غذای محلی بوشهر

آشنایی با 10 تا از بهترین غذاهای محلی بوشهر + روش های پخت آنها


یکی از شهر های گردشگر پذیر و متفاوت ایران بوشهر می باشد که با هوای گرم و معتدل خود و بهره بردن از خلیج فارس یکی از بهترین نقاط تفریحی ایران را به حساب می آید. اگر شما نیز جز طرفداران این شهر می باشید و مایلید تا سفری چند روزه را به بوشهر تجربه نمایید پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید زیرا در این مطلب به معرفی تعدادی از بهترین غذاهای بوشهری بپردازیم تا شما نیز با دانستن نام این غذاها پس از سفر به بوشهر طعم آنها را چشیده و تجربه ی شیرینی را از سفر خود به یادگار گذارید. از جمله برترین غذاهای بوشهری می توان به قلیه ماهی، قلیه میگو، قیمه بوشهری، شکر پلو، رنگینک، یتیمک بوشهری، دمی لخ لاخ، نان قراپیچ، حلوای انگشت پیچ و … اشاره کرد. تا انتها همراه ما باشید تا در مورد هر یک از این غذاها بیشتر توضیح دهیم.


فهرست مطالب


معرفی بهترین غذاهای محلی بوشهر و طرز تهیه آنها

دمپخت ماهی بوشهری

اولین غذایی که در این بخش به عنوان یکی از ۶ غذای خوشمزه ی بوشهر مایلیم تا آنرا به شما معرفی نماییم دمپخت ماهی بوشهری می باشد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کوفته ماهی اصیل جنوبی را بخوانید. لخ لاخ به معنی بوی خوش می باشد و از این باب بر روی این غذا گذاشته شده است که پس از طبخ بوی بسیاری مطبوعی داشته و شما را سر ذوق خواهد آورد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانیدمقاله را بخوانید.لخ لاخ را بیشتر با ماهیانی مانند هامور، سنگسر و سبینی سرو می کنند که بنا به سلیقه میتوان به آن ادویه و گشنیز و شنبلیله نیز اضافه کرد.

دمپخت ماهی بوشهری

مواد اولیه:

  • ماهی شیر ۳ تکه متوسط
  • لوبیا چشم بلبلی ۱۰۰ گرم ( در صورت تمایل )
  • گشنیز ریز خرد شده ۱۵۰ گرم
  • شنبلیه ریز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • تمر هندی داخل آب حل شده ۱ لیوان پر
  • پیاز بزرگ و ریز خرد شده ۱ عدد
  • سیر ریز خرد شده ۵ حبه
  • آب ۱ لیوان
  • رب گوجه فرنگی (سلیقه ایی است) ۱ قاشق غذاخوری
  • ادویه ماهی و زردچوبه و کمی پودر لیمو عمانی به میزان لازم
  • نمک و فلفل قرمز به میزان لازم

طرز تهیه:

  • ۱. برنج را بشویید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت توی آب بدون نمک بخیسانید.
  • ۲. پیاز ریز خرد شده را داخل دیگتون بریزید و سرخ کنید تا طلایی شه بعد سیر ریز خرد شده را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید. ادویه ها را به پیاز و سیر اضافه کنید ، بعد سبزیهای ریز خرد شده را هم اضافه کنید و تفت دهید و در آخر رب گوجه فرنگی، آب تمر هندی، لوبیا چشم بلبلی، نمک و فلفل را اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شه.
  • ۳. ماهی ها را روی مواد توی دیگ بچینید ۱ تا ۲ لیوان آب اضافه کنید و درب دیگ را ببندید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ماهی ها نیم پز شوند، بعد ماهی ها را از داخل آب در آورده و به کناری بگذارید.
  • ۴. آب اضافی برنج را دور بریزید و برنج را داخل دیگ به بقیه مواد اضافه کنید. برای اینکه برنجتان نرم و شل نشه مقدار آب دیگ باید به اندازه ایی باشه که روی برنج را بپوشاند. اگه آب توی دیگ خیلی زیاد بود مقداری از آنرا بردارید. اگه هم آب کم بود کمی آب جوش به موادتان اضافه کنید.
  • ۵. حالا سر دیگ را بگذارید و اجازه دهید تا آب به خورد برنج بره و ۵ دقیقه یکبار برنج ها را از دیواره دیگ به سمت بالا جمع کنید تا گنبدی شکل شه . وقتی آب حسابی به خورد برنج رفت ماهی ها را روی برنج بچینید و دمکن را روی برنج بگذارید و اجازه دهید تا برنج دم بکشه و غذای شما جا بیفته.
این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه غذاهای محلی شیرازی خوشمزه برای شما

یتیمک بوشهری

یتیمک یکی از غذاهای سنتی بوشهری و بدون گوشت است که به دلیل وجود موادی همچون لوبیا، ارزش غذایی و رژیمی بالایی دارد.این مقاله غذاهای محلی مشهد را مطالعه کنید. یکی دیگر از موادی که در بوشهر و جنوب کشور جزئی از فرهنگ غذایی به شمار می‌رود، تمر هندی است که یکی از مواد اصلی یتیمک را تشکیل و به همراه بادمجان طعمی بسیار لذیذ به آن می‌دهد. ویژگی اصلی این غذا تند بودن آن است که اغلب غذاهای جنوبی چنین مشخصه‌ای دارند.

یتیمک بوشهری

اگر بتوانید از قبل لوبیا را پخت کنید و در یخچال بگذارید، می‌توانید به عنوان غذایی نسبتا سریع روی یتیمک حساب باز کنید. این غذا با یتیمچه که در برخی از نقاط ایران به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود، تفاوت دارد. مواد تشکیل‌دهنده‌ی اصلی یتیمک شامل بادمجان، لوبیا چشم‌بلبلی، پیاز و تمر هندی می‌شود.

گمنه یا للک غذای محلی بوشهر

گمنه یا للک (بلغور ریز دانه گندم) یکی از غذاهای سنتی مورد علاقه مردم بوشهر است که از گندم تهیه می‌شود؛ گندم به جای آنکه آنقدر آسیاب شود که تبدیل به آرد شود، با یک درجه کمتر آسیاب شده و للک تولید می‌شود.مواد اولیه‌ی آن شامل للک یا گمنه، پیاز و روغن است. در یک روش دیگر که طعم بهتری هم دارد، از گوجه، رب گوجه، لوبیا چشم‌بلبلی و شوید خردشده هم استفاده می‌کنند. للک به جای برنج و نان همراه با غذا مصرف می‌شود؛ مردم بوشهر، للک را معمولا با غذاهایی همچون ماهی و میگو و یا قلیه ماهی و میگو و یا بادمجان مصرف می‌کنند.

گمنه یا للک غذای محلی بوشهر

برای پختن للک، ابتدا پیاز داغ درست کرده، بعد به آن آب می‌زنند. بعد از جوش آمدن آب، گندم را که قبلاً بو داده‌اند به آن می‌افزایند و مانند برنج دم می‌کنند. به دلیل استفاده از بلغور، این غذا برای کاهش کلسترول و پیشگیری از بیماری‌های قلبی، جلوگیری از دیابت (به دلیل وجود فیبر فراوان)، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش سرطان پستان در خانم‌ها مفید است.

مواد اولیه:

  • روغن به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • آب (ترجیحا آب مرغ) ۲ پیمانه
  • پیاز (بزرگ) ۲ عدد
  • للک یا گمنه (بلغور ریز گندم) ۲ پیمانه

طرز تهیه گمنه یا للک غذای محلی بوشهر :

  • ۱. للک رو تفت میدیم در حدی که تغییر رنگ داده قهوه ای روشن بشه. مواظب باشید خیلی زود میسوزه.
  • ۲. سمت چپ للک خام رو میبینید و سمت راست عکس للک بو داده رو مشاهده میکنید.
  • ۳. پیاز رو با روغن تفت میدیم تا طلایی خوشرنگ شه. مجددا دقت کنید نسوزه.
  • ۴. آب مرغ (یا آب و نمک) رو اضافه میکنیم . میذاریم به جوش بیاد.
  • ۵. ما با آب مرغ درست میکنیم چون هم مقوی تره هم خوشمزه تر. پس اگه تو خونه آب مرغ دارید که دیگه خودش ادویه و نمک داره در غیر اینصورت همین الان به آبتون نمک و زردچوبه هم اضافه کنید. پیشنهاد خودم اینه که از آب مرغ استفاده کنید.
  • ۶. و اینم بگم که همیشه میزان آب و للک مساویه پس راحت تو ذهنتون میمونه.
  • ۷. همین که بجوش آمد للک رو اضافه میکنیم.
  • ۸. بهتره با قاشق چوبی باریک هم بزنیم که دوران بهتری شکل میگیره و بافت للک بهتر میشه.
  • ۹. وقتی آبش تمام شد حرارت رو کم میکنیم و در دیگ رو میذاریم و اجازه میدیم ده دقیقه دم بکشه. مواظب باشید ته دیگش نسوزه.
  • ۱۰. اگه خوب درستش کرده باشید و پیاز داغ و روغن خوبی داشته باشه و درست همش زده باشید، الان موقع سرو دونه دونه و شیک از آب در میاد.
  • ۱۱. خیلی ها رو دیدم که للکشون شفته و خمیری بوده. پس یه کم هم تجربه و دقت میخواد.
  • ۱۲. برای اینکه للک لطیف تر بشه و به اصطلاح بوشهری ها تیف دربیاد به این صورت عمل میکنن که کمی میزان آبش رو بیشتر میکنند و بعد از اینکه للک رو به آب اضافه شد و للک آب رو کشید زیر دیگ رو خاموش میکنند در حالی که هنوز مقداری آب روی للک باقی مونده بعد در دیگ رو گذاشته و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مجدداً زیر دیگ را روشن کرده و اجازه میدن تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشه که دیگه ته دیگ نخواهد داشت.
  • ۱۳. همینطور که عرض کردم للک رو با قَلیه میخورند اما می تونید با هر نوع غذای گوشتی دیگه هم سرو کنید. ضمنا پیاز داغ واسه روش عالیییی میشه.
این غذا رو هم بپزید!  دستور پخت کوفته ماهی اصیل جنوبی + فوت و فن‌های طلایی پخت کوفته ماهی

قلیه ماهی غذای محلی بوشهر

یکی از غذاهای مطرح در ایران قلیه ماهی می باشد که طرفداران بسیاری دارد. زادگاه این غذا بوشهر بوده و پس از آن به سراسر ایران کشیده شده است.این مقاله شیرینی های استان گیلان را مطالعه کنید.در تهیه قلیه ماهی از تمبر هندی به وفور استفاده می شود. همچنین در کنار ماهی می بایست از پیاز و سیر سرخ شده، سبزی مخصوص یا گشینیز نیز استفاده نمایید تا طعم و عطر غذای شما دو برابر شود.

قلیه ماهی غذای محلی بوشهر

در کنار این موارد می بایست از نمک و ادویه جات نیز به حد کافی استفاده نموده، آب تمبر هندی و آرد را به آن افزود.

قلیه میگو غذای محلی بوشهر

ماهی و میگو پای ثابت بیشتر غذاهای جنوبی هستند. قلیه میگو یکی از غذاهای سنتی بسیار خوش‌طعم و پرطرفدار استان‌های بوشهر، خوزستان و هرمزگان است که البته طرز تهیه آن در هر کدام از این استان‌ها با دیگری کمی تفاوت دارد.میگو در استان بوشهر به روش‌های مختلف و متنوعی طبخ و مصرف می شود که یکی از خوشمزه‌ترین غذاهایی که با میگو تهیه می شود، قلیه میگوی بوشهری است.

قلیه میگو

مواد اولیه:

  • میگو ۵۰۰ گرم
  • سبزی ماهی شامل ( گشنیز : ۲۵۰ گرم – شنبلیله: ۵۰ گرم )
  • سیر یک سر کامل
  • پیاز ۱ عدد بزرگ
  • عصاره تمر هندی ۱ پیمانه
  • آرد ۲ قاشق غذا خوری
  • روغن – فلفل قرمز – نمک
  • ادویه ماهی ( پودر دانه گشنیز – فلفل قرمز – فلفل سیاه – پودر سیر)

طرز تهیه:

  • ۱. تمر را از قبل توی آب گرم میگذاریم و با دست کمی آنرا چنگ میزنیم و بعد از مخلوط شدن آنرا صاف میکنیم و عصاره تمر را با آرد مخلوط میکنیم.
  • ۲. سبزی را در سبزی خورد کن اکا خوب ریز میکنیم و در روغن تفت میدهیم تا به رنگ تیره در بیاید.
  • ۳. پیاز را سرخ میکنیم و سیر له شده یا خرد شده ریز را به آن اضافه کرده بعد از کمی تفت سبزی را نیز اضافه میکنیم و میگذاریم روی حرارت ملایم کمی جا بیفتد و ادویه ماهی و فلفل قرمز و نمک و بعد عصاره تمر مخلوط با آرد را اضافه کرده می گذاریم که جوش بیاید و در آخر میگو ها را اضافه میکنیم و این غذا بعد از ۵ دقیقه آماده است.
  • ۴. اگر میگوی توی قلیه زیاد بجوشد سفت می شود.
  • ۵. به قلیه میگو می توان رب گوجه و سیب زمینی خرد شده و گاهی لوبیا قرمز نیز اضافه کرد که در آن صورت قلیه میگو خوزستانی میشود که در جاهای مختلف این استان پخت میشود.
این غذا رو هم بپزید!  معرفی غذاهای محلی ترکیه و دستور پخت آنها

میگو سوخاری یا میگو پلو

میگو را به عنوان یکی از با ارزش ترین نعمت هایی که از دریا به انسان می رسد، می توان به روش های مختلفی طبخ نمود. یکی از غذایی که میتوان به کمک میگو آنرا طبخ نمود میگو سوخاری یا همان میگو پلو می باشد. این غذا دارای ارزش غذایی بالایی بوده و برای پخت آن می بایست تخم مرغ، آرد سوخاری، جوش شیرین ، زعفران و نمک را به میگو اضافه کرد و سپس آنرا در روغن سرخ نمود و به همراه برنج و سبزیجات مخصوص آنرا مصرف کرد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتواندی مقاله قورمه سبزی با مرغ را بخوانید.

میگو سوخاری یا میگو پلو

مواد اولیه:

  • میگو ۳۰۰ گرم
  • برنج ۳ لیوان
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • گشنیز خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم شده ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه و نمک و فلفل مقدار لازم

طرز تهیه:

  • ۱. پیاز و سیر را خرد کنید و داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، نمک و فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا طلایی شود سپس میگوهای تمیز شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید (میگوها را زیاد تفت ندهید، فقط تا حدی که رنگ میگوها تغییر کند).
  • ۲. پس از اضافه کردن رب گوجه فرنگی باید زعفران دم شده را با ۱ لیوان آب جوش مخلوط کنید و به میگوها اضافه نمایید، حرارت را ملایم کنید تا سس بجوشد و غلیظ شود، پس از کم شدن آب غذا گشنیز خرد شده، نمک و فلفل را اضافه کنید، کمی هم بزنید سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.
  • ۳. برنج را آبکش کنید (برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس آبکشی کنید، زمانی برنج را آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید مغز برنج کمی خام و اطراف برنج نرم باشد).
  • ۴. ته قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس لایه لایه با برنج و مایه میگو پر کنید، آخرین لایه را با میگو بپوشانید، حرارت را زیاد کنید تا برنج شروع به بخار کردن کند سپس با چنگال به آرامی مواد را مخلوط کنید، ۱ لیوان آب را با چند قاشق روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید، حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد سپس در ظرف بکشید و سرو کنید.

قیمه بوشهری

قیمه بوشهری برخلاف اسمش با قیمه‌های معمولی تفاوت زیادی دارد.این نوع قیمه هم از نظر ظاهری و هم از نظر مزه با دیگر قیمه‌ها متفاوت است.

قیمه بوشهری

مواد اولیه:

  • لپه ۵۰۰ گرم
  • گوشت ۲۵۰ گرم
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد گنده!
  • زیره ۲ قاشق چای خوری
  • لیمو عمانی مقداری
  • رب گوجه ۲ قاشق عذاخوری
  • ادویه به میزان لازم
این غذا رو هم بپزید!  طرز تهیه انواع آبگوشت های ایرانی + بررسی فوت و فن ها و خواص آبگوشت

طرز تهیه:

  • ۱. پیاز رو سرخ می‌کنیم زردچوبه رو بهش اضافه می‌کنیم گوشت رو می‌ریزیم توی پیاز سرخش می‌کنیم. (گوشت رو میشه همراه با لپه جوش داد) لپه رو جدا می‌گذاریم بپزه.
  • ۲. وقتی گوشت و پیاز رو تفت دادیم یه مقدار به اندازه نیم لیوان آب بهش اضاف می‌کنیم و سیب زمینی رو هم اضاف می‌کنیم. وقتی همه اینا پختن با گوشتکوب میکوبیمشون وقتی همه مواد رو کوبیدین دوباره همه رو بگذارید روی اجاق رب گوجه و یک لیوان آّب و زیره کوبیده شده رو به قیمه اضافه می‌کنید. در آخر هم کمی لیمو عمانی می‌ریزید.

شکر پلو غذای محلی بوشهر

شکرپلو یکی از غذاهایی است که در بوشهر و برخی از شهرهای جنوبی به همراه قیمه‌ی بوشهری در مجالس و ضیافت‌ها و عزاداری‌ها سرو می‌شود. طعم شیرین این غذا ممکن است با هر سلیقه‌ای سازگار نباشد اما در کنار قیمه‌ی بوشهری که طعمی ترش و شور دارد، ترکیبی مناسب را می‌سازد. شکرپلو را می‌توان همان شیرین‌پلوی سایر شهرهای ایران نامید اما با تفاوت‌هایی که آن را متمایز می‌کند. به علاوه رنگ زرد و زیبای این پلو که ناشی از وجود زعفران در ترکیبات آن است، ظاهر زیبایی به سفره‌ی کدبانوهای ایرانی می‌دهد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله آبگوشت های ایرانی را بخوانید. محتویات اصلی این پلوی لذیذ بوشهری شامل برنج، شکر و زعفران است. البته در حالت سنتی برای تزئین آن از خلال پسته هم استفاده می‌کنند.

شکر پلو غذای محلی بوشهر

مواد اولیه:

  • لپه ۲۵۰ گرم
  • پیاز متوسط ۱ عدد
  • گوشت سر دست نیم کیلو
  • رب گوجه فرنگی ۲ ق غ
  • سیب زمینی متوسط ۱ عدد
  • دارچین یک هشتم ق چ
  • زردچوبه ۱ ق چ
  • گرد لیمو عمانی ۱ ق غ
  • زعفران
  • نمک

طرز تهیه:

  • ۱. پیاز را خورد کرده و در روغن با گوشت تفت می‌دهیم و دارچین را اضافه می‌کنیم لپه را شسته و به دیگ اضافه کرده و حدود ۴ لیوان آب توی دیگ می‌ریزیم در دیگ را می‌بندیم و به مدت یک ساعت می‌پزیم سیب زمینی را پوست گرفته و درسته توی دیگ می‌اندازیم بعد از یک ساعت دیگر چک می‌کنیم اگر گوشت پخته و له شده باشد زیر دیگ را خاموش می‌کنیم در غیر این صورت نیم ساعت دیگر می‌پزیم و یا تا زمانی که گوشت له شود. (در صورت نیاز باز هم در هنگام پخت آب اضافه کنید) آب را از مواد جدا کرده (میتونیم توی آبکش بریزیم) و گوشت را می‌کوبیم.
  • ۲. هر کدام را جداگانه می‌کوبیم یعنی لپه و سیب زمینی را هم می‌کوبیم. گوشت کوبیده را به لپه کوبیده اضافه کرده و با یک لیوان از آب گوشت روی حرارت قرار می‌دهیم. هم می‌زنیم تا مخلوط شود و بعد بقیه آب گوشت را هم اضافه می‌کنیم.
  • ۳. رب گوجه فرنگی را در روغن تفت داده و یک لیوان از آب گوشت را اضافه کرده سپس به دیگ اضافه می‌کنیم سیب زمینی له شده را هم اضافه می‌کنیم خوب هم می‌زنیم. نمک و لیمو عمانی و زعفران دم کرده را اضافه کرده و اینقدر هم می‌زنیم تا زمانی که قیمه کش بیاید.

دوقوس ماهی

یکی دیگر از غذاهای سنتی استان بوشهر و بندر دیلم دوقوس ماهی است. دیلمی‌ها این غذا را با ماهی حلوای سفید (در زبان محلی زبیدی) که یکی از بهترین ماهیان جنوبی است، درست می‌کنند اما می‌توان آن را با فیله ماهی شیر یا ماهی‌های بدون استخوان طبخ کنید.

دوقوس ماهی

دال عدس غذای محلی بوشهر

دال یه غذای بوشهری، هندی هست که با دو نوع سیلقه دوستش دارن با دانه های مشخص عدس قرمز و دیگری ناپیدا بودن دانه های عدس. دال عدس سرشار از بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین آ) است، از این رو مصرف این منبع غنی غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و قوه‌ی بینایی فواید بسیاری دارد. علاوه بر این مصرف دال عدس برای تقویت سلول‌های مغزی و حافظه و برای افراد کم‌خون (به دلیل وجود آهن) مفید است. این نوع عدس در فرهنگ غذایی مردم جنوب ایران جایگاه ویژه‌ای دارد.

دال عدس غذای محلی بوشهر

اگر روزی به بوشهر سفر کردید و مهمان مردم محلی شدید، احتمالا یکی از غذاهایی که برای پذیرایی از شما سر سفره حاضر خواهد بود، دال عدس است. برای تهیه‌ی این غذای خوشمزه از دال عدس، سیر، پیاز، سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، روغن و تمر هندی استفاده می‌کنند. مصرف این غذا به همراه ترشی و سبزی خوردن لذت زیادی به همراه دارد.

این غذا رو هم بپزید!  بهترین کبابی های تهران

مواد اولیه:

  • عدس قرمز ۲۵۰ گرم
  • پیاز خلال شده ۱ عدد
  • سیر یک بوته
  • رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه برای روش دیگر پخت ۲ عدد
  • زودچوبه فلفل و نمک به میزان لازم
  • آبلیمو و یا لیموعمانی در صورت دلخواه

روش پخت اول:

  • ۱. پیاز های خلال شده رو توی روغن تفت میدیم و سیر ها رو همراه با نمک و زردچوبه و فلفل توی هاون میکوبیم و به پیاز اضاف میکنیم و بعد از ۳-۴ دقیقه عدس رو که شستیم به پیاز و سیر اضاف میکنیم و گوجه رو گرد گرد میبریم و روی عدس میچینیم و در دیگ رو میبندیم و میگذاریم خوب عدس بپزه.
  • ۲. در این زمان نگذاریدش به امان خدا و برید آخه امکان داره ته بگیره هر چند مین یه بار بهش سر بزنید بعد از نیم ساعت سیبزمینی رو به قطعات کوچیک بیرون میارید و به عدس اضاف میکنید و باز درش میگذارید اگه داشت میسوخت یه ذره بهش آب بدین در اینجا دیگه بسته به ذایقه تون که دوست دارید دانه های عدس پیدا باشه و یا پیدا نباشه میگذارید عدس بپزه و در آخر یه ذره رب گوجه به غذاتون میدید.

روش دوم:

  • ۱. عدس رو خوب میشوییم و توی یه دیگ میریزیم و آب روش میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم پخته بشه.
  • ۲. پیاز رو سرخ میکنیم و سیر کوبیده شده با زردچوبه و فلفل و نمک رو بهش اضاف میکنیم.
  • ۳. ۱۰ دقیقه بعد از پخت عدس سیب زمینی قطعه قطعه شده رو بهش اضافه میکنیم و میگذاریم شکل عدس به شکل دلخواه بیرون بیاد با دانه های مشخص و یا دانه های نامشخص. و پیاز و سیر رو به عدس اضاف میکنیم در دیگ رو میگذاریم یه ۲۰ دقیقه بعد رب گوجه رو اضاف میکنیم و میگذاریم عدس جا بیافته.

سخن پایانی

شما دراین مقاله با غذا های محلی بوشهر آشنا شدید.همچنین از طرز تهیه ی آنها آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا دراسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

خرمای معروف بوشهر چیست؟

در بوشهر مجموعه بسیار کاملی از انواع خرما وجود دارد. خرمای زاهدی، خرمای کبکاب، خرمای خدری، خرمای خاصویی و خرمای پیارم از بهترین و معروف‌ترین خرماهای بوشهر هستند.

حلوای بوشهری چیست؟

حلوای بوشهری یا حلوای انگشت پیچ از بهترین شیرینی‌ها و سوغات بوشهر است که از ترکیب آرد، شکر، گلاب، و روغن تهیه می‌شود.

پیشنهاد ما به شما

غذای محلی آذربایجانی

اکثر شهرهای ایران غذاهای محلی مربوط به خود را دارند و گاهی اوقات این غذاها …

دیدگاهتان را بنویسید