودر رو 3 بار الک کنین .

سخن پایانی

شما در این مقاله با طرز تهیه کیک بدون تخم مرغ آشنا شدید.همچنین از مواد لازم آن آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

آیا می توانم از شیر به جای تخم مرغ در کیک استفاده کنم؟

آب، شیر یا آب مخلوط با شیرخشک می تواند جایگزین تخم مرغ شود در برخی از دستور العمل ها، جایگزین کردن وزن تخم مرغ با همان مقدار آب یا شیر، یا کمی کمتر (از آنجایی که تخم مرغ تنها 75 درصد آب است) می تواند به خوبی کار کند. … شیر رطوبت خمیر را فراهم می کند، در حالی که پروتئین ها به آن ساختار می دهند.

در مخلوط کیک بتی کراکر به جای تخم مرغ از چه چیزی می توانم استفاده کنم؟

بیشتر مخلوط های Betty Crocker نیاز به اضافه کردن تخم مرغ دارند. به گفته وب سایت، می توانید با استفاده از تخم مرغ جایگزین کنید سس سیب، موز، دانه کتان یا یک قوطی نوشابه رژیمی. تا آنجا که نسبت ها پیش می روند، یک چهارم فنجان سس سیب شیرین نشده جایگزین یک تخم مرغ می شود. یک موز رسیده و به طور مساوی له شده برابر با یک تخم مرغ است.

پیشنهاد ما به شما

حلوای هویج

طرز تهیه حلوای هویج مجلسی زعفرانی مرحله به مرحله به ۲ روش +نکات و فوت و فن های طرز تهیه حلوای هویج

حلوا یکی از قدیمی ترین دسرهای ایرانی است که نقش پررنگی در فرهنگ غذایی ما …

دیدگاهتان را بنویسید